Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul. Se amesteca 10 minute. Se adauga cacaua, bicarbonatul si faina....
Negresa simplaFoile: se amesteca toate ingredientele, se face o coca, se imparte in doua, se intinde cit tava (unsa cu unt) si se coace. Nu...
Prajitura OlgutaSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Rulada cu macSe desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat...
Chifle dulciPe scindura de aluat sau pe masa se cerne faina, se adauga unt rece taiat in bucatele mici si se toaca cu cutitul. Apoi, in...
Prajitura cu nuciCu un cutit special, se scoate casuta cu simburi si o parte din miezul fiecarui mar. Se combina untul cu zaharul si se umple...
Mere la cuptorSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul pudra si zeama de lamiie sau romul si cind zaharul s-a topit, se adauga untul...
Fursecuri din albusuriSe cintaresc foarte exact componentele, se aleg oua mari (60 gr. fiecare). Intr-un castron, se pun ouale intregi, zaharul...
CiupercuteSe iau jumatati de prune uscate. Se pun in apa sa se hidrateze, dupa care se aseaza pe platou sau farfurie. In fiecare...
Ochi de monstruletSe imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de...
Savarina cu portocalaSe bat albusurile spuma tare, apoi se pun cu vasul respectiv pe foc, pe o tabla groasa si se bat in continuare, adaugind...
Fursecuri simple, cu nucaSe amesteca faina cu sarea, ouale batute, coniac si apa. Se adauga 90 gr. de unt topit si rece. Se framinta foarte bine si se...
Covrigei parfumatiSe incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina...
MinciuneleIntr-un castron se pune margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si se freaca folosind o furculita pina se...
Placinta cu mere cu doua tipuri de aluatSe scoate miezul merelor. Se pun merele in vas termorezistent si se toarna deasupra putin unt topit. Se amesteca piersicile...
Mere coapte cu miere si piersiciSe amesteca toate ingredientele si se adauga albusurile batute spuma. Se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cine...
Prajitura cu marmeladaIntr-un castron foarte curat, se bat albusurile, se adauga zaharul si romul pina cind spuma se tine de tel. Se adauga...
Cornete cu nucaBlatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt....
Prajitura "Ambasador"Tiramisu reţetă clasica Se freaca galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se obtine o pasta. Se...
Tiramisu reţetă clasicaIntr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma....
Prajitura cu cremaSe freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se incorporeaza in compozitie unul cite unul galbenusurile si se...
Prajitura cu fructeSe unge cu unt o cratita, apoi se tamponeaza cu zahar. Se spala merele, se taie in felii subtiri si se pun in vasul pregatit....
Tarta cu mereIntr-un castron curat, se freaca zaharul cu untul pina se obtine o crema. Se adauga apoi ouale pe rind, iaurtul, aromele,...
Prajitura cu caiseIntr-un castron curat se pune untul si se freaca cu o lingura de lemn pina devine o crema usor spumoasa. Se incorporeaza unul...
Prajitura cu cirese si lamiieGalbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacaoCu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuciUntul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute...
Prajitura cu gemSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de...
Coronite cu aluneUntul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga alunele si faina si se amesteca bine. Pe o tava presarata cu faina se pun...
Prajitura cu alune si zahar vanilatSe freaca bine toate ingredientele de mai sus. Aluatul obtinut se ruleaza pe planseta presarata cu faina, se acopera si se...
Cornulete cu aluneSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se...
Bezele cu cafeaJumatate din cantitatea de zahar se face caramel si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas,...
Prajitura neagraAceasta reteta de prajitura este, dupa cum ii spune si numele, rapida, in plus este aromata si suculenta de la delicioasele...
Prajitura rapida cu cireseSe curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit. Dupa ce...
Strudel cu mereSe freaca untul cu zaharul pina cind devine spumos. Se adauga oul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se pune faina. Se...
Tarte cu struguriSe freaca faina cu untul adaugind pe rind oul si sarea. Aluatul obtinut se da la rece o ora. Se imparte apoi in doua parti...
Prajitura cu gratiiSe intinde foaia de strudel pe masa si se stropeste cu unt cald, apoi se presara pe deasupra nuca pisata sau data prin...
Strudel cu nuciSe freaca galbenusurile cu zaharul, sarea si coaja rasa de lamiie. Se amesteca totul cu faina, nucile si albusurile batute...
Prajitura cu nuci si lamiieSe bat ouale intregi si zaharul, cu telul, pina se face o spuma. Se adauga treptat uleiul si la sfirsit faina, laptele, coaja...
Prajitura cu ulei si fructeSe freaca untul cu zaharul pina cind compozitia devine spumoasa. Se adauga vanilia si faina, apoi se framinta si se da la...
Prajiturele vanilateSe cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smintina si sarea. Se framinta un aluat care se da la...
Cornulete cu smintina si rahatSe bat bine albusurile cu 300 gr. de zahar, se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamiie. Se pune nuca de cocos,...
Prajitura cu nuca de cocosSe framinta repede un aluat (din faina, unt, smintina si sare) si se da la rece 2-3 ore. Se intinde o foaie groasa de 5 mm,...
Triunghiuri cu marmeladaUntul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cu gem si cacaoSe dizolva drojdia in putina apa calda. Se pune faina pe planseta, drojdia in mijloc si se adauga zaharul, untura topita,...
Prajitura cu brinzaSe framinta un aluat din faina, ou, praf de copt, margarina, zahar si sare. Se opreste 1/3 din aluat, restul se intinde...
Prajitura berlinezaSe framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate...
Cornulete cu marmeladaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.