Sosul BECHAMEL: Topiti untul in tigaie si adaugati faina mestecand continuu, adaugati laptele putin cate putin fara a lasa de...
Crochete de piept de pui
Se fierb macaroanele, cand au fiert se adauga branza topita si ouale. Cand ouale au devenit precum ochiurile stingeti focul...
Supa de macaroanePrajitura de vanilie cu fructe este rapida si buna, foarte aspectuoasa si poate fi pregatita ca si prajitura sau cadou de...
Prajitura de vanilie cu fructe rapida si buna
Se curata cartofii de coaja, ceapa se curata si se taie in jumatate. Apoi toate ingredientele se pun in folie de aluminiu si...
Cartofi copti cu zarzavat si pui
Se bat cele trei galbenusuri impreuna cu 250 gr.zahar pe marginea aragazului,pina ce s-a topit zaharul. Dupa care se ia...
Prajitura cu nuca-semilune
Se amesteca merele/dovleacul , ouale, zaharul si praful de copt stins si se lasa 5 min. Se adauga faina. Se tapeteaza tava cu...
Prajitura cu mere/dovleac
Salam de biscuiţi reţetă. Se dau in clocot apa si zaharul, dupa care se adauga margarina. Treptat se adauga biscuitii,...
Salam de biscuiţi reţetă de post
Se infierbanta margarina, se adauga faina, se adauga apoi laptele, treptat, amestecand mereu. Se lasa sa fiarba 3-4 minute,...
Rulada cu ciuperci
Se taie cubulete o ceapa (mai mica) si se prajeste in 2 linguri de ulei. Se da pe razatoare morcovul. Se pune orezul la muiat...
Sarmalute in foi de ceapa si de vita
Se taie gogonelele felii, morcovii rondele, telina si gogosarii fasii. Se amesteca toate ingredientele, se fierb (depine cat...
Salata de toamna
Se taie pieptul de pui bucati subtiri cu grosimea de 1 cm, ouale se sparg intr-un castron in care se adauga sosul de soia,...
Pui Sanhai
Blat:se bate albusul spuma ,se adauga zaharul ,se bate in continuare, apoi se adauga galbenusurile,faina,esenta si nuca.se...
Prajitura cu nuca si crema de vanilie
Se aleg 5-6 rosii frumoase, se taie in doua in latime. Se scobeste miezul si se lasa cu gura in jos, sa se scurga. Se trage o...
Rosii cu sufle de branza
Se freaca 6 galbenusuri cu 100 grame zahar si o bucata de vanilie, se adauga 4 linguri de faina, apoi 2 cesti de smantana, un...
Budinca de smantana
Se face un aluat din 500 grame faina, 250 grame unt topit, un varf de cutit de sare, un ou intreg si 30 grame drojdie, muiata...
Saratele din aluat 'plamadit'
Se fierb 300 grame de nuci pisate cu lapte si 100 grame zahar, pana se ingroasa ca o crema. Dupa ce se ia de pe foc, se...
Crema de nuci
Se intinde o foaie subtire din aluat de unt, se taie cu o forma mici ronduri. Se uda usor cu apa si se pune cate o bucatica...
Pateuri cu ficat
Se pune oul intr-o cescuta de cafea sau bol de sticla (rezistent la microunde),se unge cu unt. Se aseaza branza topita, oul...
Oua cu branza topita la microunde
Se desface pieptul de pui si se bate ca pentru snitele. Va rezulta un snitel mare. Se condimenteaza dupa care se aseaza...
Rulou de pui
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da...
Ciorba de fasole ardeleneasca
Se curata cartofii de coaja,se taie cubulete,dupa care se pun la fiert 25 min. Intre timp se bat ouale foarte bine cu...
Sufleu de cartofi
Se aseaza intr-un vas rotund una din lipii si se presoara cu nuca macinata. Deasupra se aseaza o alta lipie si iarasi se...
Prajitura cu nuca
Chiftele:se amesteca ingredientele si se prajesc usor chiftele mici. Spanac:se pune spanacul intro tigaie cu ulei de masline...
Chiftelute cu spanacTort italian - Zuccotto este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de faina, cacao, zahar si...
Tort italian - Zuccotto
Se aleg fire de usturoi mai vanjoase si se introduc in borcane (preferabil de 800g), un fir cu capatana in sus iar altul cu...
Usturoi verde in otet
Se pune faina, untul batut spuma, sarea, zaharul, apa rece si galbenusurile intr-un vas si se amesteca repede. Se obtine o...
Tarta cu mere
Se amesteca toata carnea tocata cu ouale,ceapa taiata marunt,cascavalul ras,boia,piper,sare si coriandru si apoi incepi sa...
Sarmale cu cascaval
Este de preferat folosirea dovlecilor tineri, recoltati vara. Se curata dovleacul si se taie cuburi cu latura de 2 cm. Se pun...
Ciorba de dovleac cu lapte
In oala de presiune se fierb toate zarzavaturile cu sare si piper dupa gust. Cind au fiert,se paseaza cu mixerul toate...
Supa de chimen
Se curata cartofii, se taie jumatati si se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp, se curata pestele de oase si piele si se...
Salata cu peste afumat
Se curata cartofii, se dau pe robot sau pe razatoarea cea mai mica (se obtine o pasta foarte fina). Se pun intr-un vas, se...
Tocinei (Kartoffelnpuffer)
Se taie carnea cuburi cam 3-4 cm fiecare, se pune într-o tigaie de diametru mai mare si putin mai adâncã, putin ulei de...
Pulpa de porc cu prune uscate-afumate si gutui
Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaca zdrobita cu o furculita se amesteca cu grisul,faina,ouale si sarea. Se...
Reţetă de preparare a papanaşilor de branza dulce si gris
Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o coca consistenta.SE intinde o foaie in tava tapetata cu hartie...
Pizza cu ciuperci
Se pune fasolea in apa clocotita si se lasa 10 min. Se strecoara, se trece prin jet de apa rece si se pune intr-un bol....
Salata de fasole cu coriandru
Cartofii se fierb intregi, dupa racire se taie cuburi, un vas termoizolant se unge cu putin unt, se aseaza un strat de...
Sufleu de cartofi
1) se curata si se taie : ceapa,morcovul,prazul conopida si dovleacul . 2) se calesc in amestecul de unt(marga) + ulei (5...
Supa de dovleac
1)se taie vinetele in doua si se pun in apa fierbinte si sarata ( eu le fierb cam 10 min la foc mic) 2) se scoate miezul de...
Vinete umpluteSe fierb cartofii si se taie rondele, ceapa se taie perisoare fine, se pun maslinele, sarea, piperul, uleiul si lamaia...
Salata cu cartofi noi
Carnea sa taie cubulete mijloci ,se taie rosile tot in cubulete dar sa fie maricele,ardeiul la fel ca si rosiile ,sa pune...
Frigarui
Fasolea se spala,se fierbe si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu telemeaua rasa si tarhonul tocat. Apoi se pune...
Salata de fasole verde cu branzaSe pune faina intr-un vas,se face o adancitura in mijlocul ei si se sparg ouale inauntru.Se adauga uleiul, sarea si un pic de...
Aluat pentru clatite
Se pun taiteii la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu putina apa rece si...
Mincare chinezeasca
Se rade cascavalul, se faramiteaza miezul de paine, se taie ceapa foarte marunt, se separa albusul oului de galbenus. Se...
Selsig Morgannwg
Se amesteca ingredientele uscate,se bate oul cu apa. Se amesteca totul usor. Se ung formele se toarna din amestec in fiecare...
Muffins sarate
Se fierb pastele, iar seperat se prajeste mezelul. Apoi, se se amesteca pastele fierte(care se scug foarte bine) cu...
Paste cu smantana
Se spala varza, se toaca fideluta si se pune in cratita incinsa, dupa ce s-a topit untura si s-a rumenit ceapa. Se pune peste...
Varza calita cu carnati la folie
Se rad morcovii, se taie castravetii cubulete si se aseaza intr-un castron. Se fierb pulpele de pui si se taie cubulete. Se...
Salata de morcovi
Se freaca zaharul spuma cu galbenusurile, se incorporeaza coaja de la portocala, se adauga untul, faina in ploaie si la urma...
Chec cu portocala
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane