Placinta cu iaurt este un desert delicios pe care il puteti pregati acasa oricand va este pofta de ceva dulce. Si copiilor le...
Placinta cu iaurtCuratam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste...
Aripioare de pui cu sos de telinaPreparam mai intai umplutura de ciuperci: spalam bine ciupercile si le tocam cat mai marunt. Punem intr-o craticioara untul...
Pateuri cu ciuperciChecul cu mezeluri este un aperitiv consistent si delicios. Pentru a pregati chec aperitiv cu mezeluri avem nevoie de faina,...
Chec aperitiv cu mezeluriAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete sau feliute sau cum doreste...
Ciorba de fasole cu ciolan afumatSe fierb cartofii in coaja, se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale, faina si branza. Se...
Gogosi din cartofiSe amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare. Se adauga faina pana iese un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se...
Rulada cu dovleacPunem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa marunt si o punem la...
Musaca de cartofiPogacile cu jumari sunt delicioase, fragede si aromate. Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper. Intr-un castron...
Pogaci cu jumariSe curata merele si se scot cotoarele cu forma speciala. Eu am pus merele intregi,au fost mai micute,cine doreste poate taia...
Tort de mereIntr-un castron se pune faina, sarea si uleiul. Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici...
SuberekReteta de cozonac cu nuca, rahat si cacao este o reteta minunata de cozonac de casa, pe care il puteti pregati pentru orice...
Cozonac cu nuca, rahat si cacaoSe coc vinetele. Se curata si se scoate miezul. Se pune la scurs intr-o strecuratoare (de plastic nu de metal). Dupa ce s-au...
Salata de vinete servita in rosiiPreparam o maia din drojdie,1 lingura de zahar, 100 ml lapte caldut si 1 lingura de faina, pe care o lasam apoi sa creasca...
Trandafiri cu dulceata si nucaSe decongeleaza aluatul. Se intinde cu sucitorul un pic pe masa de lucru. Se intinde crema de branza peste aluat. Se pun...
Aperitiv cu baconBlat de biscuit: Se macina nucile sau arahidele (prin robot sa fie cat mai fine), biscuitii la fel. Topim untul cu ciocolata....
Rulada cu capsuniCarnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc. Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu...
Carnati rulati pe frigaruiSeparam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop....
Prajitura Diplomat cu fructeFrecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care...
Cornuri cu nuca si marmeladaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce