Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti evantaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti evantaie

Margarina se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de unt. Se adauga apoi o lingura de otet peste amestec, se adauga...

Biscuiti evantaie
Fursecuri glazurate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri glazurate

Faina se amesteca cu doua galbenusuri, sare, doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie, o lingura de ulei, 1 jumatate de...

Fursecuri glazurate
Fursecuri cu glazura
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu glazura

Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de...

Fursecuri cu glazura
Fursecuri cu portocale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu portocale

Untul topit se freaca spuma, apoi se adauga galbenusurile, zaharul si cojile de portocala confiate in zahar si alcool. Se...

Fursecuri cu portocale
Fursecuri cu crema de cacao
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu crema de cacao

Untul topit se freaca dupa doua ore cu o furculita pana devine spuma. Se adauga zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie si...

Fursecuri cu crema de cacao
Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Untul se freaca spuma impreuna cu zaharul si coaja de lamaie sau vanilia. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, iar apoi...

Fursecuri cu nuci
Cornulete fragede de nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede de nuca

Se freaca untul sau margarina, se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga coaja de lamaie, miezul de nuca macinat, faina,...

Cornulete fragede de nuca
Fursecuri cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu stafide

Untul se freaca cu zaharul si albusurile. Se adauga stafidele curatate si spalate, se amesteca bine, apoi se adauga faina, in...

Fursecuri cu stafide
Coltunasi cu branza telemea si cartofi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu branza telemea si cartofi

Daca vrei o mancare consistenta si delicioasa, pregateste coltunasi cu branza telemea si cartofi. Prepararea acestei retete...

Coltunasi cu branza telemea si cartofi
Pogaci cu chimen
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pogaci cu chimen

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si...

Pogaci cu chimen
Tigarete crocante
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Tigarete crocante

Ouale batute spuma, se amesteca impreuna cu zaharul, faina, untul, putina sare si zaharul vanilat. Se pune aluatul format...

Tigarete crocante
Bezele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele

Se pun intr-un vas albusurile cu zaharul, otetul si sarea si se amesteca. Separat, se tapeteaza cu hartie o tava si se pun...

Bezele
Islere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Se prepara aluatul din margarina, zaharul pudra, un ou, faina, alunele si putina sare. Se intinde o foaie din care se...

Islere
Covrigei
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei

Se amesteca bine untul cu faina, zaharul, migdalele pisate marunt, galbenusurile fierte, oul intreg, coaja de la o lamaie si...

Covrigei
Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Mierea incalzita putin, se amesteca bine cu zaharul, galbenusurile si uleiul. Se adauga apoi faina cat cuprinde si albusurile...

Turta dulce
Turta dulce economica
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce economica

Zaharul, caramelizat in prealabil, se stinge cu apa si se lasa la topit, iar mai apoi la racit. Se adauga apoi 3 linguri de...

Turta dulce economica
Madlene
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Madlene

Ouale se bat cu zaharul, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi untul topit, putina sare si coaja rasa de...

Madlene
Madlene cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Madlene cu stafide

Zaharul se amesteca impreuna cu zaharul vanilat, cu ouale si se lasa la ingrosat putin. Se da amestecul deoparte, de pe foc...

Madlene cu stafide
Tigarete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Tigarete

Smantana se amesteca impreuna cu zaharul, se adauga albusurile, batute spuma, sarea si faina. Se ia cu lingurita din...

Tigarete
Fursecuri cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuca

Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, coaja de lamaie si se incorporeaza treptat, ouale batute...

Fursecuri cu nuca
Fursecuri cu miere si lamaie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu miere si lamaie

Albusurile se bat spuma impreuna cu 80 gr de zahar si foarte putina sare. Se adayga apoi pe rand mierea, uleiul, nuca...

Fursecuri cu miere si lamaie
Fursecuri englezesti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri englezesti

Faina se amesteca impreuna cu margarina, zaharul pudra si ouale fierte si zdrobite. Se adaugaa apoi ciocolata topita, unul...

Fursecuri englezesti
Biscuiti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti

Se amesteca faina, untul, galbenusul si zaharul. Se incorporeaza apoi un albus batut spuma cu putina sare. Din aluatul format...

Biscuiti
Biscuiti surpriza
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti surpriza

Zaharul se freaca impreuna cu ciocolata rasa, albusul si foarte putina sare. Se pune apoi aluatul pe o planseta presarata cu...

Biscuiti surpriza
Biscuiti cu dulceata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu dulceata

Oul se bate spuma impreuna cu zaharul, se adauga faina si praful de copt, apoi untul si sarea. Aluatul se framanta si se lasa...

Biscuiti cu dulceata
Fursecuri cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuca

Margarina se freaca impreuna cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, praful de copt, apoi faina si putina sare. Se...

Fursecuri cu nuca
Coltunasi cu visine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu visine

Din faina, un ou si apa se prepara aluatul pentru coltunasi. Pentru umplutura se curata visinele de samburi si se presara cu...

Coltunasi cu visine
Non plus ultra
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Non plus ultra

Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand...

Non plus ultra
Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Coltunasi cu branza de vaci si smantana

Coltunasii cu branza de vaci si smantana sunt foarte delicioase. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente.

Coltunasi cu branza de vaci si smantana
Turta dulce
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce

Mierea se freaca cu zaharul, pe foc mic, pana se topesc. Se ia vasul de pe foc si se adauga in compozitie ouale pe rand, apoi...

Turta dulce
Turta dulce fara miere si ou
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turta dulce fara miere si ou

Faina se amesteca cu bicarbonatul, apoi se adauga laptele, jumatate din cantitatea de zahar, uleiul, scortisoara si...

Turta dulce fara miere si ou
Covrigei cu ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu ciocolata

Faina se amesteca impreuna cu untul moale, galbenusurile, migdalele si zaharul, dupa gust. Se framanta bine aluatul si se...

Covrigei cu ciocolata
Covrigei cu marmelada
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu marmelada

Faina se framanta cu untul moale, apoi se adauga drojdia muiata, iar la final laptele. Se framanta bine aluatul, se sareaza...

Covrigei cu marmelada
Batoane pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Batoane pentru ceai

Oul se pune intr-un vas impreuna cu un galbenus, zaharul si se bate tare pana ce creste amestecul si se albeste. Se adauga...

Batoane pentru ceai
Cornulete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete

Faina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se...

Cornulete
Cornulete cu susan
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu susan

Se amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si...

Cornulete cu susan
Cornulete cu branza de vaci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu branza de vaci

Untul se amesteca cu faina si cu zaharul si se framanta bine aluatul. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se intinde o...

Cornulete cu branza de vaci
Cornulete cu smantana
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu smantana

Smantana se amesteca cu untul si faina. Aluatul rezultat se framanta ceva minute dupa care se pune la frigider pentru...

Cornulete cu smantana
Cornulete cu marmelada
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu marmelada

Se prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...

Cornulete cu marmelada
Cornulete cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete cu nuca

Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine ca o spuma. Se adauga apoi nuca maruntita si faina in ploaie....

Cornulete cu nuca
Cornulete pentru bere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete pentru bere

Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si...

Cornulete pentru bere
Cornulete sarate
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete sarate

Drojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la...

Cornulete sarate
Pesmeti cu migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu migdale

Se amesteca zaharul cu migdalele maruntite si li se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si putina sare. In compozitie se...

Pesmeti cu migdale
Pesmeti tigarete
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti tigarete

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca bine, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Acesta se aduna ca o minge...

Pesmeti tigarete
Pesmeti cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti cu stafide

Se amesteca faina cu praful de copt, untul, oul, zaharul, laptele si zaharul vanilat. Se framanta aluatul obtinut bine si se...

Pesmeti cu stafide
Pesmeciori
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori

Faina se amesteca cu untul moale. Se adauga oul, smantana, lamaia, zaharul si zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in...

Pesmeciori
Pesmeciori cu migdale
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeciori cu migdale

Faina se amesteca impreuna cu migdalele maruntite, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se framanta aluatul bine si se...

Pesmeciori cu migdale
Pesmeti pentru ceai
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Pesmeti pentru ceai

Faina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus...

Pesmeti pentru ceai
Biscuiti rulati
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti rulati

Se pun intr-un vas zaharul cu zaharul vanilat si galbenusurile. Se freaca bine compozitia cu o lingura, pana cand incepe sa...

Biscuiti rulati
Piscoturi de sampanie
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi de sampanie

Faina, zaharul, ouale, impreuna cu amoniacul, untul si latele se amesteca si mai apoi se framanta bine un aluat tare. Se...

Piscoturi de sampanie
Piscoturi cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piscoturi cu stafide

Untul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in...

Piscoturi cu stafide
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia