Ceafa se dezoseaza si se taie in 4 felii mari. Feliile de carne se bat cu batatorul si se sareaza. Dupa asta se ung cu mustar...
Friptura de ceafa de porcCeapa tocata foarte fin se aureste in ulei. Se pune boiaua si 1,5 l apa. Se adauga cartofii curatati si taiati in patratele,...
Gulyas de peste
Se fieb cubluletele de telina in apa cu vegeta, iar cartofii in apa sarata. Cartofii ii curatam si ii taiem in cubulete...
Mere umplute
Prepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens...
Tort cu grilaj din nuca
Curatam varza, inlaturam coceanul, dam pe razatoare, presaram sare si lasam sa stea aprox. 1/2 de ora. Intre timp, calim...
Clatite cu varza
Se prajeste o parte din faina in ulei incins, pana devine maronie, apoi luam de pe foc si amestecam cu 3 dl de apa. Apoi...
Supa de castraveti
Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le racim clatindu-le cu apa rece. Intre timp, taiem rosiile, le...
Salata simpla din paste fainoase
Prima data pregatim sosurila, pentru ca aromele sa se intrepatrunda pana taiem ingredientele salatei. Pentru sosul rokfort,...
Salata de cruditati cu sosuri
Taiem gaina in bucati mici, pe care le calim in ulei incins, impreuna cu zarzavaturile curatate si taiate in lung. Turnam...
Supa acra de gaina
Gelatina o oparim in 200 ml apa si o lasam sa se raceasca. Frisca, impreuna cu zaharul vanilinat, se bate tare. Se adauga...
Tort de fructe
Din ingrediente se framanta un aluat din care se vor coace 3 foi. Laptele se fierbe cu faina, se amesteca cu margarina si...
Prajitura cu budinca si cacao
Cantitati egale de branza, faina si unt, un varf de cutit de sare si putin zahar se framanta si se lasa la dospit o ora....
Cornulete de branza
Din oua, zahar si faina se coace un piscot subtire. Din lapte, budinca si zahar se fierbe o budinca groasa, care se va...
Rulada de nuca cu martipan
Painea se inmoaie si se pune sa fiarba in supa de carne. Se condimenteaza cu chimen, ceapa data pe razatoare, frunze de...
Supa brutarului
Stafidele se tin in rom pana ce se inmoaie bine. Din lapte se ia un polonic si se amesteca cu praful de budinca si cu...
Supa crema de castane cu stafide
Fierbe 2-3 kg de pulpa de porc cu piele in 0,5 litri de Coca Cola amestecata cu putina apa. In timp ce fierbe carnea, adauga...
Friptura in Coca Cola
Prajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...
Spinare de caprioara
Pune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
Cornuri
Amesteca ingredientele pentru aluat. Poti adauga si putin lapte daca este nevoie. Imparte aluatul in sase parti egale....
Rulada cu nuca
Fierbe cartofii in coaja. Sareaza ciupercile si infasoara-le in bacon, infasoara si cartofii curatati in bacon. Unge cu unt...
Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor
Unge tava cu unt, amesteca smantana cu 2 linguri de ulei si amestecul de condimente. Aseaza feliile de peste in tava sau...
Felii de peste cu smantana
Ciolanul se curata, se desprinde de pe os si se taie in bucati. La fel se taie si carnea afumata. Se topeste untura si se...
Ciorba de fasole
Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem...
Uscarea merelor
In ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioara
Intr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carne
Varza de Bruxelles, inainte de grill, se fierbe in apa putin sarata. Zarzavaturile se taie felii. Varza se ruleaza una cate...
Frigarui de Ieniceri
Pentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascaval
Cartofii si dovlecelul se razalesc in bucati mari. Se toaca marunt usturoiul si mararul. Se amesteca ingredientele....
Chiftele de dovleac
Fierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra,...
Varza cu vin si ciolan
Curata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleac
Se amesteca apa cu zahar pana da in clocot, iar dupa ce s-a racit putin, adaugam margarina, laptele praf, nuca de cocos...
Bilute din nuca de cocos
Coacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de...
Prajitura cu crema si mere
Punem marar pe fundul unui borcan, apoi punem castravetii carora li s-au taiat capetele si au fost taiati longitudinal....
Castraveti murati
Castravetii se pun intr-un butoi de plastic curat. Se creaza zeama din ingrediente si se amesteca bine cu castravetii. E...
Castraveti in butoi
Varza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se...
Varza acrita la soare
Ceaunul se unge cu unsoare rece, se aseza la fund osul, peste asta vine un strat de carne taiata cubulete. Peste asta vine...
Gulas la ceaun
Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...
Compot de dovleac
Prunele uscate se inmoaie in apa seara. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se...
Ciorba din maruntaie de pui
Costita se taie bucati mici si se pune la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Varza creata se taie ca fideua. Apa in care...
Supa de varza creata cu costita
Fasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima...
Supa de fasole uscata
In carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocata
Se face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptor
Tocam tocanita din pulpa de porc, adaugam smantana, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Taiem 10 clatite sarate...
Tocanita cu clatite
Se amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca pane
Amestecam dovleceii razuiti cu apa, faina si oua. Apoi facem clatite din aceasta pasta. Ungem clatitele cu smantana, cascaval...
Clatite cu tuchini
Cascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.
Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi
Morcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcovi
Cartofii zdobiti se amesteca bine cu zaharul praf, cu untul si cu ouale. Dupa asta se adauga faina, 60 g de cacao,...
Prajitura cu cacao
In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...
Coltunasi umpluti cu spanac si maduva
Branza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...
Carnaciori din branza
Intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...
Oua coapte in orez
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane