Se curata cartofii de coaja si se spala intregi. Se taie fiecare cartof in patru bucati, care se sareaza si se lasa sa se...
Iahnie de cartofi
Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr) frecat cu faina,...
Sufleu de varza
Castraveţi murati reţetă. Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fara pete, neloviti. Se spala bine in apa proaspata si...
Castraveţi murati reţetă
Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi si frumosi. Se spala bine, se taie coada pe jumatate si se...
Gogosari in otet
Din zahar, vin si coaja de lamiie se fierbe un sirop gros. Cald, se toarna peste capsunile curatate, spalate, scurse pe sita...
Salata de capsuni cu vin rosu
Se freaca untul cu smintina si sarea, se adauga treptat faina, se framinta repede, se formeaza o minge si se da la rece timp...
Tort cu capsuni
Se fierb taiteii (fara ou) in apa cu sare, 10-15 minute, apoi se strecoara, se clatesc cu apa clada si se lasa sa se scurga...
Budinca de taitei cu carne
Galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat se freaca bine cu lingura de lemn, timp de 5 minute. Se adauga laptele rece. Se...
Inghetata de punci (rom)
Se scot simburii maslinelor si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu miezul de piine inmuiat in apa si stors bine....
Salata de maslineSe curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...
Supa crema de mazare verde
Galbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacao
Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...
Supa crema de telina
Se freaca untul spuma, se adauga pe rind cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura...
Tort de ciocolata cu portocale
Varza alba se taie fidea, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, ceapa se taie solzisori. Toate se...
Salata de varza alba cu mere
Ceapa taiata marunt se fierbe inabusit in untdelemn si putina apa. Se adauga dovleceii curatati si spalati, taiati in cuburi...
Mincare de dovlecei
Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...
Supa crema de praz cu cascaval
Dovleceii se curata de floare si se fierb in marinata facuta din: otet, apa, ulei, zahar si condimente. Dupa ce au fiert, se...
Salata de dovlecei marinati
Macaroanele fierte se amesteca cu carnea tocata, uleiul si sucul de rosii.
Macaroane cu carne
Dovleceii se fierb in apa cu sare, se acurg, se toaca si se freaca apoi cu uleiul, otetul, sarea, piperul, mararul si ceapa...
Salata de dovlecei
Cu o lingura de lemn se amesteca untul cu faina, zaharul si vanilia, cit mai repede ca sa nu se incalzeasca untul. La...
Prajitura cu vanilie si nuci
Castravetii se curata de coaja, se taie in felii subtiri, se sareaza si se lasa o ora. Se scurge zeama formata si se toarna...
Salata de castraveti cu smantana
Se oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielite. Se taie capacul fiecarei rosii si se curata miezul cu o...
Salata de oua cu rosii si ridichi
Se fierbe fasolea in apa clocotita sarata. Se taie toate legumele in bucati si se toaca foarte fin usturoiul. Sosul se...
Salata mediteraneana
Cartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...
Supa crema de cartofi cu crutoane
Se fierbe hasmatuchi cu cartofii si salata verde.
Supa de hasmatuchi
Se fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Taitei cu brinza telemea
Se toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintina
Galbenusurile, faina si laptele se bat bine cu furculita. Se adauga albusurile batute spuma tare. Se prajeste in untura incinsa.
Omleta cu cas
Morcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind...
Supa crema de dovlecei cu lapte
Se curata orezul, se spala intr-un vas si se fierbe acoperit in de 3 ori mai multa apa calda sarata, la un foc incet sau la...
Garnitura de orez
Se curata si se spala ceapa, se taie bucatele, se adauga rondele de ou. Se stropeste totul cu sosul preparat din ulei, zeama...
Salata de ceapa verde cu oua
Untul se freaca cu zaharul, galbenusurile, coaja rasa de lamiie si sarea. Se adauga faina si la sfirsit albusurile batute...
Prajitura cu gem
Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas. Albusurile se...
Lapte de pasare
Se intinde brinza de vaci peste feliile de franzela, intr-un strat uniform. Se garniseste cu rosia taiata felii.
Sandvis cu brinza de vaci
Se amesteca bine toate ingredientele cu exceptia fainii, care se adauga la sfirsit. Se pune atita faina cit sa se obtina o...
Pesmeciori cu caimac
Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, apoi alunele si faina, amestecind bine, cu o lingura de...
Coronite cu alune
Untul se freaca spuma cu zaharul. Se adauga alunele si faina si se amesteca bine. Pe o tava presarata cu faina se pun...
Prajitura cu alune si zahar vanilat
Se freaca bine toate ingredientele de mai sus. Aluatul obtinut se ruleaza pe planseta presarata cu faina, se acopera si se...
Cornulete cu alune
Se fierb legumele. Cind sint gata, se taie in cuburi mici si se adauga sunca si castraveciorii taiati bucatele. Totul se pune...
Salata de legume cu sunca
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul batut bine, faina, cacaua si coaja de lamiie. Se framinta bine, se intinde o...
Biscuiti cu cacao
Se desface salata si se spala in mai multe ape reci, se pune pe salatiera si se sareaza.
Salata verde
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul amestecat cu cafeaua si se bat in continuare pina cind se obtine o spuma tare. Se...
Bezele cu cafea
Jumatate din cantitatea de zahar se face caramel si se stinge cu un pahar de apa. Se freaca galbenusurile cu zaharul ramas,...
Prajitura neagra
Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...
Supa-crema de dovlecei
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuind sa se bata, se adauga...
Chec in doua culori
Se da brinza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamiie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu...
Crema de brinza de vaci cu biscuiti
Se amesteca bine impreuna toate ingredientele pina se leaga. Din aceasta compozitie, se formeaza cu mina bile rotunde, de...
Biscuiti cu nuci si rom
Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se...
Supa dulce
Se alege sparanghelul cu tulpina groasa de un deget si cu varfurile violete, se curata (de la radacina spre varf), taind apoi...
Salata de sparanghel cu carne de pasareAceasta reteta de prajitura este, dupa cum ii spune si numele, rapida, in plus este aromata si suculenta de la delicioasele...
Prajitura rapida cu cirese
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane