Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza. Se...
Cornulete fragede cu gemSe incepe pregatirea aluatului cu cele 200 g faina care se pun intr-un castron cu sare, se pune peste untul rece taiat...
Tort Saint-HonorèUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnati1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....
Musaca de cartofiAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaCarnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca...
Chiftelute cu sos si spagheteAluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...
Prajitura frageda cu mereCartoful se taie rondele si se rumeneste in ulei la foc mic, apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate fasii si se calesc putin....
Omleta rusticaBorsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...
Bors de peste (pastrav)Carnea se taie bucati, se condimenteaza si se prajeste bine in ulei. Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata...
Gulas in paineTortul choux a la creme este o reteta de tort deosebita. Este un tort foarte aspectuos, delicat, iar de gust nici nu mai vorbim.
Tort choux a la cremePrepararea blatului: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu telul. Ca sa se prinda bine se adauga un...
Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocosEclerele cu ciocolata si cafea sunt niste prajituri de casa delicioase. Pregatirile incep cu aluatul pentru ecler. Apa se...
Ecler cu ciocolata si cafeaFaina se amesteca cu laptele caldut, apoi se adauga apa minerala, galbenusurile, zaharul, uleiul, aromele, se amesteca pana...
Clatite cu crema si sos de mureSe pune carne la fiert, iar cand este fiarta pe jumatate se adauga legumele taiate cubulete si se lasa la fiert. Galustele:...
Ciorba de pui cu galuste imperialePortocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le...
Marmelada de portocaleConopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa...
Muraturi asortateCartofii se fierb in coaja (pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata. Se taie pe jumatate...
Cartofi la cuptorCartofii se curata, se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos (se lasa un cotor). Mezelurile si...
Cartofi acordeonCompotul de pere este dulce si aromat, surprinde perfect aroma si textura perelor, pentru a ne bucura si iarna de gustul lor....
Compot de perePiersicile se spala, se curata de coaja, se scot samburii si se taie felii groase. Din apa si zahar se fierbe un sirop pana...
Compot de piersiciGogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se aseaza intr-un vas, iar peste ei se pune otetul, zaharul si...
Gogosari in otetZacusca de dovlecei se face foarte asemanator cu orice alta reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta cu dovlecei aveti nevoie...
Zacusca de dovleceiFasolea se pune de seara in apa. A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele. Restul legumelor, cu exceptia...
Zacusca de fasole boabeCeapa se curata si se taie rondele. Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de...
Ceapa rosie murataCaisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate...
Compot de caiseChoux a la creme este un desert delicat, o prajitura frantuzeasca delicioasa umpluta cu crema delicata si scaldata in glazura...
Choux a la cremeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Foarte bună,te lingi pe degete nu alta!
Desert brownie cheesecakeReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce