Dulciuri

Prajitura buna
Prajituri

Prajitura buna

Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...

Prajitura buna
Prajitura cu fructe
Prajituri

Prajitura cu fructe

Margarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...

Prajitura cu fructe
Fluturasi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fluturasi

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...

Fluturasi
Fursecuri cu glazura
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu glazura

Untul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...

Fursecuri cu glazura
Turleti cu fructe
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turleti cu fructe

Faina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...

Turleti cu fructe
Gogosele fara ou
Gogosi

Gogosele fara ou

Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...

Gogosele fara ou
Umplutura de tarta cu spanac
Aluaturi

Umplutura de tarta cu spanac

Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...

Umplutura de tarta cu spanac
Umplutura de urda pentru placinte
Creme

Umplutura de urda pentru placinte

Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...

Umplutura de urda pentru placinte
Fursecuri cu nuci
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu nuci

Ouale se bat spuma tare cu zaharul si cu zaharul vanilat, se adauga cate putin ulei si faina. Separat, se pune la ars putin...

Fursecuri cu nuci
Fursecuri cu alune
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu alune

Albusurile se bat spuma tare, apoi se pun pe foc mic si se bat in continuare, adaugand zaharul putin cate putin. Se adauga...

Fursecuri cu alune
Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Creme

Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte

Se scoate zerul din smantana. Apoi se amesteca cu zaharul vanilat, coaja de la o lamaie, zaharul pudra, faina si...

Umplutura de smantana pentru pasca sau placinte
Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Creme

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel

Ciresele sau visinele se curata de samburi, se spala, dupa care se storc fructele putin. Se presara deasupra foii de strudel...

Umplutura de visine sau cirese amare pentru strudel
Umplutura din ciocolata
Creme

Umplutura din ciocolata

Galbusurile se separa de albusuri si se bat tare cu zahar. Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Se pune in compozitie...

Umplutura din ciocolata
Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Creme

Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte

Branza de vaci se trece prin sita. Se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilat, smantana, untul, coaja rasa de lamaie si...

Umplutura din branza de vaci pentru pasca si placinte
Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Creme

Umplutura din mere pentru placinte si prajituri

Se curata de coaja merele, apoi se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se pune amestecul...

Umplutura din mere pentru placinte si prajituri
Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Creme

Umplutura din cas de oaie pentru pasca

Casul se toaca marunt, in masina de tocat. Se amesteca apoi cu galbenusurile si se potriveste la gust de sare. Pasta obtinuta...

Umplutura din cas de oaie pentru pasca
Briose
Gogosi

Briose

Drojdia se pune la muiat intr-un vas cu putina apa calduta, se adauga 75 gr faina, se bate totul bine cu lingura si se pune...

Briose
Colacei moldovenesti
Cozonac

Colacei moldovenesti

Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt, apoi se...

Colacei moldovenesti
Turte traditionale moldovenesti
Cozonac

Turte traditionale moldovenesti

Foaia de aluat se intinde si se taie apoi cu cutitul in forme rotunde, cu ajutorul unei farfurii. Se coc pe fundul unei oale,...

Turte traditionale moldovenesti
Invartita moldoveneasca (cu branza)
Cozonac

Invartita moldoveneasca (cu branza)

Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.

Invartita moldoveneasca (cu branza)
Umplutura de nuca pentru pasca
Creme

Umplutura de nuca pentru pasca

Albusurile se separa de galbenusuri. Cele 6 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar, vanilia si coaja rasa de la o...

Umplutura de nuca pentru pasca
Pasca cu branza de vaci
Cozonac

Pasca cu branza de vaci

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din acelasi fel de...

Pasca cu branza de vaci
Pasca cu smantana
Cozonac

Pasca cu smantana

Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa, fara zer. Aceasta se amesteca bine cu faina, cu zahar, vanilie,...

Pasca cu smantana
Pasca cu cas de oaie
Cozonac

Pasca cu cas de oaie

Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel impetit....

Pasca cu cas de oaie
Pasca cu ciocolata
Cozonac

Pasca cu ciocolata

Se pregateste aluatul de pasca. Separat se bat ouale cu zaharul pentru umplutura. Se adauga faina in ploaie, apoi vanilia,...

Pasca cu ciocolata
Pasca cu crema de nuca
Cozonac

Pasca cu crema de nuca

Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit. Separat, se...

Pasca cu crema de nuca
Pasca cu orez
Cozonac

Pasca cu orez

Orezul se pune in apa si se lasa acolo pana se umfla. Laptele se fierbe impreuna cu vanilia, iar cand incepe sa clocoteasca...

Pasca cu orez
Crafle molsovenesti cu dulceata
Gogosi

Crafle molsovenesti cu dulceata

Se intinde o foaie de aluat pe o planseta si pe jumatate din ea se pun cu lingurita, la distanta intre ele, gramajoare de...

Crafle molsovenesti cu dulceata
Aluat romanesc in foi
Aluaturi

Aluat romanesc in foi

Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina...

Aluat romanesc in foi
Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Faina se amesteca pe o planseta cu galbenusurile, cu untul moale, sarea si osanza. Se adauga apa in timpul framantarii,...

Aluat pentru pateuri
Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Se amesteca toate ingredientele, iar aluatul rezultat se framanta foarte bine. Se lasa de seara si pana a doua zi dimineata...

Aluat pentru pateuri
Aluat pentru pateuri
Aluaturi

Aluat pentru pateuri

Din ingredientele enumerate, inafara de unt, se framanta un aluat. Se lasa sa se odihneasca aproximativ doua minute, apoi se...

Aluat pentru pateuri
Aluat pentru rulade si pateuri
Aluaturi

Aluat pentru rulade si pateuri

Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...

Aluat pentru rulade si pateuri
Cozonaci moldovenesti
Cozonac

Cozonaci moldovenesti

Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...

Cozonaci moldovenesti
Cozonac neframantat
Cozonac

Cozonac neframantat

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...

Cozonac neframantat
Placinte mocanesti
Aluaturi

Placinte mocanesti

Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...

Placinte mocanesti
Placinta romaneasca cu urda
Aluaturi

Placinta romaneasca cu urda

Se framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...

Placinta romaneasca cu urda
Placinta turceasca cu dovleac
Aluaturi

Placinta turceasca cu dovleac

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...

Placinta turceasca cu dovleac
Aluat pentru strudel
Aluaturi

Aluat pentru strudel

Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...

Aluat pentru strudel
Strudel de visine
Aluaturi

Strudel de visine

Se framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...

Strudel de visine
Strudel cu branza
Aluaturi

Strudel cu branza

Se prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...

Strudel cu branza
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...

Aluat frantuzesc
Aluat frantuzesc
Aluaturi

Aluat frantuzesc

Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...

Aluat frantuzesc
Placinta cu mere sau branza
Aluaturi

Placinta cu mere sau branza

Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...

Placinta cu mere sau branza
Placinta cu mere potrivita pentru copii
Prajituri

Placinta cu mere potrivita pentru copii

Reteta de placinta cu mere este foarte potrivita pentru copii, care cu siguranta vor mai cere o portie. Mai mult pentru...

Placinta cu mere potrivita pentru copii
Varzar
Aluaturi

Varzar

Faina se amesteca cu uleiul, apa si sarea. Se framanta bine aluatul pana se devine potrivit de tare. Se lasa apoi la odihnit...

Varzar
Aluat rapid
Aluaturi

Aluat rapid

Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...

Aluat rapid
Aluat de placinta cu iaurt
Aluaturi

Aluat de placinta cu iaurt

Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...

Aluat de placinta cu iaurt
Invartita
Aluaturi

Invartita

Faina impreuna cu restul ingredientelor se amesteca si se formeaza un aluat moale. Se framanta cu drojdia si se lasa la...

Invartita
Poale-n brau moldovenesti
Aluaturi

Poale-n brau moldovenesti

Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...

Poale-n brau moldovenesti
Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Aluaturi

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei

Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...

Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia