Sandviciuri

Crema de sunca
Sandviciuri

Crema de sunca

Sunca, trecuta de doua ori prin masina de tocat, se freaca cu untul pina se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si...

Crema de sunca
Unt a la Strasbourg
Sandviciuri

Unt a la Strasbourg

Se prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...

Unt a la Strasbourg
Crema de ficat
Sandviciuri

Crema de ficat

Se fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...

Crema de ficat
Pasta de brinza cu maioneza
Sandviciuri

Pasta de brinza cu maioneza

Pasta de brinza cu maioneza este o mancare delicioasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de branza, oua, maioneza...

Pasta de brinza cu maioneza
Pasta de ficat copt
Sandviciuri

Pasta de ficat copt

Se spala ficatul, se sterge bine si se coace in cuptor. Cind este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se rade pe razatoarea de...

Pasta de ficat copt
Pasta de piept de pui cu legume
Sandviciuri

Pasta de piept de pui cu legume

Se curata morcovul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala...

Pasta de piept de pui cu legume
Sandvisuri cu sunca
Sandviciuri

Sandvisuri cu sunca

Pentru sandvisuri se intrebuinteaza o piine speciala care se cumpara din comert, o franzela care sa se poata taia felii...

Sandvisuri cu sunca
Pasta de cartofi cu maioneza
Sandviciuri

Pasta de cartofi cu maioneza

Se curata cartofii fierti in coaja si raciti. Se dau prin masina de tocat si se sareaza. Separat se prepara maioneza, se...

Pasta de cartofi cu maioneza
Tartine cu creier
Sandviciuri

Tartine cu creier

Bucatele mici de creier se prajesc in putin ulei cu ceapa tocata marunt. Se adauga sare, piper si se freaca bine. Se ung...

Tartine cu creier
Chnoblibrot (Piine cu usturoi)
Sandviciuri

Chnoblibrot (Piine cu usturoi)

Se topeste untul, se piseaza usturoiul si se amesteca pina sint ca o crema. Se taie bagheta felii si se da prin crema...

Chnoblibrot (Piine cu usturoi)
Sandvisuri cu unt colorat
Sandviciuri

Sandvisuri cu unt colorat

Se freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov...

Sandvisuri cu unt colorat
Icre de brinza
Sandviciuri

Icre de brinza

Brinza de vaca data prin sita, oul fiert rascopt si dat prin sita, ceapa taiata marunt, boiaua de ardei si sarea, se freaca...

Icre de brinza
Falafel
Sandviciuri

Falafel

Se lasa boabele de naut la inmuiat, ca si fasolea boabe. Cind sint bine de tot inmuiate se dau prin masina de tocat impreuna...

Falafel
Pasta aromata de cartofi
Sandviciuri

Pasta aromata de cartofi

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb. Se scurg de apa si cit sunt inca fierbinti se paseaza si se...

Pasta aromata de cartofi
Cornuri calde la cuptor
Sandviciuri

Cornuri calde la cuptor

Se taie cornurile in jumatati, se ung cu unt proaspat si se presara cu brinza sau cascaval ras deasupra. Se pun in tava si cu...

Cornuri calde la cuptor
Humus reţetă
Sandviciuri

Humus reţetă

Humus reţetă. Se pun boabele de naut la inmuiat, ca si cele de fasole. Apoi se pun la fiert, circa 30 minute (se incearca...

Humus reţetă
Sandvisuri cu ficat
Sandviciuri

Sandvisuri cu ficat

Feliile de franzela se orneaza(cu spritul) cu pasta de ficat prajit, dat prin sita si amestecat cu unt proaspat si piper,...

Sandvisuri cu ficat
Sandvisuri mimoza
Sandviciuri

Sandvisuri mimoza

Ouale fierte intregi rascoapte se toaca marunt, se amesteca cu ceapa tocata fin, cu untul frecat si zeama de lamiie. Se ung...

Sandvisuri mimoza
Sandvisuri cu brinza rocfort
Sandviciuri

Sandvisuri cu brinza rocfort

Se freaca untul spuma, se amesteca cu brinza data prin sita si se ung felioarele de franzela. Se orneaza cu cornetul.

Sandvisuri cu brinza rocfort
Sandvisuri asortate
Sandviciuri

Sandvisuri asortate

Se freaca untul spuma, se amesteca cu pasta de peste si se ung feliile. Deasupra se asaza masline taiate in forma de rozeta,...

Sandvisuri asortate
Sandvisuri cu icre de Manciuria
Sandviciuri

Sandvisuri cu icre de Manciuria

Peste feliile unse cu unt, se aranjeaza un strat de icre bob linga bob, lasind la marginea feliei o distanta de ½ cm....

Sandvisuri cu icre de Manciuria
Sandvisuri imitatie de icre
Sandviciuri

Sandvisuri imitatie de icre

Se fierbe gris cu apa sau cu lapte. Este de preferat cu lapte caci este mai hranitor si mai gustos. Se amesteca cu pasta de...

Sandvisuri imitatie de icre
Pasta picanta
Sandviciuri

Pasta picanta

Galbenusul rascopt se da prin sita, ficateii de pasare se fierb si se zdrobesc cu furculita, iar ceapa se toaca marunt. Se...

Pasta picanta
Piine umpluta
Sandviciuri

Piine umpluta

Se scoate miezul de la franzela, avind grija sa se pastreze intacta coaja, se inmoaie in lapte, se stoarce si se amesteca cu...

Piine umpluta
Pasta de peste pentru sandvici
Sandviciuri

Pasta de peste pentru sandvici

Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...

Pasta de peste pentru sandvici
Sandvici cu unt picant
Sandviciuri

Sandvici cu unt picant

Se amesteca untul proaspat cu o lingura de mustar, galbenusurile tari trecute prin sita, sare si piper. Se freaca totul bine,...

Sandvici cu unt picant
Tartine cu pasta de peste
Sandviciuri

Tartine cu pasta de peste

Pestele se sfarima si se freaca cu margarina pina devine o pasta bine legata. Se adauga galbenusurile de la oua (doua fierte,...

Tartine cu pasta de peste
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Sandviciuri

Pasta de cartofi pentru sandvisuri

Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul...

Pasta de cartofi pentru sandvisuri
Franzeluta umpluta
Sandviciuri

Franzeluta umpluta

Se taie franzeluta pe jumatate, se scobeste miezul si se umple cu o umplutura facuta din unt frecat spuma in care se adauga...

Franzeluta umpluta
Sandviciuri cu lapti de peste
Sandviciuri

Sandviciuri cu lapti de peste

Laptii de peste se inabusa in ulei apoi se trec prin sita si se potrivesc de sare si piper. Se ung feliile de piine cu laptii...

Sandviciuri cu lapti de peste
Sandviciuri picante
Sandviciuri

Sandviciuri picante

Ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste cu zeama de lamiie. Se...

Sandviciuri picante
Sandviciuri cu pate de ficat
Sandviciuri

Sandviciuri cu pate de ficat

Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...

Sandviciuri cu pate de ficat
Sandviciuri asortate
Sandviciuri

Sandviciuri asortate

Pe feliile de franzela unse cu unt se asaza cornete facute din felii de salam umplute cu sunca taiata marunt. Sunca poate fi...

Sandviciuri asortate
Sandviciuri cu cascaval
Sandviciuri

Sandviciuri cu cascaval

Se ung felii de piine cu unt si se asaza felii de cascaval care au fost taiate cu un cutit riglat. Pe deasupra se poate...

Sandviciuri cu cascaval
Sandviciuri cu brinza de vaci
Sandviciuri

Sandviciuri cu brinza de vaci

Se da brinza prin sita, se amesteca cu unt si se freaca pina devine spuma. Se imparte compozitia in patru parti si apoi se...

Sandviciuri cu brinza de vaci
Tartine
Sandviciuri

Tartine

Pe felii de piine foarte subtiri se pune brinza de vaci, frecata cu sare, boia dulce, smintina si chimen; sare, piper si...

Tartine
Sandviciuri cu oua
Sandviciuri

Sandviciuri cu oua

Se dau prin masina de tocat 3 oua fierte tare si 2 cartofi fierti. In compozitie se pun, dupa gust, sare, piper si ceapa. Se...

Sandviciuri cu oua
Sandvis cu brinza de vaci
Sandviciuri

Sandvis cu brinza de vaci

Se intinde brinza de vaci peste feliile de franzela, intr-un strat uniform. Se garniseste cu rosia taiata felii.

Sandvis cu brinza de vaci
Sandvis cu brinza de vaci si sfecla
Sandviciuri

Sandvis cu brinza de vaci si sfecla

Se intinde brinza de vaci pe feliile de piine si se decoreaza cu o felie de sfecla.

Sandvis cu brinza de vaci si sfecla
Sandvis cu brinza de vaci si sunca
Sandviciuri

Sandvis cu brinza de vaci si sunca

Se amesteca brinza de vaci cu sunca taiata marunt, se intinde peste feliile de piine si se decoreaza cu morcovul ras deasupra.

Sandvis cu brinza de vaci si sunca
Tort diplomat

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Cozonac fara framantare
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Sos de mustar cu miere
1
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de mustar cu miere

Sosul cu mustar este un insotitor ideal pentru carnea preparata la cuptor, in special pentru crochetele de pui si peste.

Sos de mustar cu miere
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
2
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Mere glazurate
5
Bomboane, figurine

Mere glazurate

Merele glazurate sunt un desert delicios. Pentru a le prepara aveti nevoie de mere, zahar si esenta de vanilie.

Mere glazurate
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor