Incalzim supa si o mentinem pe foc in clocot. Incingem ulei intr-o cratita si prajim ceapa. Dupa 2 min adaugam usturoiul...
Risotto cu somon
Incingem cuptorul. Intre timp curatam ardeii, ii taiem in jumatati si se pun pe o tava cu partea taiata in jos; se coc la...
Somon la cuptor
Se amesteca hreanul cu suc de limette si se unge pestele cu compozitia. Se acopera si se lasa sa stea la frigider. Decojim...
Peste picant
Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c
Tort de alune umplut cu marmelada fina
Blatul. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga alunele prajite, curatate si rasnite, dupa care compozitia s
Tort de alune si ciocolata
Blatul. Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga alunele prajite si rasnite si pesmetul fin pisat. Dupa coacere
Tort de alune cu crema de cafea
Se curata pestele si se pudreaza cu faina. Il prajim usor in ulei bine incins, la foc iute. Se scoate si se pastreaza cald....
Ostropel de stavrid
Curatam pestele, il dezosam si il taiem suvite. Il asezam intr-un castron mare. Amestecam ingredientele pentru marinata, le...
Rulouri de macrou
Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita. In alta cratita incalzim vinul. Cand e complet topit zaharul dam focul incet si...
File de peste in caramel
Sotezi legumele taiate marunt. Intinzi aluatul, asezi cotletul marinat a.i sa formezi un corp de peste. Acoperi cu aluatul si...
Rechini in aluat
Condimentam salaul cu sare, piper, se ung cu ulei, cimbru si usturoi pisat. Se ruleaza si se prind cu bete de frigarui, apoi...
Rulouri de salau cu orez si sos
Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la rece medalioanele de somon. Coacem cartofii in cuptor. Pe un gratar incins...
Somon cu sos alb
Se pune pestele in tava cu sare, piper, ulei si foi de dafin. Se baga macroul la cuptor si se lasa la foc potrivit. Taiem...
File de macrou la cuptor
Curatati radacinoasele si dati-le prin razatoare. Tocati ceapa marunt. Taiati rosiile in cubulete mari. Caliti legumele in...
Ciorba de peste
Se rup frunzele de pe tulpinile de tarhon si se lasa intregi. Tulpinitele de tarhon le taiem cat mai fin si le punem in supa...
Sos de tarhon pentru friptura de mielPulpele de pui se prajesc pe ambele parti apoi se adauga ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa din ele si am tot pus...
Pui cu ciuperci si usturoi
Se topeste untul, apoi caliti in el ceapa rasa cat mai marunt si apoi adaugati faina. Rumeniti-o 3 minute la foc potrivit....
Sos de macris
Se topeste untul pus intr-o craticioara. Se adauga faina, se amesteca si se rumeneste 3 minute, la foc potrivit. "Stingeti"...
Sos de capereCordon Bleu este o mancare delicioasa dar deosebita care se prepara din muschi de porc. Muschiuletul se pregateste ca pentru...
Cordon Bleu
Se amesteca toate ingredientele pana devine omogen. Apoi puneti vasul la bain-marie, la foc potrivit si fierbeti sosul timp...
Sos de menta
Curatam pestele pestele si il spalam. Il calim in 2 linguri de ulei, ceapa verde, adaugam orezul, o cana de apa fierbinte si...
Pastrav cu legume
Curatam pestele pestele si presaram peste sare si piper. Lasam sa se condimenteze 30 minute. Batem ouale, adaugam berea,...
Cod pane cu ceapa caramelizata
Se freaca spuma margarina cu zaharul. Adaugati coaja de lamaie rasa, miezul de nuca macinat, apoi faina, bicarbonatul si...
Fursecuri cu nuci
Se curata puiul, se taie bucati potrivite. Se spala si se pune la fiert in apa cu sare si piper. Adunati spuma ori de cate...
Ciorbita de pui cu fasole
Margarina se framanta cu faina, se adauga galbenusurile si coaja de lamaie si framantati un aluat fraged. Formati din aluat...
Cornulete fragede
Se topeste untul intr-o cratita, dupa care adaugi zaharul, cacaua si laptele. Lasi sa fiarba 3-4 minute. Din aceasta...
Tort cu ciocolata
Pentru a obtine o compozitie foarte tare amesteci nucile date prin masina cu zaharul, zaharul vanilat si 11/2 albus. Intinzi...
Prajitura cu glazura
Se ung doua cescute de capucino cu unt apoi se tapeteaza fundul cu hartie pentru copt. Se adauga o lingurita de miere in...
Budinca de miere
Se fierbe 5 minute lamaia curatata de coaja, taiata in felii, impreuna cu coaja rasa de portocala in 100ml apa. Separat...
Sos fin acrisor pentru friptura de miel
Se fierbe laptele si se toarna fierbinte peste faina. Amestecati pentru a obtine o compozitie omogena, puneti din nou vasul...
Sos de hrean cu nuci sau migdale
Se caleste ceapa si se presara deasupra faina. Rumeniti-o 5 minute si turnati peste amestec otetul, apa si vinul negru....
Sos de ceapa cu vin
Se amesteca 70g unt cu vanilia, zaharul si galbenusurile, pana cand se obtine o compozitie spumoasa. Adaugati faina si...
Tort de nuci
Taiati perele in felii, incepand de la partea bombata inspre codita, in asa fel incat feliile sa ramana prinse una de alta,...
Pere in sos de vin cu frisca
Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati...
Tort de ciocolata cu ghimbir
Sfaramati biscuitii pana obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul cu nuca de cocos, untul, 2 linguri ciocolata topita si...
Iepurasi pentru PasteSe pune smantana si mierea intr-o cratita, la foc potrivit. Adaugati untulo si rupta in bucati. Fierbeti ingredientele pana...
Oua de ciocolata
Frecati ouale cu zaharul, apoi adaugati laptele, uleiul si faina in care ati amestecat praful de copt. Se obtine o compozitie...
Oua cu surprize
Se curata si se spala verdeturile si puneti-le la fiert in apa cu sare, timp de 10 minute. Scurgeti-le si tocati-le cat mai...
Crema de verdeturi
Se freaca spuma 150 g zahar cu margarina. Se adauga pe rand galbenusurile, biscuitii macinati, nucile taiate in bucatele....
Prajitura necoapta
Se spala verdeturile si se taie in fasii marunte. Puneti-le la fiert in 2 1 apa clocotita cu sare. Se taie cubulete baconul...
Supa de verdeturi cu hrean
Se curata zarzavaturile si taie cubulete, felii, rondele. Taiati in fasii frunzele de gulii. Caliti zarzavaturile si frunzele...
Ciorba de zarzavat
Se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul. Amestecati usor, pana cand se...
Pasca la minutAlevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.
Alevanca bucovineana
Se cerne faina si preparati maiaua astfel: amestecati drojdia cu 1 lingurita zahar, 1 lingura faina si putin lapte caldut....
Coroana Pascala
Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10...
Tort de alune cu crema de cafea
Framantati ingredientele pentru prima foaie si intindeti aluatul in tava unsa si tapetata. Se coace foaia la foc potrivit....
Felii de Paste
Se freaca margarina cu mierea, adaugati pe rand cele 5 galbenusuri si zaharul. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugati...
Prajitura cu friscaPulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite. Se bate cu ciocanelul pentru snitele astfel incat sa se obtina o...
Rulada de miel cu spanacSe dizolva drojdia cu o lingurita rasa de zahar si un galbenus in 2-3 linguri lapte caldut. Se freaca pana se omogenizeaza si...
Pasca cu branza dulce si stafideAm pus totul in culcusul de faina. Am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am uns coca cu ulei si am lasat-o la...
Pasca cu ciocolata
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Adaugi piperul. Dai pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul, adaugi...
Ciorba picanta de legume
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane