Carnea se spala, se curata si se taie in bucati de marime potrivita, si se pune la fiert in doi litri de apa rece, in care...
Blanchet de mielSe curata si se spala bine carnea, se taie in bucatele in functie de numarul de portii stabilit, apoi se fierbe in apa rece...
Ciulama cu carne de mielSe aleg ciuperci sanatoase, carora li se scot piciorusele, apoi se curata, se spala sub un jet puternic de apa rece, se taie...
Cotlet de berbec cu ciuperci la cuptorSe alege fasolea si se lasa la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata. Apoi se scurge si se pune la fiert in apa...
Cotlet de berbec cu fasole batutaSe curata si se spala spanacul in mai multe ape, apoi se fierbe in apa rece cu putina sare. Cand e gata, se scoate, se scurge...
Cotlet de miel umplutCartofii de marime medie se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu putina sare. Dupa ce se racesc putin, se taie...
Friptura de miel cu cartofi frantuzestiCarnea de miel se spala cu apa rece si se freaca bine cu multe cuburi de gheata. Se lasa la marinat in otet cu 2 cani de apa...
Friptura de miel marinatMaruntaiele se spala in mai multe ape si se taie in bucatele mici, se sareaza si se lasa la frigider. Se incinge untul si se...
Maruntaie de miel in cuib de mamaligutaSe spala pulpele de curcan si se impung cu fasiile subtiri de slanina. Ceapa se taie rondele si se distuie in ulei. Se adauga...
Pulpe de curcan imbatateCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Fripturi cu muschi si cartofi1.Se curata zarzavaturile, se spala si se distuie impreuna cu ardeiul taiat cubulete. Se curata rosia si ceapa si se taie...
Orez cu carneCarnea se curata bine de pielita si se taie felii de dimensiune egala, se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si...
Muschi a la RossiniPuiul se taie bucati mai mari. Se sareaza, se pipereaza putin. Se tapeteaza un vas termorezistent cu bacon si se pune carnea...
Pui cu smantanaCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura GodardCarnea se curata bine de pielita si se taie felii aproximativ 10 se bat putin cu palma si se condimenteaza cu sare si piper....
Friptura deosebitaSe feliaza carnea se prajeste pana devina rumena. Apoi si aseaza feliile de carne intr-un vas si peste se toarna berea, se...
Friptura de porcSe distuie carnea tocata la foc potrivit pana se rumeneste. Se adauga ceapa, usturoiul, si se prajesc impreuna timp de 3...
LasagnaCarnea de pui dezosata se toaca. Painea uscata se inmoaie in lapte si se lasa la scurs. Ceapa se taie marunt si se caleste in...
Chiftea din carne de puiCarnea de porc se taie in felii subtiri, se bate putin si se adauga sare. Slanina se taie felii subtiri, ceapa se curata, iar...
Frigarui din file de porcPieptul de pui dezosat se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Merele se curata de seminte, se taie in felii subtiri si...
Piept de pui cu mereCarnea se taie in felii de aproximativ 3 cm. si se usca folosind prosoape de hartie. Prunele uscate se feliaza si se pun la...
Muschi fript cu compot de pruneSe curata si se spala cartofii si se taie in rondele de ½ cm. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie de asemenea in rondele....
Pui la cuptorSlanina taiat marunt se topeste in ceaun, ceapa tocata se caleste, se stinge cu vin (1oo ml) se adauga ardei dulce si...
Plachie de stiucaPastravii se curata de solzi si intestine, se spala, se scoate coloana vertebrala. O parte din sunca feliate se introduce in...
Pastrav spaniolSe feliaza carnea, se adauga sare si intre doua felii de carne se aseaza o felie de ficat de porc. Se ataseaza, se matlaseaza...
Carne de porc cu saramurabranhiile, se spala bine si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Apoi se desface pestele, dar nu in mod obisnuit....
Stiuca umplutaDaca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se...
Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paineStiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe...
Stiuca umplutaCleanul se curata de solzi, se despica, se curata de intestine, se taie capul sub prima vertebra, se spala. Pestii astfel...
Clean prajitSpalam dovleceii, le taiem un capacel apoi le scoatem miezul ajutandu-ne de un cutit si o ingurita. Ii presaram cu sare si ii...
Dovlecei patison- umpluti cu legumeSe curata pestii in interior si in exterior, se sareaza si se lasa 2 ore. Se aseaza bucatile de peste intr-o tigaie, se pun...
Pastrav de CraciunCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...
Platou cu legumeMuschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste...
Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofiPieptul de pui se taie in felii de cca. 100 g bucata, se bate putin si se prasara cu condimente. Carnea se prajeste 10-15...
Pui cu piersiciGratarul nu trebuie sa fie plictisitor, si drept marturie ne sta aceasta reteta de gratar din piept de curcan cu mere.
Gratar din piept de curcan cu mere si paine prajita cu ouSlanina afumata si slanina proaspata se pune la prajit. In untura slaninei se caleste ceapa. Feliile de cocos se...
Tocana de cocosIntr-o caserola rezistenta la caldura se aseaza feliile de slanina, deasupra se adauga bucatile de carne de pui sarate. Pasta...
Pui cu sos gustosCarnea se spala. Se amesteca condimentele in ulei si se freaca feliile de carne. Daca exista posibilitatea se lasa putin in...
Piept de pui cu cascavalCiupercile se curata si se spala. Se usca si se umplu cu urmatoarea umplutura: se amesteca crema de branza cu putin lapte,...
Ciuperci umpluteCeapa tocata marunt se caleste in ulei fierbinte. Se adauga continutul conservelor si se adauga pasta de tomate. Se...
Fasole scazutaPiersicile se decojesc. Jumatate de piersica se aseaza pe o felie de sunca, se intinde branza, se presara cu boia si se pune...
Sunca umpluta cu piersiciCartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi...
Platou cu legumeCeafa de porc se dezoseaza, se adauga delikat si sare si se pune la fiert intr-o oala sub presiune. Se toaca ceapa. Carnea de...
Tocanita buniciiPieptul de curcan se taie felii, se bate, se adauga sare si se lasa deoparte. Pentru umplutura se folosesc ciupercile si...
Piept de curcan umplutPuiul feliat se prajeste si se pune deoparte. In untura se caleste 2 linguri de faina, se adauga ceapa intreaga, 0.2 l apa,...
Pui cu mararPieptul de fazan se injumatateste. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran. Ficateii de gasca se taie in 8 bucati de cate...
Piept de fazan umplut in stil vanatorescSunca se fierbe pana se inmoaie, iar ouale pana devin tari. Cozonacul si ouale se taie bucati mici la care se adauga piper,...
Sunca umplutaSe lasa soia la inmuiat in apa aproximativ 30 de minute. Daca se foloseste soia cubulete se macina inainte la fel ca si...
Dovleac umplut cu soiaSlanina se taie cubulete mici si se prajeste. Bucatile de slanina prajite se scot si la untura se adauga 2 linguri de...
Taietei cu branzaSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Tarta cu cartofi si baconSe razuiesc cartofii si se oparesc cu apa fierbinte cu sare. Se fierb taieteii si se clatesc bine cu apa rece. Se zdrobeste...
Cartofi cu branzaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios