Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...
Ciulama din carne de gainaGaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se...
Gaina umplutaSe pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste...
Gaina umpluta cu ciuperciSe alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se...
Gaina umpluta cu orezSe pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de...
Gaina la tigaieSe spala pulpele cu apa si o jumatate de lamaie. Se umple pielea pulpelor cu cate 2 catei usturoi si cate 2 jumatati de...
Puple de pui cu lemon grassSe curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste...
Friptura de curcan cu sos de gutuiSe curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mereSe scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu...
Gusa de curcan umplutaSplinele se spala, se cresteaza pe lung, se spala din nou si se ung cu unt, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe gratar, se...
Splina la gratarSe spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o...
Tocana de splinaSe pregatesc maruntaiele ca pentru orice alt fel de mancare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte pana...
Tocana de maruntaieSe spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneascaSe curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcanSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatCurcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varzaSe fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carneUgerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carneSe curata fuduliile de pielite, se taie in doua pe lung, se sareaza si se ung cu putin unt. Se pipereaza eventual, dupa gust,...
Fudulii la gratarMaduvioarele se spala, se taie bucati potrivit de mari, se sareaza, se ung cu unt si se pun pe gratar. Se frig putin si se...
Maduvioare la gratarSe curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun...
Maduvioare cu sos albSe curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se...
Tocana de burtaSe curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...
Tuslama de burtaSe curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda...
Rinichi soteSe curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...
Rinichi la gratarSe curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii...
Rinichi cu sos de legumeSe curata rinichii de grasime, se tin in apa rece cu o lingura de otet o ora, dupa care se spala iar si se taie felii...
Rinichi cu ciuperciSe curata rinichii de pielite si de grasime, dupa care se clocotesc in apa cu sare zece minute. Separat se caleste ceapa...
Rinichi cu smantanaSe spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si...
Rinichi cu mustarSe spala si se oparesc rinichii, dupa care se taie in doua si se pun pe frigarui speciale. Se frig la foc iute, unsi cu unt,...
Frigarui de rinichiSe curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic,...
Tocana de ficatRinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece,...
Rinichi la cuptorFicatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare,...
Ficat cu sos italianPieptul de pui se taie fasii se condimenteaza cu piper alb, boia dulce, praf de usturoi, sare si ghimbir. Se adauga si uleiul...
Piept de pui cu susanFicatul se spala, se curata de pielite, se sterge cu un prosop curat, se taie felii subtiri si se pune in strat subtire...
Ficat cu orezFicatul se spala si se taie felii groase, care se marineaza o jumatate de ora in apa cu otet si sare. Se scot feliile, se...
Ficat impanatSe spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de...
Ficat umplutSe sterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit de groase si se prajeste in ulei incins cate trei minute pe...
Ficat cu rosiiSe spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat....
Galuste de ficatLimba se spala si se pune la fiert cu apa rece. Dupa jumatate de ora, se curata limba, cat este calda de pielea aspra de...
Limba cu maslineSe spala limba, se pune la fiert in apa rece cu zarzavatul de supa curatat si spalat bine. Se fierbe cu putina sare o ora,...
Limba cu sos dulceSe spala limba, se pune la fiert cu apa rece, apoi se curata de pielea aspra, se taie bucati mici si se pune intr-o oala cu o...
Limba cu jumari de ouFicatul se spala si se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile cu ulei si mustar, apoi se asaza pe gratar. Gratarul se...
Ficat la gratarFicatul se spala, se taie felii potrivit de groase si se tine o ora in lapte dulce. Se scoate, se sterge cu un prosop curat,...
Ficat la tigaieSe spala inima, se curata de zgirciuri, se pune pe un fund de lemn si se despica in doua. Se scoate singele din mijloc, se...
Inima umplutaSe spala inima, se curata de zgarciuri, se pune la fiert in apa rece cu o ceapa taiata felii, sare si cateva boabe de piper....
Inima cu sos de rosiiSe tine limba in apa rece o ora, dupa care se pune la fiert in apa rece. Se fierbe 20 de minute, apoi se curata de pielita...
Limba la cuptorSe pun limbile sa fiarba in apa rece, iar cand sunt gata se curata de pielita de deasupra si se taie felii groase de 2 cm. Se...
Limba de porc inabusitaSe fierbe creierul, apoi se curata de pielite si se taie felii subtiri. Se lasa pe o farfurie, timp in care se pregatesc...
Creier cu ciuperciCreierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinatCreierul se curata si se fierbe cu apa calda, apoi se scoate si se curata de pielite. Separat se pregateste pe foc mic un sos...
Creier gratinatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie