Se prepara budinca din 800 ml lapte, zaharul necesar, si se lasa sa se raceasca putin (trebuie sa fie calda, NU fierbinte,...
Tort de fructe cu vanilieCeapa si usturoiul se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Intr-un castron se pun carnea tocata, chimenul, oul intreg, ceapa,...
Rulade cu cascaval
Ciupercile se spala in multe ape, dar nu se curata de pielite si se pun la fiert in apa fierbinte, cu sare si zeama de lamaie...
Salata de ciuperci
Se curata telina, se spala si se rade pe razatoarea mica. Ceapa se toaca marunt, se pune intr-un tifon si se scurge peste...
Salata picanta de telina
Telina se curata, se spala si se rade pe razatoarea mare, se opareste bine in apa fierbinte, dar fara sa clocoteasca. Se lasa...
Salata de telina cu mustar
Se curata laptucile pana ramane partea alba-galbuie din mijloc si putine frunze. Se taie fiecare in patru, se asaza in...
Salata de laptuci
Rosiile se inmoaie o secunda in apa calda ca sa poata scoate mai usor pielita. Se taie felii si se aranjeaza in salatiera. Se...
Salata de rosii
Napii se curata si se scobesc, apoi se pun sa fiarba in apa fierbinte. Separat se pregateste un sos alb din faina, apa, unt...
Salata de napi
Se alege lintea, se spala si se pune in apa calda pentru cateva ore. Se strecoara, apoi se introduce in apa rece si se pune...
Salata de linteSe soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jambonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan. Se...
Ciuperci umplute cu jamon
Se soteaza ceapa, usturoiul, cozile de la ciuperci si jamonul. Cand se raceste un pic se adauga branza rasa tip parmezan....
Ciuperci umplute cu jamon
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase, apoi se adauga vinul si zeama de portocale. Se...
Sos de portocale
Se fierbe cacaua cu zaharul, in apa pe foc mic, amestecand tot timpul pana se ingroasa ca o smantana. Se lasa sa se raceasca.
Sos de ciocolata
Se pune faina intr-o craticioara sa se incalzeasca putin pe foc mic, apoi se toarna laptele cate putin si se amesteca mereu....
Sos din gemuri pentru budinci
Se fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare, cuburi de oua rascoapte, piper si...
Salata de legume cu maioneza
Telinele se curata si se taie in forma de chibrituri. Se spala un mar si se rade, se curata nucile si se taie felioare. Se...
Salata de telina cu maioneza
Se fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...
Sos de oua
Se piseaza bine usturoiul, se amesteca cu galbenusurile, se adauga sare si se freaca bine. Se toarna uleiul treptat, ca la...
Sos de usturoi cu oua
Se face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...
Sos alb cu lamaie
Se pune intr-un vas uleiul, se adauga galbenusurile si mustarul si se freaca bine cu lingura de lemn. Se adauga apoi zeama de...
Sos de ulei
Intr-un castron se amesteca smantana cu mustarul si cu putina sare. Acest sos gata preparat, rapid si usor de facut, se tine...
Sos de smantana
Se pune apa cu vinul si cu zaharul sa fiarba. Se dizolva zeamilul in apa si se toarna cate putin in siropul de vin. Se...
Sos de fragi sau capsuni
Se inmoaie amidonul in putina apa rece. Se freaca galbenusurile si se amesteca cu amidonul pana devin ca o crema. Se toarna...
Sos de romAmestecam intr-o cratita laptele, zaharul si uleiul pana incepe sa fiarba apoi dam la racit. Peste compozitia racita punem...
Placinta cu dovleacEste un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe. Se amesteca gemul...
Tort alb cu visine si ciocolata
Se curata sardelele de oase, se zdrobesc cu lingura de lemn si se amesteca cu putin mustar. Se amesteca separat 1 lingura...
Sos de sardele cu mustar
Se prepara un sos alb din unt si faina, stins cu apa calduta. Se amesteca in sos mararul tocat, zeama de lamaie si galbenusul...
Sos de marar
Se curata si se piseaza usturoiul pana devine pasta, apoi se amesteca cu nucile si miezul de paine inmuiat, stors si se bate...
Sos scordoleaSe portioneaza carnea si se bate ca pentru snitele. Se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie, se pune ulei la incins si se...
Escalop mincinosLegumele se dau pe razatoare, ceapa se toaca marunt si se pun toate la calit cu 2 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se...
Risotto cu morcovi si zucchiniCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de pui
Se pune untul intr-o tigaie si cand s-a topit se adauga pesmetul si se amesteca pana se incorporeaza bine pesmetul in unt.
Sos cu pesmet
Se toaca ceapa marunt si se pune cu vinul intr-o oala, pe foc mic, acoperita cu capac si se lasa sa fiarba pana scade tot...
Sos de ciuperci cu vin
Se spala rosiile, se taie bucati si se lasa sa se scurga de zeama, apoi se trec prin sita si se freaca cu lingura, lasand sa...
Sos de rosii cu smantanaChipsurile de mere sunt o gustare sanatoasa potrivita pentru cei mici. Chipsurile pot fi facute si din alte fructe, dar...
Chipsuri de mere
Se piseaza usturoiul in piulita de lemn, pana se face pasta. Se adauga un praf de sare si apa si se serveste.
Mujdei
Se curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...
Sos de ceapaPrunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...
Gem de prune cu nucaPregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se...
Castraveti in saramuraSe freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat cate un ou si se amesteca dupa fiecare. Se pun apoi esentele si coaja de...
Coronita cu prune
Se freaca bine intr-un castron uleiul cu zeama de lamaie. Se adauga apoi verdeata tocata, apa minerala, sare si piper si se...
Sos pentru peste
Se prepara maioneza din trei oua si o jumatate de pahar ulei, adaugand cate putin ulei. Se amesteca apoi cu iaurtul, mustarul...
Sos pentru legume
Se fierb cateva boabe de piper cu 3 linguri otet pana se evapora aproape tot otetul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu...
Sos olandez
Se spala sfecla, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Se amesteca sfecla cu hreanul ras si cu otet dupa gust.
Sos de hrean cu sfecla rosi
Se rad legumele pe razatoarea mica si se inabusa bine in unt apoi se adauga vinul, pasta de rosii, mustarul, smantana, sare,...
Sos romanesc din legumePrajitura kinder pinguin este un desert apreciat deopotriva de copii si adulti. Urmarind reteta culinara poti sa iti prepari...
Kinder pinguinTortul dimplomat se regaseste pe multe mese de sarbatoare, in primul rand pentru ca este delicios, iar in al doilea rand...
Tort diplomatClatitele sunt unul dintre cele mai iubite deserturi, ce se prepara usor. Aluatul de clatite nu trebuie sa fie nici prea gros...
Clatite dantelate, pufoase si crocante
Se face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos Madera
Se bat tare galbenusurile cu bucatele de unt, sare, piper si zeama de lamaie. Se adauga apoi mustarul si se bat din nou bine...
Sos dijonez
Se spala ciupercile, se taie feliute si se pun cu unt, impreuna cu arpagicul tocat, pe foc mic, sa se inabuse bine, pana...
Sos vanatoresc cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane