Se scoate cantitate de unt necesara din frigider si se lasa sa se incalzeasca putin. In 1,2 ml lapte caldut dizolvam 1 dg...
BeigliSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macSfaramam untura cu putina sare si faina, apoi adaugam galbenusurile si paharul de smantana. Intindem aluatul si taiem forme...
Cornulete cu macSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 140 grame miere si 140 grame nuca macinata. Se amesteca...
Taitei cu nucaSe fierb taitei din 350 grame faina si fara capac se amesteca cu 160 grame miere si 140 grame mac macinat. Se amesteca incet,...
Taitei cu macFacem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 100 ml lapte caldut, pe care o lasam la crescut pana apar...
Cuiburi cu nuca si scortisoaraBatem spuma ouale cu zaharul si adaugam smantana. Amestecam faina integrala cu faina alba, adaugam praful de copt si...
Painea episcopuluiAm framantat bine si la final am uns coca cu 2 linguri de ulei, apoi am lasat aluatul la dospit. Am intins 2 foi si le-am pus...
Placinta cu afineDin toate ingredientele am facut un aluat pe care l-am lasat la crescut. Intre timp am pregatit si umplutura amestecand toate...
Placinta CulinarSe taie fiecare corn in trei parti, se scoate miezul cu un cutit. Partea interioara se umezeste cu lapte caldut (fara sa se...
Cornuri umplute cu parizerAlevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Alevanca bucovineanaTopiti untul si sfaramati doua treimi din biscuiti, pentru a obtine un pesmet fin. Amestecati untul cu acest pesmet pana...
Pasca cu ciocolataPregatesti aluatul asa: inmoi drojdia in apa calduta, cerni faina, freci galbenusurile cu zaharul si adaugi
Pasca umpluta cu branza de vaci- se face maia din drojdie, cateva linguri din cantitatea de lapte, 1 lingura din cantitatea de zahar. Se face un crater si...
Spirale cu tahinMelcisorii cu crema de alune sunt o reteta de cornuri de casa ce poate fi facuta cu diferite umpluturi. Melcisorii sunt usor...
Melci cu crema de aluneSe face maiaua din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic grosuta. Se lasa...
Pasca cu branzaSe pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie,...
Pasca cu fructeSe dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar,...
Mucenici de post (ca la mama acasa)Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina...
Mucenici moldovenestiPregatim aluatul astfel: Amestecam pe rand ingredientele in cantitatile scrise mai sus. Se framanta pana devine un aluat ca...
Mucenici moldovenestiSe prepara un aluat din 250 faina, 100 ml apa calduta si sare. Se fac snururi lungi si se modeleaza opturi mici care se pun...
Mucenici muntenestiSe aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam. Drojdia se dizolva cu cateva...
Mucenici moldovenesti(Sfintisori)Se amesteca ingredientele si se framanta un aluat omogen. Se unge cu unt o forma de tort cu marginile detasabile si se...
Pasca nemteascaSe freaca galbenusurile cu sarea, zaharul si se adauga toata faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu varful...
Pasca din aluat fragedSe amesteca drojdia cu 2 linguri de zahar, 250 ml de lapte si o cana cu faina si se lasa la dospit 30 minute. Se pune intr-un...
Minipascute cu stafideSe freaca intr-un castron drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga untul moale, smantana, galbenusurile, sarea,...
Cozonaci cu macSe freaca margarina cu zaharul pudra si cele 3 oua pana cand se face spuma. Se adauga branza si se amesteca in continuare...
Cozonac cu fructeAluatul: Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga 125 g de margarina, se amesteca bine si se pune faina amestecata...
Croasant cu ciocolata (de post)1. Se cerne faina intr-un castron mare. In mijlocul ei intr-o adancitura se adauga drojdia zdrobita, o lingura de zahar si...
Colacei de PastePuneti intr-un bol faina cu putina sare si adaugati peste uleiul, coniacul si putina apa cat pentru a lega comp
BougatsaReteta mere la pachet este o gustare foarte potrivita pentru copii sau pentru impachetat la serviciu. Reteta este o varianta...
Mere la pachetSe pune totul in mixer si se amesteca pina devine o minge si se dezlipeste de peretii castronului. Se imparte in 4 bucati si...
Rulade simple fara ouaAm facut un aluat de foetaj plecind de la 400 de grame de faina manitoba (se poate folosi foarte bine faina normala alba si...
NastrineIngredientele pentru aluat se amesteca repede. Se impacheteaza rezultatul in folie si se da la frigider cel putin 3 ore....
Cornulete cu mereIntr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele, uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful...
Plicuri cu marmeladaIntr-un vas cu apa calduta se dizolva drojdia, adauga laptele, untul, zaharul, sarea si 1 1/2 ceasca faina. se amesteca bine....
Cornuri umpluteAceasta reteta de pateuri cu urda este foarte usor de facut, iar umplutura poate fi adaptata dupa preferintele voastre culinare.
Sfoglie toscane, pateuri cu urda dulciPuneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie...
Cioco-painiciAluatul foietaj l-am taiat dupa cum se vede in poza si l-am incolacit pe niste rulouri de lemn. Crema: Am pus frisca la...
Rulouri cu cremaAmestecati branza, uleiul, oul, sarea, zaharul si vanilia. Adaugati faina si praful de copt. Framantati pana devine un aluat...
MoristiBateti ouale, amestecati in iaurt vanilia, coaja de lamaie, zaharul si ouale. Pregatiti o tava ( a mea e de teflon si nu am...
Placinta cu iaurt-drojdia se amesteca cu cateva linguri din cantitatea de lapte caldutz, si cu o lingura de zahar. Se pune amestecul in...
Cornulete dospite1. Se cerne faina intr-un castron mare si se face in mijloc o gropita in care sfaramam drojdia,presaram o lingurita de zahar...
Colacei cu macSmantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut. Apoi maiaua se...
Spirale ciocolatoase1.Se prepara maiaua:se amesteca drojdia cu 1 lingura rasa faina si cu 1 lingurita zahar;se lasa sa creasca la caldura 15...
Gheme dulci cu stafideIntr-un bol am pus laptele caldut, mierea, uleiul, praful de sare si drojdia Le-am amestecat cu un tel, apoi am inceput sa...
Chifle cu miere si ceai verdeReteta de cherry enchiladas este potrivita pentru vara, cand vrei un desert aromat si "altfel". Sunt foarte usor de preparat,...
Cherry Enchiladas, tortilla umpluta cu cireseIn robot am pus toate ingredientele ( oualele la teperatura camerei, laptele caldut) in afara de unt. Se amesteca/ framinta...
Croisante cu ciocolata si crema patiseraFoile se taie in fasii de 7 cm latime. Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7...
TrigoaneCaisele se pun la inmuiat in putin lapte. Drojdia se amesteca cu putin lapte caldut si 50 gr faina. Se lasa sa dospeasca,...
Chifle de casa cu caise uscateFramantam un aluat din ingredientele pentru aluat. Amestecam Quark-ul cu untul, zaharul, ouale si pe urma budinca. Impartim...
Cuiburi cu branza si fructePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel