Se folosesc grepuri galbene, sa nu fie dulci , se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja...
Grep umplut cu tonPentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...
Scrumbii marinateSe eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...
Marinata de hamsiiIntr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...
IcreSucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....
Icre de postSe scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...
Aperitiv crocant cu tonSe poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...
Peste in aluat1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....
Bulete din cod fileSe caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...
Sardine marinateSe fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...
Calcan gratinatSe spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...
Macrou boulonnaiseSe striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...
Pastrav cu piper verde si lamaieIcrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...
Icre de stiucaSe face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...
Ton cu maionezaSe foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...
Caracatita cu otet1. Se amesteca ouale cu smintina. Se adauga piinea rupta in bucatele si se lasa 10 minute. 2. Se scurge apa de la peste....
Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...
Roll-MopsSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSe scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.
Pasta de pesteIngredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.
Pasta de peste afumatSe paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe...
Ton cu piureRosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...
Rosii umplute cu pesteHeringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...
Crema de heringiSe curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de pesteSe taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...
Avocado cu crevetiSe dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaicMaioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...
Salata de peste afumat cu cartofiTonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....
Salata de ton cu ceapaSe detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...
Carpaccio de saumonSe desareaza cca 1 ora in apa hamsiii, apoi se curata. Se taie salatele, ridichile, rosiile, patrunjelul. Se amesteca pestele...
Salata cu brinza si pesteSe curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din...
Icre negre frantuzestiIcrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...
Salata de icre negreSe strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...
Salata de icre cu ceapa si usturoiIcrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...
Salata de icre de crapFasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...
Salata de ton cu fasolePestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...
Pasta de pesteSe amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...
Ton cu porumbScrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...
Scrumbie tocataSe fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...
Choux-uri umpluteSe fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...
Aperitiv cu hering afumat si scrumbieSe curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...
Stiuca umplutaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post