Alegem smochine nu prea coapte. Le curatam de coaja. Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga. Adaugam...
Dulceata de smochineSpalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam...
Gem de lamaiCuratam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu...
Dulceata de pereCompotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un...
Compot de cirese albeSpalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se...
Compot de caiseDulceata de petale de trandafir este o reteta de dulceata delicata si foarte parfumata. Trandafirii trebuie sa fie frumosi,...
Dulceata de petale de trandafirAm pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece...
Dulceata de trandafiriDulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti...
Dulceata de visineSe amesteca cele 4 kg de visine + 1,5 kg zahar si 12 aspirine de 500 mg, facute praf. Din aceasta cantitate au iesit 6...
Compot visineMarmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti...
Marmelada de zmeuraSe topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea...
Peltea de banane (Banana curd)Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul...
Peltea de portocale (Orange curd)Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune compozitia rezultata pe...
Peltea de lamai (Lemon curd)Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de...
Gem de caiseCiresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte...
Dulceata de cirese amareDulceata de zmeura este foarte aromata si potrivita pentru perioadele in care nu mai gasim fructe proaspete. Poti sa o...
Dulceata de zmeuraDulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de...
Dulceaţă de căpsuni reţetăDulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are...
Dulceaţă de căpsuni reţetăNimic nu e mai delicios decat gemul de gutui, cu parfumul lui de toamna. Ca si orice reteta de gem, trebuie sa ai putina...
Gem de gutuiSe aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10...
Sirop de trandafiriSe alege un pepene verde, nu prea mare, cu coaja groasa. Se taie felii cam de 2 degete grosime, si fiecare felie se curata de...
Dulceata de pepene verdeSe aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mureSe aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o...
Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)Dudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dudeSe curata dovleceii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se pune otetul peste ei si se lasa 3-4 ore. Apoi sescurg de...
Compot de dovleceiSe aleg murele si se fac piure cu mixerul. Mierea se incalzeste la bain-marie si se toarna murele amestecand in continuu....
Dulceata de mureSe pun la mixer ovazul, apa, zeama de lamie, mierea si marul. Se amesteca bine cu piureul de migdale si cu aromele.
Pasta de migdaleSe aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...
Dulceata de portocaleSe aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...
Chiselita de pruneSe pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...
Compot de pereSe spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la...
Compot de cireseSe aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le...
Marmelada de mereDulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara...
Dulceaţă de căpsuni reţetăPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetDulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.
Dulceata de gutui de casaPentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min,...
Dulceata de caisePentru prepararea dulcetii de pepene galben este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate....
Dulceata de pepene galben cu vanilieSe poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...
Compot de pruneSe curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...
Marmelada de mere, pere, prune si piersiciDulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o...
Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarnaSe pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...
Compot asortatSe curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se...
Dulceata de nuci verzi cu miereMorcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcoviSe curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu...
Compot de mereSe pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructeSe aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucatiSe aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mureGutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...
Peltea de gutuiSe spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...
Compot de struguriSe aleg boabe mari de struguri, se curata de pielita si de simburi si se pun intr-un tifon sa se scurga. Se pune zaharul la...
Dulceata de struguriO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post