Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de...
Gasca cu fideaSe curata puiul de fulgi si pene, se trece peste flacara mare, apoi se freaca usor cu malai. Se goleste de intestine si de...
Pui sote cu cartofiSe curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in multa apa rece. Se taie bucati si se prajeste in...
Pui cu ciuperciSe fierbe conopida in apa cu sare si se scoate dupa zece minute. Se desface in buchete mici si se lasa pe o farfurie. Puiul...
Pui cu conopidaPasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se...
Gasca cu castraveti acriSe curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de...
Gasca cu maslineSe spala carnea si se pune la foc impreuna cu maruntaiele curatate si spalate. Carnea se pune intr-o oala mare, cu multa apa....
Pilaf de orez cu carne de gainaSe curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa...
Mancare de gutui cu carne de gainaSe curata bamele de codite, se spala cu apa calda si se pun intr-un vas emailat. Se toarna peste ele un litru de bors...
Mancare de bame cu carne de gainaCarnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.
Gasca in aspicGaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca...
Gaina cu sos meridionalSe spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit...
Anghemacht din carne de pasareSe curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste...
Friptura de gainaDovleceii crocanti la cuptor sunt absolut deliciosi. Inveliti intr-o crusta crocanta cu iaurt, dovleceii la cuptor pot fi...
Dovlecei crocanti la cuptorSe spala carnea si se rumeneste in ulei incins, dupa care se acopera cu apa calda si se fierbe la foc mic o jumatate de ora....
Ostropel din carne de gainaOstropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru...
Ostropel moldovenescCarnea se spala si se rumeneste in ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie si se sareaza usor. Separat se pregateste sosul...
Mancare rece de pasareSe scoate carnea de pe oase se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o farfurie adanca, unde se amesteca cu o...
Sarmale din carne de curcanSe curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de...
Ciulama din carne de gainaGaina se curata de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare ca sa se parleasca puful. Se...
Gaina umplutaSe pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste...
Gaina umpluta cu ciuperciSe alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se...
Gaina umpluta cu orezSe pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de...
Gaina la tigaieSe spala pulpele cu apa si o jumatate de lamaie. Se umple pielea pulpelor cu cate 2 catei usturoi si cate 2 jumatati de...
Puple de pui cu lemon grassSe curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste...
Friptura de curcan cu sos de gutuiSe curata curcanul de pene si de fulgi, se goleste de intestine si de maruntaie, dupa care se parleste pe flacara mare si se...
Friptura de curcan cu sos de mereSe scoate pielea de pe gat, se intoarce, se curata de grasime, se spala in apa rece, se coase apoi la un capat si se umple cu...
Gusa de curcan umplutaSplinele se spala, se cresteaza pe lung, se spala din nou si se ung cu unt, se sareaza si se pipereaza. Se pun pe gratar, se...
Splina la gratarSe spala splina si se da in clocot, dupa care se scurge si se lasa sa se raceasca. Separat se toaca ceapa, se caleste cu o...
Tocana de splinaSe pregatesc maruntaiele ca pentru orice alt fel de mancare. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei fierbinte pana...
Tocana de maruntaieSe spala carnea si se taie bucati mici care se prajesc in untura. Rinichiul se opareste, apoi se tine in apa rece o ora, se...
Tochitura moldoveneascaSe curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai,...
Friptura de curcanSe curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa...
Friptura de curcan in aluatCurcanul se jumuleste de pene, se parleste pe foc mare, apoi se freaca usor cu malai si se spala in multa apa rece. Se...
Friptura de curcan in foi de varzaSe fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie...
Ciulama cu carneUgerul se fierbe cateva ore cu zarzavat pentru supa, apoi se scoate, se taie felii si se pune pe gratar, dupa ce s-a uns...
Supa de carneSe curata fuduliile de pielite, se taie in doua pe lung, se sareaza si se ung cu putin unt. Se pipereaza eventual, dupa gust,...
Fudulii la gratarMaduvioarele se spala, se taie bucati potrivit de mari, se sareaza, se ung cu unt si se pun pe gratar. Se frig putin si se...
Maduvioare la gratarSe curata maduvioarele, se spala si se taie bucati de 4-5 cm. Se clocotesc in apa cu sare zece minute, apoi se scot si se pun...
Maduvioare cu sos albSe curata burta cu lama unui cutit bine ascutit, se spala in mai multe ape reci, se freaca usor cu malai si spala din nou. Se...
Tocana de burtaSe curata burta, si se spala in mai multe ape reci si calde. Se freaca bine cu malai, dupa care se spala din nou si se pune...
Tuslama de burtaSe curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda...
Rinichi soteSe curata rinichii, se spala si se lasa in apa rece cu doua linguri de otet. Se scot si se spala cu multa apa rece, dupa care...
Rinichi la gratarSe curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii...
Rinichi cu sos de legumeSe curata rinichii de grasime, se tin in apa rece cu o lingura de otet o ora, dupa care se spala iar si se taie felii...
Rinichi cu ciuperciSe curata rinichii de pielite si de grasime, dupa care se clocotesc in apa cu sare zece minute. Separat se caleste ceapa...
Rinichi cu smantanaSe spala rinichii dupa ce au stat in apa rece cu otet o ora, apoi se taie in doua. Fiecare parte se unge cu mustar, sare si...
Rinichi cu mustarSe spala si se oparesc rinichii, dupa care se taie in doua si se pun pe frigarui speciale. Se frig la foc iute, unsi cu unt,...
Frigarui de rinichiSe curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic,...
Tocana de ficatRinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece,...
Rinichi la cuptorFicatul se spala, se taie felii groase, care se pun intr-o forma de sticla incasabila cu o cana de supa de zarzavat, sare,...
Ficat cu sos italianPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios