Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...
Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)Dulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...
Dulceata delicioasa de fragiDulceata de zmeura se face la fel cu cea de fragi. Este foarte buna si usor de preparat. Veti avea nevoie de zmeura, zahar,...
Dulceata aromata de zmeuraDulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de murePentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...
Dulceata delicioasa de trandafirPentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.
Marmelada de caise cu coajaPentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....
Marmelada de prunePentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau,...
Magiun (povidla)Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de mereMarmelada delicioasa de pere se face la fel ca marmeleda de mere. Se poate face si amestecata din pere si mere. Este foarte...
Marmelada delicioasa de perePentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Marmelada gustoasa de portocalePentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba...
Pasta de gutui (Chitonoaga)Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor...
Dulceata de prune coapteMarmelada de fragi este usor de facut si este foarte gutoasa. Aceata se face la fel ca cea de capsuni. Veti avea nevoie de...
Marmelada de fragiMarmelada de zmeura este delicioasa si are o aroma deosebita. Acesta se face la fel cu marmelada de capsuni. Veti avea nevoie...
Marmelada simpla de zmeuraPentru marmelada de caise se spala caisele, se scurg si se curata de pielite si de samburi. Se pun intr-un castron impreuna...
Marmelada simpla de caisePentru marmelada de capsuni se pun intrun castron, un strat de capsuni, unul de zahar tos sau pisat si asa mai departe. Se...
Marmelada de capsuniGemul de nectarine cu ghimbir este foarte simplu de preparat si e gustos de mancat asa simplu sau la creme si prajituri.
Gem de nectarine cu ghimbirGemul de struguri este delicios. Nu se face greu si il puteti folosi cu succes la creme sau prajituri.
Gem de struguri cu nucaGemul cu prune si nuci este foarte gustos. La multe prajituri se foloseste deja aceasta combinatie, de ce sa nu puteni sin...
Gem cu prune si nuciCompotul de mere si scortisoara este foarte simplu de pregatit. Pentru aceasta reteta trebuie sa folositi mere mai mari si...
Compot de mere si scortisoaraGemul de morcovi cu apa de trandafiri si cardamon este foarte gustos si sanatos. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie...
Gem de morcovi cu apa de trandafiri si cardamonGemul de fructe de padure este foarte bun la creme, prajituri, dar si consumat simplu. Pentru aceasta reteta de gem va...
Gem delicios de fructe de padureDulceata de patlagele verzi este pe cat de neobisnuita, pe atat de gustoasa. Pentru a face aceasta reteta de dulceata aveti...
Dulceata de patlagele verziDulceata de dovleac este foarte buna. Pentru aceasta reteta de dulceata trebuie sa folositi 1 kg pulpa de dovleac.
Dulceata de dovleacGemul de piersici este delicios. Pentru a pregati aceasta reteta de gem de fructe aveti nevoie de 1kg de piersici.
Gem gustos de piersiciGem de zmeura aromat se face foarte simplu. Aveti nevoie de 1 kg zmeura, 1 kg zahar, zeama de la o lamaie.
Gem de zmeura aromatDulceata din fructe de padure este foarte gustoasa si consumata asa simplu, dar si folosita la alte retete de creme si...
Dulceata din fructe de padureDulceata de mure cu vanilie este delicioasa pentru deserturi dar si simplu pe paine. Pentru aceasta reteta de dulceata va...
Dulceata de mure cu vanilieGem de pere este simplu de facut si foarte gustos. Pentru aceasta reteta de gem aveti nevoie de 1 kg pere.
Gem de pereGem din fructe de soc este o reteta delicioasa de conserva pentru iarna.Cei mai multi nu folosesc fructele de soc, cu toate...
Gem din fructe de socGemul de zmeura cu vanilie este foarte bun de mancat simplu, pe paine sau poate fi folosit la prajituri si creme. Aceasta...
Gem de zmeura cu vanilieCompotul de piersici se face la fel ca si celelalte retete de compot. Aveti nevoie de fructe, zahar si apa.
Compot delicios de piersiciNectarul de visine este gustos si sanatos. Il puteti consuma asa cum este, diluat cu apa sau il puteti folosi la retete de...
Nectar de visineDulceata din cirese negre este delicioasa si simplu de pregatit.Pentru aceasta reteta de dulceata va trebuie 2 kg cirese...
Dulceata din cirese negreKiwi la borcan sau kiwi in sirop este un mod tare ingenios de a valorifica acest minunat fruct. Kiwi in sirop poate fi apoi...
Kiwi la borcanDulceata de caise este cea mai buna dulceata pe care o puteti face. Este buna si la creme sau la retete de prajituri.
Dulceata de caise cu lamaieDulceata cu fructe de soc este foarte sanatoasa si simpla de facut.Pentru dulceata din fructe de soc aveti nevoie 1 kg de...
Dulceata cu fructe de socDaca doriti sa realizati reteta jeleu cu coacaze, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: coacaze, zahar, apa.
Jeleu de coacazeDulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutuiSe spala coarnele, apoi se amesteca cu zaharul alb, dupa care se lasa la rece. Se pun intr-un alt vas, se stoarce zeama de...
Marmelada de coarneSe curata prunele de coaja, apoi se pun in apa cu bicarbonat pentru 30 de minute, dupa care se strecoara si se spala sub jet...
Dulceata de prune cu nucaSe pun la fiert apa cu zaharul, pana se leaga siropul. Separat, se spala smochinele si se pun intr-un vas cu apa si...
Dulceata de smochineCum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...
Dulceata de capsune aromataSe aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...
Dulceata de trandafiriCiresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...
Dulceata de cirese amarePrunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...
Dulceata de prune cu miez de nucaSe inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...
Dulceata de caise verziSe desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...
Dulceata din coji de portocaleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaTortul de ziua mea! Un tort elegant, frumos, gustos si foarte laudat...aromele spun totul!!!
Desert tort profiterol cu ciocolata si portocaleReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce