Pentru tocana delicioasa de fasole boabe se incinge uleiul si se caleste ceapa cu usturoil 3-4 minute. Se adauga ardeii grasi...
Tocana delicioasa de fasole boabePentru tocana de legume consistenta se topeste untul, se adauga ceapa, prazul, pastarnacul si cartofii si se calesc 4-5...
Tocana de legume consistentaPentru conopida delicioasa la cuptor Se rupe conopida in buchete mai si se opareste in apa clocotita, pana cand incepe sa se...
Conopida delicioasa la cuptorPentru ghiveci delicios de legume se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si se presara faina.
Ghiveci delicios de legumePentru burgheri vegetali se incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii si ceapa timp de 5-6 minute. SE adauga telina si...
Burgheri vegetaliPentru carmaciori Glamorgan se topesc 25 g unt si se caleste prazul timp de 6-8 minute. Se scoate si se amesteca cu mistarul,...
Carmaciori GlamorganPentru rulada cu spanac si branza se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se...
Rulada cu spanac si branzaRulourile cu legume sunt foarte usor de preparat, aspectuoase si sanatoase. Le puteti prepara pentru o ocazie deosebita sau...
Rulouri cu legumePentru legume cu lamaie se fierb carotele in apa clocotita timp de 5 minute. Se taie sparanghelul in jumatati. Se adauga...
Legume cu lamaiePentru praz cu unt se taie prazul in lungime. Se pune intr-o cratita adanca cu untul, apoi se acopera cu hartie pergament...
Praz cu untPentru lasagne vegetale se incinge cuptorul. Se opareste spanacul in apa clocotita timp de 2 minute. Se scurge de apa si se...
Lasagne vegetalePentru rosii umplute cu legume si menta se incinge cuptorul. Se taie partea superioara a rosiileo si se scobeste interiorul....
Rosii umplute cu legume si mentaPentru praz cu rosii se taie prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia, sucul de lamaiesi apa. Se...
Praz cu rosiiPentru ghiveci (Ratatoullie) se incinge uleiul intr-o cratita. Se caleste ceapa si ardeii timp de 5 minute. Se adauga...
Ghiveci (Ratatoullie)Pentru frigarui delicioase de legume se pune uleiul intr-un castron si se amesteca cu ketchup-ul, bulionul, boiaua si mierea....
Frigarui delicioase de legumePentru tarta vegetariana se amesteca branza cu untul 30 secunde (cu mixerul). Se adauga plantele aromatice, faina, praful...
Tarta vegetarianaPentru legume cu branza la cuptor se incinge cuptorul. Cartofii taiati sferturi si presarati cu sare si ulei se tin la cuptor...
Legume cu branza la cuptorPentru tocana de legume cu cartofi si varza se fierb cartofii in apa clocotita timp de 5 minute. Se incinge ulei ul intr-o...
Tocana de legume cu cartofi si varzaPentru vinete gratinate cu branza si rosii se taie vinetele felii, se pun la scurs 30 minute. Se incinge uleiul si se caleste...
Vinete gratinate cu branza si rosiiPentru drob de legume asortate puneti apa clocotita peste grauul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 minute, amestecand din cand in...
Drob de legume asortatePentru rulada din legume se fierb pe rand in apa sarata morcovii, fasolea si prazul. Se usuca legumele. Se calesc ciupercile...
Rulada din legumeCartofii noi cu mustar sunt mancaruri cu cartofi simple si delicioase. Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine....
Cartofi noi cu mustarPentru tarta cu mazare cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei, adaugam zaharul...
Tarta cu mazarePentru vinete si dovlecei in aluat se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se...
Vinete si dovlecei in aluatPentru bhaja cu conopida si broccoli se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana...
Bhaja cu conopida si broccoliPentru vinete Bruschetta se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se fraca fiecare felie pe o parte...
Vinete BruschettaPentru chiftelute de cartofi si napi se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se...
Chiftelute de cartofi si napiPentru farfale de pastarnac cu curry se fierbe pastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se...
Farfale de pastarnac cu curryPentru tarta de legume se incinge cuptorul. Se intinde jumatate din cantitatea de unt pe feliile de paine si se pun in tava...
Tarte de legumePentru fasole verde sote fasolea verde proaspata se curata si se spala. Mararul verde se spala si se taie marunt. Fasolea...
Fasole verde sotePentru garnitura asortata de legume cartofii si morcovii se spala, se curata si se taie rondele. Orezul se alege de...
Garnitura asortata de legumePentru mazare sote mazarea verde conservata se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se...
Mazare sotePentru gogosari in bulion gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in bulionPentru gogosari in mustar gogosarii se spala, se curata de seminte si cotoare, se taie feliute de 1,5-2 cm lungime si 1 cm...
Gogosari in mustarCartoful este cea mai consumata leguma, in diferite forme de preparare si retete culinare cu cartofi. Printre preferatii mei...
Cartofi noi tandoori rumeniti in tigaieChakchouka este o reteta tunisiana de mancare cu oua, potrivita pentru mic dejun sau gustare.
Chakchouka – oua tunisienePentru mancarica de urzici curatam urzicile si le spalam bine si le oparim cu apa clocotita. Le fierbem cca 5-8 minute, le...
Mancarica de urziciBudinca de vinete este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro
Budinca de vinetePentru mancare de spanac cu ceapa si usturoi spanacul il spalam si ii taiem coditele. Punem apa cu condimente intr-o oala si...
Mancare de spanac cu ceapa si usturoiPentru placinta de spanac cu branza si smantana amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat,...
Placinta de spanac cu branza si smantanaPentru cotlet de porc cu sos de smantana carnea se spala si se portioneaza in 10 bucati, care se bat si se sareaza. Cotletele...
Cotlet de porc cu sos de smantanaGarnitura de cartofi cu condimente si verdeata este o mancare de cartofi simpla si delicioasa. Cartofii se curata de coaja,...
Garnitura de cartofi cu condimente si verdeataPentru varza alba asezata cu smantana varza se curata de cotoare si frunze depreciate, se spala, se opareste in apa cu sare,...
Varza alba asezata cu smantanaPentru andive breze andivele se spala si se cresteaza in patru, se inabusa in unt; se adauga supa de oase si sare. Dupa ce...
Andive brezePentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala...
Musaca din legume gradinarPentru vinete bulgaresti vinetele se spala, se curata, se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se taie cuburi mici....
Vinete bulgarestiPentru vinete "Provincial" vinetele se spala, se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul si se taie cuburi. Usturoiul si...
Vinete "Provincial"Pentru telina cu masline si ceapa telina se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii groase de 2-3 cm, care se tin...
Telina cu masline si ceapaPentru telina cu sos de smantana telina radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri, care se introduc 10-15 minute...
Telina cu sos de smantanaTocana calugareasca este o tocanita de ciuperci cu legume sanatoasa si delicioasa. Ceapa, morcovii, telina se curata, se...
Tocana calugareascaPentru tocana dobrogeana morcovii, telina, ceapa, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata...
Tocana dobrogeanaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post