Punem ouale 10 minute in apa care fierbe pt a nu se intari. Le taiem marunt. Ceapa o taiem marunt Scurgem tonul, apoi...
Salata de pasta de ton
Scurgem bine branza de capra intr-o sita. Batem smantana. Punem la rece. Spalam salata, o uscam. Amestecam branza de capra cu...
Salata cu branza de capra
Facem un mujdei fin din usturoi. Prajim piureul obtinut in ulei. Sarati si piperati piureul si cand incepe sa se...
Crema de primavara
Curetam si spalam legumele . Se taie ceapa marunt, ardeii fasii subtiri, cartofii cubulete, iar rosiile le tai jumatati....
Peste cu verdeturi
Cureti puii, ii speli si ii umpli cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatat de pielite si...
Pui surpriza
Pregatim asa: Speli legumele, le cureti, le tai cubulete si le pui in tigaie la calit pana sunt bine patrunse. Adaugi si...
Portofele cu legume si kaizer
Budinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte.
Budinca de creier in pesmet
Fierbi pieptul de curcan in apa cu sare, piper boabe si foi de dafin, dupa care scurgi si lasi sa se raceasca. Tai pieptul...
Salata cu piept de curcan
Ungem carnea cu uleiul de susan, sare si piper. Se incinge bine o tigaie-gratar pe care asezam carnea. O tinem pana se...
Salata cu carne de vita
Scufundam o mana de frigarui de lemn in apa fierbinte timp de 20 minute. Amestecam la un loc jumatate din cantitatea de...
Salata cu pui si ridichi
Punem la fiert apa impreuna cu otetul, dafinul si piperul. Adaugam fileul in tigaie, lasam sa fiarba si stingem focul. Se...
Aperitiv cu peste
Amestecam puiul si celelalte ingrediente, se asezoneaza cu piper si se lasa la marinat pana la 2 ore Se incinge cuporul. Se...
Salata Caesar de pui
Intr-o oala fierbem mazarea impreuna cu ceapa taiata in 4. Separat fierbem si pastele. Taiem somonul lamele. Topim unt intr-o...
Paste cu somon
Taiem vinetele cuburi. Le punem intr-o strecuratoare, presaram sare si le lasam 30 de minute pana se scurg de apa. Le...
Vinete cu spanac
Curatam cepele de pielite si le taiem in 4. Buchetelele de brocoli le punem la fiert. Tocam cateii de usturoi. Incingm uleiul...
Brocoli cu ciuperci
Se pune aluatul intr-o tava pastrand marginile de 1 cm. Se inteapa cu o furculita si se unge cu pasta de rosii. Se da la...
Tarta cu ardei, sunca si branzaPreincalzim cuptorul. Ungem o forma de tarta cu diam. de 20 cm. Tapetam cu aluatul ungand fiecare foaie cu ulei de masline si...
Tarta cu spanac
Se prajesc intr-o tigaie non-aderenta ciupercile, usturoiul si ceapa verde timp de 5 minute. Se adauga amestecand praful...
Burgeri de ciuperci si naut
Se prajeste ceapa 10 minute pana devine moale apoi se adauga ghimbirul, usturoiul, turmenicul, chimenul si praful curry. Se...
Curry de conopida cu cartofi
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina...
Placinta aperitiv cu branza1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se...
Cozonac de Paste
Mixam la robotul de bucatarie sau tocam marunt usturoiul cu parmezanul si arahidele. Amestecam apoi cu concentratul de tomate...
Rulou cu sunca
Taiem asa: usturoiul in bucatele si cepa in rondele. Castravetii cu tot cu coaja in felii foarte subtiri, rosiile in cuburi...
Salata cu pui
Taiem kaiezerul si il rumenim intr-o tigaie cu ulei. Taiem branza pe lungime si rosia in cubulete. Umplem clatita cu...
Clatite umplute
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana. Taiati catelul de usturoi in bucati si il adaugam in bol impreuna cu...
Tartine cu avocadoBucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne. Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se...
Rulada din fleica de vitaFriptura de miel la tava este delicioasa, o mancare cu miel potrivita pentru masa de Pasti. Se prepara usor si poate fi...
Friptura de miel la tava
Blatul Batem albusurile spuma si adaugam pe rand galbenusurile, bicarbonatul si praful de budinca. Turnam compozitia intr-o...
Prajitura pentru Paste
Pregatim blatul asa: Batem albusurile cu apa si zahar pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de...
Prajitura cu nuca si budinca
Desfacem carnea din jurul osului doar pe o parte, astfel incat sa apara despicate ca un buzunar si sa fie umpluta. Batem...
Pulpa de miel umpluta cu ficat
Spalam maruntaiele de miel si prapurele tinut la rece 40 min. Curatam ceapa si verdeturile, le spalam si le taiem marunt....
Dob de miel
Calim ceapa in ulei iar cotletele impanate in slaninuta afumata taiata felii le prajim in acel amestec. Adaugam mai apoi...
Cotlet de miel italienescDrobul in aluat este o metoda foarte aspectuoasa de a pregati drobul traditional de Pasti. Este foarte aspectuos si delicios,...
Drob in aluatSe taie branza in cubulete. Se taie rosiile in jumatati. Se taie ceapa in bucatele. Pe betisoare se insira: o bucatica de...
Salata greceasca, pe betisoareAm oparit urzicile 3 minute, le-am tocat si le-am calit intro lingura de ulei cu putina sare. Le-am amestecat cu branza dulce...
Ravioli cu urziciRulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de...
Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda
Se pune pe foc 200 ml apa impreuna cu 200 gr zahar si se lasa sa dea in clocot. Rosiile spalate se taie in sferturi si se...
Fileuri de merluciu cu rosii dulci
Pisam usturoiul. Spalam carnea si o frecam bine cu zeama de lamaie, usutoi pisat, cimbru. Peste carne punem felii subtiri de...
Friptura de miel la tava
Se spala carnea, se taie si se pune intr-un vas mare la fiert cu apa, tarhon si sare. Taiem ceapa, punem condimetele, sare,...
Tocanita de miel cu tarhon verde
luatul 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar. Se adauga 6 linguri faina si albusurile spuma. Merele 1kg de mere...
Savarina cu mere
Se curata castrvetii de coaja,se taie cubulete. Casul se taie tot cubulete de aceeasi dimensiune. Smantana si mustarul se...
Salata turceasca de castravetiAm fiert in oala cu presiune doua picioare de porc si o bucata mai mare de carne fara grasime. Am pus piper, boabe si foi de...
Piftie din carne de porcApa se pune pe foc si cand incepe sa clocoteasca se adauga carnea taiata in bucati potrivite si se lasa sa fiarba pana ce...
Pui in sos picant de ciocolataSe taie toate ingredientele(morcovul se da pe razatoarea mare sau mica dupa preferinte), se amesteca cu tonul, apoi deasupra...
Salata mixtaIntr-un bol se amesteca tuna, morcovul, ceapa, oul, maioneza, pesmetul, sare si piper sau foloseste food processor-ul. Cu...
Tuna Dippers, chiftelute de pesteSe incalzeste laptele, se dizolva drojdia, se pun toate ingredientele in mijlocul fainii si se framanta un aluat nu foarte...
Placinta cu legume si puiFaina si amidonul se amesteca bine cu condimentele apoi se face un amestec lipicios turnand progresiv berea putin cate putin,...
Nuci coapte in aluat condimentatCarnea tocata si cartofii, usturoiul, morcovii si verdeata tocate cu robotul Soia am fiert-o 10 min in apa cu vegeta de casa...
Chiftelute cu carne, soia si legume
Taiem carnea cuburi, o presaram cu supco si condimente pentru friptura. Stropim cu sucul de lamaie si cu ulei carnea. Pun...
Frigarui de mielCea mai celebra salata, Salata Caesar a fost inventata de Cesare Cardini, proprietar de restaurant si director de hotel, de...
Salata Caesar
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane