1. Se spala caisele si se taie in sferturi. 2. Se toarna apa, se indulcesc si se lasa la clatit pana sunt moi. 3. Se ame
Supa rece cu lapte praf si caise1. Se curata zarzavatul , se spala, se taie bucatele (conopida se desface in buchetele, spanacul se taie fidea) 2. Se pun...
Supa finlandezaSe incinge cuptorul la la 220 grade. Se pregateste o mamaliga tare care se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se taie mamaliga...
Pui cu mamaliga1. Se intinde aluatul pe o suprafata tapetata cu putina faina pana se obtine un dreptunghi de 3 mm grosime, sau o forma...
Tarta de piersici si migdale1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se...
Tarte cu branza si pere1. Intr-un bol larg, se toarna faina, sarea si untul. 2. Se amesteca usor cu degetele, pana capata un aspect nisipos. 3. Se...
Biscuiti cu lavanda1. Se coc vinetele si apoi se curata de coaja. 2. Se lasa sa se scurga zeama amara si apoi se toaca cat mai marunt. 3. Se...
Placinta cu vinete1. Se taie carea de iepure in bucati potrivite, se presara cu sare si piper si se prajeste in 50 ml de ulei pana cand se...
Iepure cu bureti iuti1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. 2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul...
Prajitura cu morcovi si ciocolata1. Se amesteca faina si sarea. 2. Separat se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 3. Se adauga...
Tarta cu pere1. Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs. 2. Se curata usturoiul. 3. Se fierbe apa, se adauga...
Rosii cu usturoi1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe...
Ciuperci cu salvie si rozmarin1. Se spala rosiile si li se taie un capacel; apoi se scoate miezul din ele, se sareaza si se stropesc cu un pic cu otet. 2....
Rosii umplute cu fasole1. Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. 2. Peste feliile de mere asezate intr-un castron torni iaurtul batut...
Salata de mere cu iaurt1. Se amesteca afinele cu jumatate din cantitatea de zahar. 2. Se pune vasul in congelator pana cand se prepara si restul...
Inghetata cu afineSorbetto este denumirea italiana pentru frantuzescul sorbet, desertul inghetat atat de apreciat. Clasic, sorbetul contine...
Sorbetto cu vin alb1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o compozitie cremoasa. 2. Se adauga laptele care se toarna...
Inghetata cu rom si coniac1. Se taie spanacul si patrunjelul cat mai marunt cu putinta. Se pot marunti intr-un blendar, sau da prin masina de tocat. 2....
Rulada de vara1. Se spala fasolea iar apoi se fierbe intr-o oala impreuna cu un pic de sare. 2. Dupa ce fasolea a fiert se strecoara si se...
Fasole verde cu telemea1. Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc. 2. Aici se toarna drojdia dizolvata in lapte cald, amestecata...
Prajitura cu branza si prune1. Se curata carnea de pielite si tendoane, se spala, se scurge de apa iar apoi se taie in bucatele. 2. Se toaca prin masina...
Hamburger cu carne de vita1. Se spala puiul intreg. 2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se...
Pui la gratar Porto1. Se taie marunt ceapa (sau se da pe razatoare) 2. Se amesteca apoi ceapa cu uleiul, pasta de tomate si sucul de rosii. 3....
Coaste de porc cu sos1. Se spala rosiile, se scurg de apa, iar apoi se condimenteaza cu sare si piper. 2. Se pune pe fiecare felie de bacon cate o...
Rosii in bacon1. Se fierb ouale. Pentru a nu se crapa coaja se aduga o lingura cu sare. 2. Dupa ce ouale s-au fiert, taie un capacel...
Ciupercute vesele1. Se taie ceapa marunt si se pune la fiert in supa de pui. Apoi se adauga cartofii, morcovi si telina taiata cubulete. 2....
Crema de legume1. Se paseaza cu furculita banana si piersica. Se razuieste marul. 2. Se trece branza de vaci printr-o sita deasa iar apoi se...
Crema de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"M-am inspirat putin de la Bya pentru reteta. Au fost minunate!
Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumbReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce