Se toaca subtire varza rosie impreuna cu cea alba. Se amesteca cu sare si se lasa la inmuiat. Morcovii si telina se dau prin...
Ardei umpluti cu varzaSe ung peretii unui butoias cu usturoi pisat, dupa care se asaza pepenii intepati din loc in loc. Se pun intre ei legumele...
Pepeni verzi muratiVarza se curata de frunzele vestejite si se taie apoi in sferturi. Se pun bucatile intr-un borcan mare si se adauga peste...
Varza murata la borcanGogosarii se spala, se usuca si apoi se inteapa cu un ac in cateva locuri, Se pun otetul impreuna cu apa la fiert (pentru...
Gogosari in otetArdeii se spala bine. Se adauga la 5 litri de apa cate un litru de otet, 1 litru de ulei si cate 30 gr de sare pentru fiecare...
Ardei in otetGogosarii se taie in jumatati si se pun in borcane. Peste ei se toarna otetul fiert cu zahar (1 l otet la 5-6 linguri de...
Gogosari muratiSe curata ciupercile bine, se spala si se pun la fiert cc 30 min la foc mic.Intre timp se pun la fiert si otetul cu apa,...
Ciuperci murateReteta de muraturi asortate in imagini este tot ce aveti nevoie pentru a prepara niste muraturi delicioase pentru iarna,...
Muraturi asortatePentru aceasta reteta de varza murata cu boabe de mustar se alege varza frumoasa, tare la pipait si fara frunze rasfirate.Se...
Varza murata cu boabe de mustarInlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc...
Pasta de corcoduse pentru iarnaSe da apa cu zaharul si otetul in fiert, se adauga foi de dafin, frunze de telina, boabe de piper, boabe de msutar si sarea...
Gogosari pentru iarnaConopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa...
Muraturi asortateGogosarii se curata de seminte si cotoare si se taie felii. Se aseaza intr-un vas, iar peste ei se pune otetul, zaharul si...
Gogosari in otetCeapa se curata si se taie rondele. Rondelele se aseaza in borcan impreuna cu ardeiul iute taiat bucatele si boabele de...
Ceapa rosie murataSe aseaza castravetii bine spalati intr-un borcan de 3 litri, se adauga continutul plicului cu amestecul de condimente....
Muraturi taranesti de varaSe curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei....
Ciuperci marinateGhebele murate sunt delicioase. Si pot fi pastrate proaspete in diferite uleiuri aromate. Afla tot ce trebuie sa stii despre...
Ghebe muratePentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se...
Varza murata cu hreanSe aleg verze mici, se taie in patru, se spala cu apa rece si se pun intr-un borcan mic de sticla, cu boabe de piper printre...
Varza rosie murataSe spala vinetele, li se taie cozile, apoi se taie felii groase. Se curata si se spala morcovii si telina, se taie rondele si...
Vinete murateSe spala vinetele, se curata de codite si se taie in doua pe lung. Se tin in apa care clocoteste zece minute, se scot si se...
Vinete umplute cu zarzavatSe spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de...
Castraveti in saramuraSe aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul...
GogoneleSe spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se...
Gogonele asortatePunem marar pe fundul unui borcan, apoi punem castravetii carora li s-au taiat capetele si au fost taiati longitudinal....
Castraveti muratiCastravetii se pun intr-un butoi de plastic curat. Se creaza zeama din ingrediente si se amesteca bine cu castravetii. E...
Castraveti in butoiVarza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se...
Varza acrita la soareSe aleg masline mari, frumoase, se cresteaza fiecare in lung si se fierb in citeva clocote, schimband apa o data sau de doua...
Masline cu patrunjelAlegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le...
Gogosari cu ciuperciFierbem 2,5 l de apa, punem 70 g sare, apoi lasam sa se raceasca. Razuim pe rindea 1 kg de varza alba, tare. Apoi spalam bine...
Muraturi asortatePentru a face varza murata cu gutui intai spalam un borcan de 5 l sau doua borcane de 2,7 l. Inlaturand cocenele si dam pe...
Varza murata cu gutuiCastravetii se spala foarte bine sub jet de apa rece . Varza alba se curata si se spala, apoi se inlatura coceanul si se taie...
Castraveti muratiArdeii tubulari cu coaja subtire si cei in forma de mar sunt cei mai potriviti pentru a fi murati. Le scoatem cotorul cu...
Ardei muratiIntai fierbem 1 litru de apa, adaugam o lingura de sare, apoi lasam sa se raceasca. Dam pe razatoare 1 kg de varza rosie,...
Ardei umpluti cu varzaSe curata gogosarii de cotor si seminte si se taie in felii mai mari. Intr-o cratita se toarna otetul, uleiul, zaharul si...
Salata de gogosariIntr-un borcan de 5 l se aseaza gogonelele si se pune apa peste ele cat sa ajunga la buza borcanului. Se rastoarna apa...
Gogonele in saramuraCantitatile le fac totdeauna dupa ochi. Ca si condimente de amestecat cu varza este cimbru si un strop de amestec de frunze...
Ardei murati umpluti cu varza3 kg de struguri ( ea pune negri, dar poti folosi orice soi), faci un sirop din 1 l otet , 250 ml apa, 750 gr zahar. Boabele...
Struguri la murat1. Se curata si se spala bine ciupercile. 2. Se fierb 10 minute in apa sarata si apoi se lasa la scurs. 3. Separat se fierbe...
Ciuperci cu salvie si rozmarinPentru un borcan de 3 litri se aseaza rosiile cu morcovul, ceapa rondele si frunze de telina in borcan. Se adauga 3 lg...
Rosii marinateSe aseaza in bidon un rand gogonele, un rand celelalte legume si mirodenii...pana se umple bidonul. Apa se pune la fiert cu...
Muraturi gustoaseSe spala bine gogosarii si se curata se indeparteaza coceanul si toate semintele si se obtine la final felii potrivite, cu...
Reteta munteneasca de gogosari muratiSe fierbe apa cu sare si se arunca peste ardei. Se lasa sa se raceasca apa (se lasa de pe o zi pe alta). A doua zi se va...
Ardei bulgarestiCastraveţi bulgăreşti reţetă. Se amesteca otetul, apa, si sarea si se adauga o ceapa taiata lamele subtiri, piper si...
Castraveţi bulgăreşti reţetăToate legumele se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga. Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l de otet),...
Muraturi asortate iranieneVarza murata la butoi este unul dintre ingredientele cele mai populare in bucataria traditionala romaneasca. Pentru a obtine...
Varza murata la butoiSe aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Cativa ardei grasi se taie ca fideaua, precum si...
Rosii si ardei pentru ciorbaSe cumpara bureti de padure (pastravi) sau bureti chinezesti ( se gasesc in comert ambalati in pungi). Se oparesc cu apa si...
Bureti murati ( ca la Brasov)Se curata gogosarii, se taie Julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o...
Gogosari MetacomPrunele spalate se asaza intr-un vas de portelan. Se fierbe apa cu zaharul, otetul, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Se...
Prune in otetPepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se...
Harbuji muratiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce