Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pina cind se albesc. Se adauga pesmetul cernut prin sita deasa, apoi...
Tort de vanilieSe freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Se adauga pesmetul, nuca, zaharul...
Tort cu nucaSe framinta toate ingredientele la un loc (fara cele incluse la Crema), se imparte aluatul in doua parti. Dintr-o parte se...
Tort CabanaMerele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si...
Tort cu mere si crema de zahar arsSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se...
Tort cu mere si dulceataIntr-un castron, se freaca ouale intregi cu zaharul, pentru a se obtine o crema spumoasa. Se desfac apoi foile de gelatina in...
Tort de portocale cu rom si piscoturiSe freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuniSe freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocaleSe inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacaoSe aseaza biscuitii intregi pe un platou dreptunghiular, se stropesc cu cafea indulcita, se ung cu un strat de serbet frecat...
Tort de biscuiti cu serbetSe aseaza pe un platou un rind de piscoturi inmuiate in coniac diluat, se asterne deasupra un strat subtire de dulceata, apoi...
Tort din piscoturi de sampanie cu dulceataSe inmoaie biscuitii in laptele indulcit amestecat cu romul. Se aseaza unul linga altul pe un platou lung, se presara cu...
Tort cu biscuiti si cu nuciSe stropesc piscoturile cu lapte indulcit si cu putin rom. Se aseaza unul linga altul pe un platou si se alterneaza cu crema...
Tort de piscoturi si cu romCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...
Rulouri din carne de vita