Se spala in mai multe ape inima si rinichii, ficatul se sterge cu o cirpa umeda. Ceapa taiata se inabusa cu uleiul. Se adauga...
Rizotto cu maruntaieOrezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si...
Mincare picanta cu orez si carneSe spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si...
Pilaf cu praz si maslineSe amesteca ceapa tocata cu usturoiul, carnea, oul si condimentele. Se coc chiftelute mici ce se pastraza apoi la cald....
Chiftelute cu orezPuneti sa fiarba orezul in apa sarata. Strecurati-l si dati-l deoparte. Radeti parmezanul si cascavalul. Intr-un castron,...
Crochete de orezSe fierbe orezul si se scurge. Carnea se taie fisii. Se fierbe laptele de cocos cu praful de curry. Se adauga carnea si...
Tocanita de pasare cu orezSe taie ceapa marunt si se rumeneste putin in unt. Se adauga orezul, se lasa citeva minute, se pun noua cescute cu apa, ½...
Pilaf cu cirnati si sos de rosiiSe fierbe orezul in apa, adaugind vegeta sau delikat(e mult mai aspectuos). Pentru sos: se taie doi catei usturoi felii...
Orez thailandezSe fierbe orezul in apa cu sare. Se adauga ciupercile taiate feliute si inabusite in unt si resturile de carne taiate cuburi...
Rizoto cu resturi de carneSe incalzeste uleiul de masline si se soteaza pieptul de pui. Se presara foarte putin piper si putina sare. Se asaza...
Pui libanez cu orezSe curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se...
Orez sirbescSe taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orezSe caleste in ulei ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si morcovii, se lasa putin sa se prajeasca pana devin aurii....
Orez cu legumeSe taie ceapa, pieptul de pui si baconul. Se calesc in 3 linguri de ulei, pina se albeste carnea de pui. Se adauga orezul, se...
Orez cu pui si baconSe inabusa ceapa fin taiata cu orezul bine spalat, rosiile taiate felii, piper, sare, verdeata tocata, ulei si apa. Se asaza...
Pilaf de ardei verdeDovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de ½ cm. se...
Pilaf de dovleceiOrezul se fierbe si se lasa sa se scurga. Rosiile oparite si fara pielita impreuna cu ceapa taiata bucati si usturoiul se...
Orez mexicanApa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune...
Orez a la CubanaIntr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se...
Risotto cu dovleacSpanacul se spala in multe ape pentru a indeparta tot nisipul. Curatat si bine spalat, se opareste. Se inabusa ceapa, se...
Pilaf de spanacOrezul se fierbe astfel incit sa nu fie prea moale. In alt vas se aureste ceapa taiata marunt, se scoate pe o farfurioara si...
Orez cu sofranCiupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile...
Risotto cu ciuperciSe curata si se toaca ceapa. Se prajeste in grasime. Se adauga curry si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca citeva...
Risotto cu carne tocata si curryCeapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6...
Rizotto cu ochiuriSe fierbe orezul in laptele clocotit cu sare si zahar, pina cind scade complet. Se raceste, se amesteca cu untul,...
Sufleu de orezCeapa tocata marunt se inabusa in ulei pina se inmoaie. Se adauga orezul ales si spalat, morcovul ras pe razatoarea de...
Sarmale din varza cu orezSe caleste ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul si patrunjelul deasemenea taiati marunt, in cele doua linguri de unt. Se...
Pilaf de pasare cu legumeSe inabusa ceapa in grasime, se adauga apa multa si se lasa sa fiarba pina ce scade. Se adauga orezul si apoi lichidul...
Pilaf cu suncaSe desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn saratSe fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5...
Orez fiert dupa reteta egipteanaCeapa, morcovii, carnea (ciupercile) se calesc in putin ulei. Se adauga orez, apa, sare, piper si se da la cuptor.
Pilaf de orez cu legumeestele sarat (somn, salau, nisetru), se pune la desarat in apa si se tine astfel pina ramine atita sare cit e necesar pentru...
Pilaf calugarescPaella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...
Paella (reteta originala)Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se...
Pilaf cu ciuperci si legumeCeapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu puiSe curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa...
Pilaf de ciuperciSe prepara un sos alb dintr-o lingurita unt, faina si apa. Se fierbe pina devine gros ca o smintina. Se amesteca limba...
Orez cu limbaSe spala orezul si se lasa o ora in apa rece. Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul, 2 catei de...
Pilaf fara carneSe taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa...
Pilaf grecescIntr-un vas, se pune la rumenit in unt ceapa tocata marunt, se adauga putin cimbru si o foaie de dafin. Se adauga sunca...
Rizotto cu suncaSe curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la...
Garnitura de orezSe spala orezul in citeva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si...
Orez chinezescSe lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata....
Orez cu miereSe fierbe orezul in apa sarata, cu citeva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa...
Orez a la CantonSe fierbe carnea de pui in apa cu sare. Orezul se adauga curatat si spalat, dupa aproximativ 10 minute. Se fierbe inabusit si...
Pilaf de pasareCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce