Curatam pestele, nu taiem capul si coada, aruncam doar maruntaiele. Creastam oblic ambele parti exterioare ale pestelui si il...
Peste prajitBatem putin feliile de carne si le condimentam, le punem la rece cateva ore. Apoi le rulam in faina si le prajim repede in...
Costita de porcCrestam pieptul de pui pe mijloc. Il condimentam. Il prajim in ulei. Punem feliile de ciuperci intr-o tava si le asezam....
Piept de pui cu ciuperci si carnatUngem cu usturoi slanina afumata impreuna cu pieptul de gasca, presaram cu sare si piper si le punem la frigider o zi. Le...
Piept de gasca in vin rosu cu prune uscateDecongeleaza feliile de peste de mare la temperatura camerei. Curata si taie bucati ciupercile, dupa care pune-i peste ceapa...
Felii de peste cu ciuperciBate putin feliile de carne, presara-le cu sare si prajeste-le pe ambele parti in untura incinsa. Toarna putina apa sub ele,...
Cotlet de porc cu sunca si ciuperciBate putin feliile de carne, presara-le cu sare si prajeste-le pe ambele parti in untura incinsa. Toarna putina apa sub ele,...
Cotlet de porc cu sunca si ciuperciFeliile sareaza si se pipereaza. Se frig in ulei incins pe amandoua partile , numai chiar sa-si schimbe culoarea, se presara...
Friptura de vitaSe scoate pielea de pe pulpa, pulpele se taie in doua si in fiecare bucata se infige cate un cuisor. Bucatile de carne se...
Pulpe de pui cu piersicie curata bine ciolanul, se spala. Se introduce plita de calire in oala cu presiune si se pune ciolanul la fiert in 150ml apa...
Ciolan in coca cu bereCarnea taiata in bucati mici se prajeste in putin ulei, se sareaza, se adauga ceapa taiata in cuburi, se caleste, apoi se pun...
Mancare italianaCarnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu...
Friptura in sos cu oreganoCele doua feluri de ciuperci se curata, palariile si cozile se taie felii. Untul se incinge, se pun ciupercile la prajit...
Piept de pui cu ciuperci prajite1.Chifla se inmoaie. Ceapa se curata, se toaca marunt. Se spala busuiocul, se zvanta si se taie marunt. 2.Chifla se stoarce...
Carne tocata la tavaDin pulpa de porc taiem felii micute. Cartofii si ceapa, curatati, le taiem rondele. Din ardei si slanina taiem felii patrate...
Frigarui in folie, fripte pe tepusePieptul de pui dezosat se taie in bucati de marimea unui deget, apoi se caleste in unt fierbinte, amestecand continu, pana se...
Mazare cu piept de puiSe indeparteaza pielea de pe pulpe , asezonam cu sare, piper, patrunjel, maiorana, apoi punem deoparte timp de o ora....
Pulpe de pui cu legumeCarnea se taie in felii apoi se fierbe amidon alimentar. Adaugam cubuletele de ceapa, usturoiul taiat marunt, cubulete mici...
Carne de vita cu legumeSe curata ceapa si morcovii, apoi se taie ceapa in rondele subtiri iar morcovii in felii apoi in fasii, putin pe diagonala,...
Fasii de curcan cu legume in wokCarnea se spala, se taie cubulete mici, presaram cu sos Worchester/soia si lasam sa se odineasca. Curatam legumele, apoi...
Ragu de pasare cu orez si legumeSe pune o cana de apa sa fiarba in ceaun. Malaiul cernut proaspat se pune sa fiarba cind apa este numai calduta. Se amesteca...
Mamaliga boiereascaSe curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala...
Mamaliga in supa de puiSe face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale un sfert de ora. Se amesteca cu lingura sau cu...
Mamaliga cu smantana la cuptorSe pune laptele la fiert si, cind da in clocot, se face focul mic si se adauga malaiul umezit citeva minute in apa rece. Se...
Budinca de malai cu dulceata de fructeSe pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se...
Urs ciobanesc (bulz)Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu 1/2 litru apa calda. Se misca vasul in care fierbe, se lasa...
Crochete de orezMorcovii se curat si se taie rondele, apoi ii calim in ulei, sub capac, impreuna cu mazarea. Presaram faina si diluam cu...
Mazare dulceSe spala oul, se sparge intr-o farfurie adinca si se bate cu o furculita pina cind arata ca o spuma. Se pune grisul in...
Galuste de gris pentru supaSe pune laptele la fiert si cind clocoteste se adauga grisul in ploaie. Se pune sarea, se lasa sa fiarba un sfert de ora la...
Gris cu lapte si sirop de fructeSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se...
Crochete de grisReţetă de preparare a papanaşilor. Se amesteca brinza cu grisul, se pune un praf de sare in amestec, se omogenizeaza cu un...
Reţetă de preparare a papanaşilor de gris cu brinza de vaciSe pune apa sa fiarba in ceaun, se adauga sarea necesara si, cind apa clocoteste, se toarna malaiul in ploaie. Se amesteca...
Mamaliga moldoveneascaSe pune apa sa fiarba si cand este calda bine, se adauga malaiul in ploaie. Se amesteca continuu cu facaletul in ceaun, se...
Mamaliga taraneascaPieptul de pui se taie in bucati de 2 – 3 cm, se inmoaie cu usturoi in lapte aromat, apoi se scurge. Carnea se prajeste in...
Pui cu fasole verdeScoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac)...
Ardei umplutiPuiul se taie in patru. Se striveste usturoiul, se amesteca cu coriandrul, zeama de lamaie si chili pudra. Bucatile de pui...
Pui brazilianSe amesteca supa de carne cu amidonul alimentar, curry, sare si fulgii de ardei. Se incinge uleiul in care se frige ficatul...
Pui cu curryMazarea verde se caleste in ulei cu patrunjel verde tocat, se presara cu faina, se stinge cu cca ½ l apa, se potriveste...
Mazare verde cu branzaCarnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se...
Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagraMorcovii se taie in patru si se fierb dar nu prea moi. Ciupercile se calesc cu ceapa, se potriveste gustul cu sare si piper....
Mancare vegetariana consistentaPastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, un sfert de ora. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine, dupa...
Paste fainoase cu carneSe pun macaroanele in apa care clocoteste si se fierb 20 de minute. Se scot, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Carnea...
Macaroane cu carneSe curata rinichii de grasime, se taie in doua pe lung si se pun pentru o ora in apa rece. Se arunca apa, dupa care se pun...
Orez cu rinichi de manzatSe cerne faina si se pune intr-urn castron cu un praf de sare. Se spala ouale, se sparg peste faina, se adauga apoi trei...
Paste fainoaseSe cerne faina, se spala ouale si se sparg peste faina. Aluatul se sareaza putin, apoi se framanta pe planseta sau intr-o...
MacaroaneSe cerne faina si se pune in mijlocul unei plansete, se spala ouale si se sparg peste faina, se aduna cu mana faina spre...
TaiteiPastele fainoase se fierb in apa care clocoteste, se scot dupa 20 de minute, se scurg si se racesc cu apa rece. Se pun...
Paste fainoase cu branzaSe curata mazarea din teci si se cantaresc 200 de grame, care se pun intr-o cratita cu o cana de supa de zarzavat si o...
Mazare cu orezSe toaca ceapa marunt, se caleste in unt si se lasa sa se inmoaie bine. Se taie carnea bucati mici, se caleste si ea cu...
Orez milanezSe spala orezul si se caleste in unt pana se ingalbeneste usor. Se adauga putina apa calda sau supa de zarzavat, se pune...
Orez cu tomateSe curata zarzavatul, se spala in apa rece, se taie felii subtiri si se fierbe in apa calda cu putina sare. Se lasa pana cand...
Orez cu zarzavatPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios