Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...
Inghetata de ciocolataSe fierbe laptele, se adauga zaharul, vanilia si se lasa pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Separat, se bat ouale intregi,...
Inghetata de vanilieSe fierb caisele cu putina apa si o lingura de zahar. Se lasa la racit, apoi se trec prin sita. Se adauga restul de apa,...
Inghetata de caiseSe freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas. Se adauga apoi faina si cacaua, apoi putin cate putin laptele. Se pune vasul...
Parfe de cacaoIaurtul se pune impreuna cu zaharul intr-un vas si se amesteca bine. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie sau portocala. Se...
Inghetata de fructe din iaurtInghetata cu zmeura si mure este delicioasa si foarte simplu de facut. Daca nu aveti la indemana zmeura sau mure puteti...
Inghetata cu zmeura si mureSe amesteca ouale intregi impreuna cu zaharul intr-un vas. Se adauga laptele si cacaua si se pune compozitia pe foc mic. Se...
Inghetata de cacaoSe bat ouale intregi impreuna cu zaharul vanilat, zaharul si sarea, intr-un vas. Se adauga laptele si se pune amestecul la...
Inghetata de vanilieZaharul se bate impreuna cu ouale, pe bain-marie, pana ce se formeaza o crema. Se lasa la racit, dupa care se incorporeaza...
Parfe de vanilieOuale se freaca impreuna cu zaharul, dupa care se adauga sucul de portocale. Compozitia se amesteca bine intr-un vas pe baie...
Parfe de portocaleSe amesteca apa cu ciocolata, cacaua si zaharul. Vasul se pune pe foc si se amesteca continuu pana cand siropul fierbe bine....
Parfe de ciocolataApa se pune impreuna cu zaharul la fiert si cand incepe sa dea in clocot se adauga zeama si coaja rasa de lamaie. Se adauga...
Inghetata de lamaieGalbenusurile se freaca cu 50 gr zahar, apoi se pune amestecul pe foc mic si se bate cu un tel pana se ingroasa. Se adauga...
Inghetata de cacao cu friscaInghetata este cel mai consumat desert pe timp de vara. Sunt numeroase arome pe care le poti incerca, iar una dintre ele este...
Inghetata de portocale cu friscaGalbenusurile se freaca impreuna cu zaharul intr-un vas pana cand devin spuma. Se toarna putin cate putin laptele, se...
Inghetata de nucaVisinele se spala si se storc pana cand isi lasa toata zeama. Aceasta se amesteca impreuna cu zaharul si cu apa fierte si...
Inghetata de visineSe amesteca sucul de capsune cu zaharul, apa si zeama de la o lamaie. Se bat apoi bine iar amestecul format se pune in cupe,...
Inghetata de capsuneIncepem prin a bate spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam o lingurita de zeama de lamaie si mixam usro. Adaugam...
Inghetata cu mure si lamaieSe bat bine galbenusurile cu aspartamul, dizolvat intr-o lingurita de apa fierbinte, si cu un praf de sare. Se inglobeaza...
Parfe de cacaoSorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa...
Sorbet de visineSe fierbe intr-o oala apa minerala, se micsoreaza focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se topeste...
Sorbet de ciocolataSe zdrobesc ciresele si se aduna zeama intr-un bol. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se raceste siropul si se amesteca...
Sorbet de cirese amareSe ia fiecare bucatica de zahar si se freaca pe coaja de lamaie pana se ajunge la coaja alba. Se pune apa la fiert, impreuna...
Sorbet de lamaieSe pun galbenusurile cu 125 gr zahar si laptele intr-un vas. Se ard 125 gr zahar intr-o oala si se amesteca cu galbenusurile....
Parfe de zahar arsSe fierb intr-un vas, ceaiul cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie, romul si se toarna totul in forma pentru congelator. Se...
Sorbet din ceaiSe amesteca pe foc mic zaharul in laptele cald, se lasa pana cand zaharul se dizolva bine, apoi se ia vasul de pe foc si se...
Inghetata de vanilieSe freaca cacaua cu doua linguri de apa rece pana cand arata ca o pasta omogena. Se pune in laptele cald, o data cu ouale...
Parfe de ciocolataSe toarna zaharul in lapte si se tine vasul pe foc mic pana cand zaharul se dizolva bine. Se ia de pe foc, se adauga ouale...
Parfe de fructeFructele se spala, se desfac in doua si se acopera cu zahar pudra. Se pune amestecul intr-un vas mare si se bate cu telul...
Inghetata de zmeura cu friscaSe curata fructele, se spala in mai multe ape si se zdrobesc cu o lingura de lemn. Se strecoara fructele prin tifon, timp in...
Inghetata de capsuniInghetata de caise este foarte cremoasa, aromata, perfecta ca si desert de vara, fiind preparata cu fructe proaspete. Iti...
Inghetata de caiseSe zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron cat timp se bate spuma iaurtul impreuna cu zaharul....
Inghetata economicaSe cerne cacaua, se dizolva in doua linguri de apa rece amestecand fara intrerupere, dupa care se pune in lapte si se fierbe...
Inghetata de ciocolataSe dizolva cacaua in doua linguri de apa frecand amestecul energic, pentru deplina omogenizare. Se pune cacaua in laptele...
Inghetata de ciocolata cu friscaSe pune zaharul in lapte si se fierbe amestecul pe foc mic pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Se raceste compozitia un...
Inghetata de fisticSe aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingura de lemn, se lasa pe un tifon sa se scurga. Se foloseste numai sucul de...
Inghetata de caiseSe zdrobesc fructele, se strecoara prin tifon si se pun intr-un castron. In acest timp se amesteca iaurtul impreuna cu...
Inghetata economicaSe storc de suc mandarinele. In rest, se procedeaza identic ca pentru inghetata de ananas, cu deosebirea ca, in locul...
Inghetata de mandarineSe incalzeste laptele si se toarna peste galbenusurile frecate cu zahar. Se amesteca bine si se fierbe intr-un vas la...
Inghetata de zmeura cu friscaSe bat spuma albusurile, impreuna cu zaharul tos si cu o jumatate de lingurita de esenta de rom (sau o lingura de rom), pana...
Inghetata de ananasSe separa albusurile si se bat spuma. Se adauga zaharul tos si o jumatate de lingurita de esenta de rom, sau o lingura de...
Inghetata de cacaoSe spala capsunile, se indeparteaza coditele si se zdrobesc cu sapte linguri de zahar. Se trece acest piure prin sita si...
Inghetata de capsuni cu iaurtSe freaca galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se pune vasul la fiert in baie de...
Inghetata de ciocolataSe taie banana in doua si la mijloc se pune inghetata. Se decoreaza cu cirese sau visine.
Banane cu inghetataSe spala ciresele si se indeparteaza samburii, apoi facem o pasta in blender, apoi se adauga pe rand, laptele batut, fulgii...
Desert inghetat cu cireseSe amesteca 4 linguri de lapte, praful de budinca si zaharul. Restul de lapte se incalzeste apoi se ia de pe foc, se amesteca...
Inghetata de capsuni cu fructe si glazura de ciocolataPunem zmeura la inmuiat (daca este mirelit). Ananasul si piersicile se taie bucati mici, le amestecam cu zmeura si le...
Cupe de inghetata cu fructeSe freaca trei oua cu sase linguri de zahar si se adauga romul. Laptele se fierbe cu cacaua pana cand da in clocot. Se lasa...
Inghetata de cacaoSe spala capsunile, li se indeparteaza coditele si se paseaza, obtinandu-se un piure. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul...
Inghetata de capsuniCuratam o banana, o taiem bucati si o maruntim in blender. Adaugam 100 g zmeura congelata si 20 g (1 lingurita cu varf) miere...
Inghetata vegetarianaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...
Chec negruReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce