Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da...
Crema brazilianaAceasta crema pentru prajituri poate fi cu usurinta pregatita inainte si depozitata, astfel ca atunci cand aveti musafiri...
Crema pentru prajituriSe pune pe foc mic laptale cu vanilia si cu zaharul pana ce se topeste zaharul.Intr-un castron se bat ouale pana ce se...
Crema caramelSe freaca 2 galbenusuri crude cu ciocolata. Se amesteca usor cu frisca batuta cu zahar.
Crema de friscaSe taie vanilia, se curata si se adauga cu totul la laptele care fierbe. Ouala separate, se bate bezea albusul, apoi cu o...
Lapte de pasareSe pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se...
Amaretto creme brulee sau crema de zahar arsSe curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte...
Crema de castaneSe incalzeste cuptorul. Se amesteca bine zaharul, sucul de lamiie, ouale si galbenusurile intr-un vas mare. Treptat se...
Pastel de LimonSe face un sirop vanilat cu care se oparesc galbenusurile amestecind mereu. Se freaca untul. Se toarna putin cite putin din...
Crema de untSe pun ciresele curatite de codite si simburi in cratita cu 200 gr. zahar. Se lasa la foc iute 10 minute. Se scot ciresele cu...
Cirese cu cremaCiocolata se rupe bucatele si se pune intr-un vas la foc mic, pina se topeste. Se adauga laptele si se lasa sa se ingroase...
Crema de ciocolata si friscaSe freaca putin untul, se adauga zaharul si ciocolata topita in putina apa, apoi pe rind galbenusurile, iar la urma...
Crema de ciocolata inghetataSe pune jumatate din lapte la fiert. Apoi se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile, apoi se adauga pe...
Bulgari de spuma in crema galbenaSe stropesc fructele zaharate cu o lingura de rom. Separat, se freaca albusurile cu zaharul pudra pina ce se face o crema. Se...
Crema de fructe¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tortSe amesteca ouale cu zaharul si cu cacao si se pun la bain marie. Se amesteca in permanenta pina se omogenizeaza. Se lasa la...
Crema de cacaoSe rumenesc fulgii de cocos fara grasime, se pun pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se paseaza afinele si se amesteca...
Crema de iaurtSe fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecind din cind...
Crema alba cu zmeuraSe spala bine si se moaie prunele in apa calduta, din ajun, se scurg de apa, se scot simburii si se dau prunele prin masina...
Crema din prune uscateFructele proaspete sau congelate se aleg si se spala cu apa rece, se strivesc cu o lingura sau cu un pisalog de lemn, intr-un...
Jeleu de fructePrunele si smochinele se lasa sa se moaie peste noapte in apa, apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu stafidele si...
Crema din fructe de iarnaSe amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...
Crema CandySe inmoaie biscuitii in laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Se trec prin sita. Se bat bine ouale intregi si se adauga...
Crema cu biscuitiSe spala bine fructele si se mixeaza, amestecate cu indulcitorul.
Crema dietetica de fructe rosiiPiersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...
Crema de piersiciSe pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia....
Lapte de pasare cu vanilieMousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste...
Mousse au chocolatSe pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...
Piersici cu fragi si spuma de portocaleCrema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor,...
Crema englezeascaSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema cu alune sau nuci pralinateSe fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat...
Lapte de pasare acu vanilie si romSe fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocalaSe fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se...
Crema bavariana (Bayerische Creme)Se bat ouale cu zaharul, se toarna incetul cu incetul laptele clocotit cu vanilie. Se toarna in cesti speciale care suporta...
Crema la cestiSe freaca galbenusurile cu zahar si rom pina se fac ca o crema. Se amesteca incet cu albusul batut spuma. Se toarna in cesti...
Crema de ouaSe topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu fainaSe rad merele prin razatoare, se umezesc cu zeama de lamiie, se adauga zaharul pudra, nucile si coaja rasa de lamiie. Se lasa...
Crema de mere crudeSe freaca zaharul cu ouale, se subtiaza cu laptele care a fiert cu vanilia. Separat se ard 200 gr. zahar, se imbraca forma cu...
Crema de zahar ars (rasturnata)Se pune intr-o cratita la fiert laptele cu vanilia. Dupa ce a dat in clocot, se ia de la foc, se acopera cu capac si se lasa...
Crema de vanilie cu fructeSe freaca bine marmelada intr-un castron, se adauga smintina, punind numai cite o lingura, pina se incorporeaza toata...
Crema de smintina cu marmeladaSe amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia...
Crema de zahar ars la cuptorSe arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri de apa fierbinte si...
Crema de zahar arsSe amesteca faina in lapte, putin cite putin. Se ard 50 gr. zahar cit mai bine. Se toarna laptele cu faina si cu restul de...
Crema de zahar ars fara ouaSe pune la fiert laptele cu sarea, vanilia si o lingurita de zahar. Cind incepe sa fiarba, se lasa la foc foarte mic sa...
Lapte de pasare cu aroma de vanilieSe fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se...
Cupe cu crema de vanilie si struguriSe taie in felii 3 mere. Citeva felii se opresc pentru ornat, celelalte se asaza in pahare si se presara cu zahar praf si...
Crema de mere la paharSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...
Crema AuroraSe separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca...
Crema sabaglioneO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post