Se aseaza biscuitii intro tava mai inalta in trei straturi, peste care se toarna un sirop fierbinte din 700 ml apa, 5 linguri...
Prajitura cu biscuiti si budinca
Verdeturile proaspete se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza,se clatesc cu apa rece, se...
Sos vinegret vieille france
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Lamaia se spala, se rade coaja si i se extrage sucul. Ouale se...
Tarta marbree
Se spala foarte bine pipotele, se pun intr-o cratita peste ulei si se calesc putin peste care se pune ceapa tocata marunt si...
Mancare de cartofi cu pipote
Se taie ceapa si para in bucatele mici. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se prajeste pana se...
Minitarte cu ceapa prajita si pere
Piersicile se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt....
Piersici cu pasta din piept de rata
Se bate frisca si se pune la frigider, dupa care se pune la fiert laptele in care s-a adaugat zaharul, coaja de la o...
Tort diplomat la rece
Se aleg rosii coapte si sanatoase, se taie in doua, apoi in felii subtiri. Cativa ardei grasi se taie ca fideaua, precum si...
Rosii si ardei pentru ciorba
Se cerne printr-un ciur rumegus de lemn bine uscat. Se aleg ardei grasi, proaspeti, nevatamati. Se pune intr-o lada potrivit...
Ardei conservati in rumegus
Pieptul de pui se spala, se zvanta si se taie in 10 felii. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Menta proaspata se...
Pui cu cuscus
Crevetele se fierb si se decorticheaza. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Pieptul de pui si fileul de porc...
Pui cu migdale
Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa...
Ciorba de vacuta
Vinetele se spala, se taie in jumatati pe lungime, se presara cu sare pe partile cu miez si se lasa scurs, 30 minute. Se...
Vinete umpluteVinetele se spala, se taie felii cu grosimea de 1 cm, care se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs pe un tocator din...
Gratar de porc cu vinete coapte
Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica...
Coaja de portocala zaharisita
Se alege un pepene verde, nu prea mare, cu coaja groasa. Se taie felii cam de 2 degete grosime, si fiecare felie se curata de...
Dulceata de pepene verde
Se freaza bine si mult un pahar de zahar tos cu un pahar de zeama de fructe bine limpezita (visine, zmeura, fragi, etc.)....
Inghetata de fructe cu lapte
Tiramisu reţetă reinterpretata Se amesteaca untul cu smantana si cu zaharul, se intinde peste biscuitii inmuiati in nes,...
Tiramisu reţetă reinterpretata
1. Se fierbe orezul integral fara sa-l acoperiti. 2. Se fierbe separat la vapori sau microunde dovlecelul. 3. Se amesteca...
Orez brun cu legume si tahini
Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasa cateva ore (sau de azi pe maine) in frigider. Se intinde o...
Saratele
Incalzeste cuptorul la treapta aV-a(200C). Taie painea cuburi si amesteca cu boiaua, cu uleiul de masline si cu usturoiul....
Salata de branza si avocado
Atat aluatul, cat si compozitia se pregatesc cu o zi inainte. Pentru aluat, se cerne faina impreuna cu zaharul pudra si...
Tarta cu fructe
Amesteca ingredientele intr-un castron. Da castronul la frigider pentru aproximativ 90 minute, pana ce compozitia incepe se...
Inghetata de vanilie
MIXEAZA: Toarna cafeaua rece si laptele intr-un blender. Adauga 2 cupe de inghetata si cuburile de gheata, apoi mixeaza pana...
Inghetata cu cafea la pahar
Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure
Se cumpara bureti de padure (pastravi) sau bureti chinezesti ( se gasesc in comert ambalati in pungi). Se oparesc cu apa si...
Bureti murati ( ca la Brasov)
Se fierb cartofii in apa cu sare pentru 8 minute. Se adauga fasolea in oala si lasa la fiert pentru inca 9-10 minute, pana...
SALATA DE CARTOFI NOI
Se pune pe foc o oala cu apa in care se adauga putina sare. Cand apa fierbe se adauga pastele si se fierb (dupa cum scrie pe...
Paste cu thon
Feliile de paine se prajesc, se parfumeaza cu usturoiul apoi deasupra se pune parmezan ras si se stropeste cu ulei de...
Bruschette cu trufe
Se bat ouale in bol peste care se adauga sarea si branza in bucatele micute dupa care se face mamaliguta care se aseaza pe...
Omleta cu branza servita cu mamaliguta
Se bat putin cele doua oua, se adauga iaurtul si praful de copt si la sfarsit se incorporeaza cu faina. Se ia cu lingurita...
Gogosi cu iaurt
Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta, daca asteptam musafiri. Pentru prepararea acestui aperitiv avem nevoie de mai...
Tort aperitiv cu patru creme
Ouale, zaharul si laptele se bat pe aburi pana se ingroasa si capata consistenta mierii. Gelatina se dizolva in sucul de...
Tort diplomatCrepes Suzette este o reteta frantuzeasca de preparare a clatitelor. De obicei in aceasta reteta, clatitele se flambeaza in...
Crepes Suzette
Incalzeste uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie si caleste ceapa 1-2 minute. Adauga varza si lasa pe foc 2-3 minute. Da...
Salata calda de varza rosie
Unge cu ulei gratarul si lasa-l pe foc pana se incalzeste. Stoarce sucul de lamaie peste piersici si pune-le pe gratar....
Salata cu Feta si piersici pe grill
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si pune ceapa la calit timp de 3 minute. Adauga usturoiul, chilli,vanata, dovlecel si...
"SOMBRERO"CU FASOLE MEXICANA
Pune orezul intr-un ceaun, toarna 600ml apa peste el si lasa-l sa fiarba. Cand fierbe, acopera-l cu un capac si lasa-l 15...
PILAF INDONEZIAN
Intr-o tigaie cu putin ulei se rup spaghetele si se prejesc la foc iute 1 min., apoi se adauga orezul si cartofii taiati...
Spaghete cu cartofi si orez
Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Intr-o tigaie se prajesc ciupercile taiete felii, cu rosile decojite si taiete...
Taietei cu ciuperci si rosii
Pieptul de pui se taie in lamele si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei. Salata, rosiile, ceapa si castravetele se spala...
Salata racoroasa
Tiramisu reţetă clasica Se amesteca intr-o salatiera galbenusul mascarpone zaharul, in alta salatiera se amesteca...
Tiramisu reţetă clasica
Se freaca untul cu zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga alternativ faina si ouale, apoi stafidele, amestecandu-se...
Pesmeti
Curata portocalele de coaja si inlatura pe cat posibil si pielita. Intr-un castron separat stoarce sucul de la o portocala....
SALATA DE TELINA SI PORTOCALE
Amesteca untul de arahide, sosul chilli, laptele de cocos, supa de legume si sosul de soia pana ce toate devin o crema moale....
TAITEI THAILANDEZI SATAY
Incalzeste 10ml ulei intr-o tigaie inalta. Prajeste chilly, ceapa, usturoiul si ghimbirul, timp de 2 minute, pana devin moi....
SALATA THAILANDEZA CU OREZ
Incalzeste cuptorul la treapta a IV-a(180C). Unge cu ulei o tava de chec. Amesteca intr-un castron mare branza Feta,...
PATE DE MASLINE SI BRANZA FETA
Incinge cuptorul la treapta IV-V (180-200C). Incinge untul intr-o cratita, apoi adauga ceapa. Presara sare, piper si caleste...
Tarta cu branza feta, ceapa si masline
Se fierb cartofii in apa cu sare pentru 8 minute. Se adauga fasolea in oala si lasa la fiert pentru inca 9-10 minute, pana...
SALATA DE CARTOFI NOI
Mai intai, amesteca mazarea si usturoiul intr-un robot de bucatarie si adauga jumatate din sucul de lamaie si uleiul. Adauga...
FOCACCIA UMPLUTA
Pregateste o mamaliga mai moale, in care adauga si cascavalul ras. Intinde mamaliga intr-o tava circulara si las-o 15 minute...
PIZZA"PE MAMALIGA"
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane