Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza...
Friptura de pui cu sos de mere
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se prajeste in...
Pui cu sos de rosii
Se spala si se curata puiul, se spala si maruntaiele, se pun cu putina sare sa stea cateva minute, dupa care se auresc in...
Pilaf de pui
Se curata puiul, se spala si se aureste impreuna cu maruntaiele intr-o ceasca de ulei. Cand carnea s-a rumenit, se adauga in...
Pui cu marar
Se curata carnea, se spala cu apa rece si se aureste in ulei incins impreuna cu maruntaiele de pui. Se scoate carnea pe o...
Tocanita de pui
Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua...
Crema de cacao
Untul se freaca spuma cu zaharul pana la completa dizolvare a cristalelor, apoi se adauga galbenusurile pe rand. In crema...
Crema de cafea
Se freaca untul cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adauga ciocolata dizolvata si ingrosata cu o ceasca de lapte pe...
Crema de ciocolata
Se curata puiul, se goleste de intestine si maruntaie si se spala in mai multe ape. Se taie bucati care se prajesc in ulei...
Pui sote
Puiul se curata, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati care se auresc...
Pui sote cu struguri
Se curata puiul, se trece prin flacara, se spala si se goleste. Se spala din nou, se taie bucati si se sareaza usor. Se pune...
Pui la ceaun
Puiul se curata, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala cu apa rece. Se taie bucati si se bate fiecare bucata cu...
Pui pane
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit...
Pui la capac
Se curata puiul, se parleste pe flacara, apoi se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in mai multe ape reci, apoi...
Pui la cuptor
Se curata puiul, se spala, se goleste de intestine si de maruntaie si se despica in doua cu lama unui cutit ascutit....
Pui la gratar
Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa...
Pui cu fasole verde
Se pregateste puiul iar cand s-a prajit, se scoate pe o farfurie. Separat se pregateste mazarea: se curata de teci, se spala...
Pui cu mazare
Se curata puiul si se goleste de maruntaie si de intestine. Se spala in multe ape reci si se taie bucati, care se sareaza...
Pui cu prune uscate
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se caleste in...
Pui cu spanac
Se curata puiul si se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in mai multe ape reci si se taie bucati. Se sareaza...
Pui cu smantana
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati care se prajesc in...
Friptura de pui cu smantana
Puiul se curata, se feliaza si se prajeste in ulei. Bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar in uleiul ramas de la...
Papricas de pui
Se curata puiul si se spala, apoi se taie bucati care se prajesc in ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurie, iar in...
Pui Marengo
Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se...
Gasca cu sos
Gasca se spala, se curata de intestine si de maruntaie, se sareaza putin si se unge cu ulei. Astfel pregatita, carnea se pune...
Friptura de gasca cu sos de rosii
Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece cat s-o acopere. Se fierbe o ora, dupa care se scoate carnea si se curata de...
Gasca cu fidea
Se curata puiul de fulgi si pene, se trece peste flacara mare, apoi se freaca usor cu malai. Se goleste de intestine si de...
Pui sote cu cartofi
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se spala in multa apa rece. Se taie bucati si se prajeste in...
Pui cu ciuperciSe incepe prepararea acetui fel de mancare cu umplutura. Se taie ceapa si ardeii si se pun intr-o tigaie incinsa cu putin...
Placinta Scufita Rosie
Se fierbe conopida in apa cu sare si se scoate dupa zece minute. Se desface in buchete mici si se lasa pe o farfurie. Puiul...
Pui cu conopida
Se curata pestele marunt si se pune la fiert cu apa calda. Pestele mare se curata de solzi, se taie bucati mari si se sareaza...
Ciorba pescareasca
Se curata gaina, se tine pe flacara pentru ca puful de pe ea sa se arda, apoi se freaca usor cu malai. Gaina, golita de...
Supa-crema din carne de pasare
Se spala carnea si se pune la fiert cu multa apa rece. Cand da in clocot, supa se spumuieste, se potriveste focul si se...
Supa de carne cu galuste de gris
Se spala carnea, se curata de resturi de oase si se pune la fiert cu multa apa rece. Se spumuieste supa cand da in clocot si...
Supa alba din carne de vaca
Carnea se spala si se pune la fiert cu apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul spalat si...
Supa din carne de manzat cu zdrente de ou
Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se...
Gasca cu castraveti acri
Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de...
Gasca cu masline
Se curata pestele si se lasa in apa rece. Se alege orezul, se toaca ceapa si se pun sa fiarba in bors diluat cu o cana de...
Bors de peste
Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se...
Ciorba de carne afumata cu fasole boabeTortul de iaurt cu nuga si pere este o reteta de tort deosebita. Nu este greu de preparat iar rezultatul este unul...
Tort de iaurt cu nuga si pere
Se taie carnea bucati, se pune la fiert si se lasa sa dea in clocot. Se spumuieste, se acopera oala si se lasa sa fiarba pana...
Ciorba din carne de berbec
Carnea afumata se tine in apa rece cateva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune...
Ciorba de carne afumata cu tarhon
Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se indeparteaza spume cand da in clocot si se...
Ciorba a la grec
Se curata carnea, se spala cu apa multa, se pune la fiert cu 1 litru de apa rece. Cand da in clocot, se spumuieste si se...
Ciorba de potroace
Burta se spala in mai multe ape reci, se curata cu lama ascutita a unui cutit, dupa care se taie felii mari si se pune la...
Ciorba de burtaSe pun ardeii la copt intr-o tava, iar dupa ce sunt gata si se lasa pana au ajuns la faza asta: dupa care i-am curatat cat...
Supa crema de ardei copti
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe...
Ciorba de burta a' la francaise
Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care...
Bors din carne de porc
Se spala puiul, se curata, se trece pe flacara mare si se freaca usor cu malai. Se mai spala o data, se taie bucati, apoi se...
Bors din carne de pui
Se curata puiul, se spala si se taie bucati. Se pune la fiert in apa rece cat sa-l acopere. Cand da in clocot se spumuieste,...
Bors din carne de pui cu fasole verdeKetchup-ul de casa este absolu delicios. Nu are nicio legatura cu cel din comert, este foarte aromat, se prepara usor, este...
Ketchup de casa
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane