Cartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tava
Amestecam laptele cu drojdia si putin zahar, presaram putina faina, o acoperim si lasam sa dospeasca aprox. 15 minute....
Coronita cu migdale si seminte de susan
Se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj; se amesteca cu sucul de portocale, iaurt si zahar. Se toarna in...
Budinca cu iaurt
Carnea de vita se taie felii, se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu mustar. Pentru umplutura se taie ceapa marunt,...
Carne rulata cu galuste de cartofi
Cartofii curatati se tai cubulete mici, dupa care se prajesc in unt incins, si se presara cu sare. Prunele uscate, inmuiate...
Cartofi cu prune
Dovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...
Clatite cu dovlecei
Se caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantana
Pastele se fierb. Se incalzeste frisca, se amesteca in ea cascavalul maruntit, pana se topeste. La urma se toarna frisca cu...
Paste cu frisca si cascaval
Praful de curry se prajeste intr-o tigaie, apoi se amesteca cu unt topit, pana devine spumos, intr-un castronel. Se intinde...
Unt de curry
Pentru reteta varza calita cu carnat, se fierbe varza cu slanina, carnea afumata si ceapa taiata marunt. Adaugam apa cat sa...
Varza calita cu carnat
Carnea se taie in bucati de aprox. 4 cm. La fel si ardeii. Ciupercile se curata si se taie in felii subtiri, iar ceapa se...
Pui la oala
Prima data se curata legumele si marul, apoi legumele se taie in forma de bete de chibrite mai lungi, iar marul si tuchini...
Amestec de legume
Fierbem ficatul de pui, il zdrobim pana obtinem o pasta, adaugam untul, condimentele si ceapa razuita.
Pateu din ficat de pui
Se prajeste ceapa taiata si slanina. Se ia de pe foc si se adauga ardeiul tocat si boiaua. Pasatul se spala foarte bine....
Sarmale umplute cu pasat de porumb
Chifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele,...
Chiftelute din ciuperci cu sos de vin
Miezul de migdale se macina, cu tot cu coja interioara. Se bat cele 4 albusuri, apoi adaugam mierea si fierbem deasupra pe...
Desert din martipan cu miere
Laptele fierbinte se toarna peste faina de malai si lasam sa se odihneasca cateva ore, ca sa se umfle. Apoi se adauga...
Prajitura cu malai
Faina se amesteca cu praful de copt, 1 lingura de smantana si un praf de sare. Se bate un ou si jumatate din el se pune in...
Prajitura cu branza Rakóczi
Morcovii se curata si se dau prin razatoare, apoi se amesteca cu merele rase, mierea si sucul de lamaie. Se presara deasupra...
Salata de morcovi
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de mei
Asemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miere
Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umplute
Framanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu cartofi
Prajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...
Rulouri de sunca cu cascaval
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul...
Sarmale
Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si...
Batoane cu usturoi
Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg....
Dovleac copt
Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creier
Se taie ceapa felii subtiri si se caleste in putin ulei de masline. Se toarna vinul rosu. Acoperit, se fierbe putin la foc...
Ceapa cu vin rosu in stil frantuzesc
Tocati pieptul de pui (cu piele) si ciupercile. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine. Cu mana umeda se...
Chiftele de pui cu ciuperci
Se amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra...
Cozonac cu ghimbir
Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.
Ardei umpluti cu rantas
Freaca spuma galbenusurile cu margarina si cu zaharul pudra. Adauga zeama si coaja rasa de lamaie, iar apoi faina amestecata...
Prajitura simpla
Ciocolata facuta in casa nu se compara cu ciocolata din comert. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de...
Ciocolata facuta in casaBatem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem...
Briose cu visineCuratam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor....
Telina cu maioneza
Toarna cate o lingura de ulei in palariile de ciuperci, presara piper si aseaza-le pe gratar. In uleiul ramas prajeste carnea...
Ciuperci umplute
Inabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati...
Ghiveci de dovleacSe iau cele 5 oua si se fierb, apoi cu ajutorul unei furculite se zdrobesc pana se obtine o pasta. Se amesteca cu mustarul...
Crema de oua
Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem...
Caise prajite in aluat
Se condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legume
Se spala cartofii si se prajesc intr-o tava, la cuptor (cu coaja), pana cand se inmoaie miezul.
Cartofi la cuptor
Taie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si...
Fondue de cascaval
Pune grisul in laptele amestecat cu 200 ml de apa si amestecand repede, fierbe-l pe foc mic, pana devine dens. Pune grisul...
Gris cu fructe
Fierbe laptele cu apa si sare. Alege si spala orezul. Adauga zaharul si orezul in laptele in fierbere, amesteca si fierbe sub...
Orez cu lapte si capsuni
Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de...
Parfait de piersici
Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in...
Spuma de ciocolata cu rom
Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de...
Spuma de piersici cu rom
Curata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofi
Morcovul se trece prin razatoare, se adauga zaharul, coaja de portocala rasa si un pic de apa. Fierbeti compozitia la un foc...
Bombite din morcovi
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun...
Tarta cu mere
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane