Clatitele cu gem de capsuni sunt delicioase si usor de pregatit. Intai de toate trebuie sa pregatiti aluatul pentru clatite.
Clatite cu gem de capsuni
Pentru ciupercile cu oua si smantana se curata ciupercile. Se toaca marunt atat ciupercile, cat si ceapa si se prajesc...
Ciuperci cu oua si smantana
Pentru mancarea de ciuperci cu legume se curata ciupercile si se taie bucati. Se taie ceapa felii si se prajeste usor cu o...
Mancare de ciuperci cu legume
Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperci
Pentru ciuperci cu smantana si marar se aleg ciuperci, de preferinta mici, in orice caz foarte proaspete, albe si cu carnea...
Ciuperci cu smantana si marar
Pentru budinca de clatite cu legume se fac 14 -15 clatite din doua oua. Dinainte se pregatesc legumele fierte separat, adica...
Budinca delicioasa de clatite cu legume
Pentru chiftelele de zarzavat si branza se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. Se scurg bine de apa, se dau prin...
Chiftele de zarzavat si branza
Pentru snitelul de legume se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza,...
Snitel de legume
Pentru legumele asortate se pregatesc separat: morcovi, mazare, fasole, cartofi, asa cum s-a aratat la fiecare, si se fierbe...
Legume asortate
Pentru ghiveciul cu ulei se pregateste zarzavatul astfel: se taie putina varza in bucati, un morcov, un patrunjel si o...
Ghiveci cu ulei
Pentru ceapa umpluta cu orez se aleg cepe frumoase, de marime potrivita. Se scobesc miezurile si se pun sa fiarba un sfert de...
Ceapa umpluta cu orez
Pentru ceapa umpluta cu usturoi se oparesc cepele si usturoiul cu apa clocotita. Se scobesc cepele. Se piseaza in piulita de...
Ceapa umpluta cu usturoi
Pentru ceapa umpluta cu legume si nuci se aleg cepe de marime mijlocie, se curata si se fierb in apa cu sare pana incep sa se...
Ceapa umpluta cu legume si nuci
Pentru mancarea de morcovi se rad morcovii, se taie felii si se pun sa fiarba cu apa rece, circa 10 minute. Se scurg. Se taie...
Mancare de morcovi
Pentru morcovii cu smantana se pregatesc morcovii, fie tineri, fie de iarna, la fel ca morcovii cu unt. Se amesteca separat...
Morcovi cu smantana
Pentru morcovii de irana cu unt se rad morcovii si se taie felii subtiri. Se pun la fiert intr-o cratita cu apa rece. Dupa...
Morcovi de iarna cu unt
Pentru morcovii tineri cu unt se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua...
Carote cu unt
Pentru piureul de napi se curata napii si se taie in felii subtiri. Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. Se...
Piure de napi
Pentru napii cu smantana se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati. Se curata bucatile dandu-le...
Napi cu rantas si smantana
Pentru mancarea de gulii cu ceapa si bulion se aleg numai gulii tinere, celelaltfe fiind atoase. Se curata si se taie felii...
Mancare de gulii cu ceapa si bulion
Pentru guliile inabusite se aleg gulii tinere, se curata, se taie in doua, apoi in feliute destul de subtiri. Se pun intr-o...
Gulii inabusite
Pentru piureul de telina cu cartofi se curata, se taie in sferturi si se pun la fiert telinele ca mai sus. Dupa o jumatate de...
Piure de telina cu cartofi
Pentru telina cu ciuperci se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le...
Telina cu ciuperci
Pentru mancarea delicioasa de telina se curata telina, se taie felii care se prajesc cu putin ulei. Se asaza in cratita. In...
Mancare delicioasa de telina
Pentru pilaful de praz se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. Se alege orezul, se spala, se usuca si...
Pilaf delicios de praz
Pentru prazul cu masline se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. Se incinge uleiul intr-o cratita, se...
Praz gustos cu masline
Pentru prazul cu smantana se curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert cu apa docotita, schimband apa de 2-3 ori. Se...
Praz cu smantana
Pentru turta de praz se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere si putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o...
Turta de praz simplu
Chiftelele de praz se pregatesc la fel ca si chiftelele de sparanghel. Veti avea nevoie de praz, faina, branza rasa, unt,...
Chiftele delicioase de prazTort glazurat cu crema de ciocolata este delicios si simplu de pregatit. Prima data trebuie sa faceti blatul pentru tort si...
Tort glazurat cu crema de ciocolataChecul cu glazura de lamaie este delicios. Pentru acesta reteta de chec trebuie sa folositi zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Chec cu glazura de lamaiePainicile cu usturoi si ceapa verde sunt delicioase pentru un aperitiv. Le serviti cu branza si rosii si gata gustarea.
Painici cu usturoi si ceapa verdePizza blanca este delicioasa. Se face un aluat pufos de pizza si deasupra se pun rondele de ceapa, usturoi si cascaval.
Pizza blancaPepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.
Pepene muratShake de Portocale si Iaurt este foarte simplu de facut. Este o bautura racoritoase gustoasa si sanatoasa.
Shake de Portocale si IaurtBilutele din branza de burduf sunt delicioase si foarte simplu de facut. Puteti folosi orice branza moale si masline.
Bilute din branza de burdufSalata de spanac cu capsune este delicioasa. Folositi frunze de spanac cat mai fragede si capsune nu foarte coapte, dar dulci.
Salata de spanac cu capsuneVinete prajite cu usturoi este un delicios apritiv pe care il puteti arpid pregati. Va trebuie doar 3 vinete lunguiete si...
Vinete prajite cu usturoiSnitel delicios din piept de pui este unul dintre cele mai simple mancaruri cu carne pe care le puteti pregati. Puteti folosi...
Snitel delicios din piept de puiPizza delicioasa cu sunca si cascaval este simplu de pregatit. Prima data trebuie sa preperati blatul pentru pizza.
Pizza delicioasa cu sunca si cascavalAperitiv cu gogosari, vinete si masline este un fel de mancare pe care il puteti tine timp mult la borcan. Este delicios in...
Aperitiv cu gogosari, vinete si masline
Pentru prazul umplut cu orez se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman...
Praz umplut cu orez si sos
Pentru andive la cuptor se fierb andivele inabusit si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se pregatesc apoi la fel cu conopida...
Andive la cuptor
Pentru andivele inabusite cu unt se curata andivele de frunzele galbene si se reteaza din coada. Se spala bine in mai multe...
Andive inabusite cu unt
Pentru clatite cu varza si smantana se face un aluat de clatite din doua oua. Se taie marunt o varza mica. Se da putina sare...
Clatite cu varza si smantana
Pentru sufleul de varza cu branza si smantana se taie in patru o varza mijlocie si se pune sa fiarba 10 minute. Se scurge...
Sufleu de varza cu branza si smantana
Pentru budinca de varza cu smantana se alege o varza frumoasa. Se curata, apoi se desprind 6-7 foi intregi si cat mai mari....
Budinca de varza cu smantana
Pentru varza la cuptor cu branza si smantana se curata o varza frumoasa de frunzele verzi. Se taie in doua, apoi fiecare...
Varza la cuptor cu branza si smantana
Pentru parjoalele de varza se fierbe varza, se scurge bine de apa, se trece prin masina de tocat sau se toaca marunt cu...
Parjoale de varza
Pentru galustele de varza se fierbe varza in apa cu sare, se scurge si se trece prin masina de tocat. Se adauga branza rasa,...
Galuste de varza
Sarmalele cu orez si hribi se pregatesc la fel ca sarmalele cu orez, adaugandu-se la o ceasca de orez trei linguri de hribi,...
Sarmale cu orez si hribi (Manatarci)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori