Pentru ecler se face aluatul la fel, se pune in cornet si se toarna in forma de bastonase, ca piscoturile. Dupa ce sunt...
Ecler delicios
Pentru prajiturile cu crema de vanilie se pune sa fiarba intr-o cratita apa cu untul, sarea si zaharul. Se cerne faina pe o...
Prajituri cu crema de vanilie
Pentru savarina din aluat dospit se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face loc la mijloc, se pune drojdia, 1/2 dl lapte...
Savarina din aluat dospit
Pentru savarina cu pesmet se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si cresc ca o crema. Se adauga pesmetul...
Savarina delicioasa cu pesmet
Pentru tarta cu crema se face un aluat ca pentru tartele cu fructe din faina, ou, unt, apa rece, zahar si sare. Se asaza la...
Tarta delicioasa cu crema
Pentru tarta cu prune necojite se face un aluat dintr-o ceasca de caimac, o ceasca de faina si sare. Se intinde foaia...
Tarta cu prune necojite
Pentru tarta cu marmelada se face o coca din faina, unt, zahar, oua, praf de copt si sare, se framanta si se lasa o ora la...
Tarta delicioasa cu marmelada
Pentru aceasta tarta cu fructe crude se face un aluat, din faina, unt, zahar si trei galbenusuri sau un ou intreg si un...
Tarta delicioasa cu fructe crude
Pentru tarta cu fructe crude se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune o lingurita rasa de zahar,...
Tarta cu fructe crude
Pentru madelene se pune intr-o cratita untul proaspat ca sa se topeasca, fara sa fiarba. Se freaca intr-un castron ouale...
Madelene delicios
Pentru covrigeii de plamadeala se face un aluat din drojdie muiata cu jumatate ceasca de lapte cald, faina, unt, doua oua...
Covrigei de plamadeala
Pentru covrigeii cu scortisoara si migdale se moaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina pe masa de aluat sau intr-un...
Covrigei cu scortisoara si migdale
Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput se pregateste...
Piscoturi bune
Aluatul frantuzesc ramas nefolosit de la alta prajitura se aduna la un loc. Pentru ochelari se intinde o foaie potrivit de...
Ochelari
Aceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a pregati aceste saratele avem nevoie de aluat frantuzesc, oua si parmezan. Se...
Saratele din aluat frantuzesc
Saratelele cu chimen sunt foarte bune. Pentru aceasta reteta de saratele avem nevoie de smantana, faina, unt si lapte.
Saratele delicioase cu chimen
Aceasta reteta este foarte buna. Pentru alt fel de saratele va trebuie 150 g faina, 150 g cartofi fierti, 1 pachet praf de...
Saratele cu cartofi fierti
Aceasta reteta de saratele este foarte buna si usor de pregatit. Pentru a prepara saratele, avem nevoie de cateva ingrediente...
Saratele delicioase
Pentru corabioare se cerne pe masa de aluat faina amestecata cu zahar pisat si vanilat. Se face loc la mijloc si se pun...
Fursecuri corabioare
Pentru rulourile cu marmelada se face un aluat din branza de vaca, unt, faina, zahar, sare si bicarbonat. Se framanta bine,...
Rulouri de branza cu marmeladaSalata de iaurt cu sfecla si menta sau Borani este o reteta persana de salata de sfecla pe care o puteti pregati foarte usor.
Salata de iaurt cu sfecla si mentaChiftelute cu zahtar si sumac este o reteta orientala delicioasa.Seamana cu reteta noastra de parjoale.
Chiftelute cu zahtar si sumacSupa mediteraneeana este o reteta delicioasa de supa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 4 cani de supa de pui...
Supa mediteraneeana
Pentru pesmetii de Nurenberg se opareste zaharul pisat cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se...
Pesmeti de Nurenberg
Pentru pesmetii cu nuci se face un aluat din faina, nuci trecute prin masina, zahar, sare, doua oua intregi si un galbenus,...
Pesmeti cu nuci
Pentru pesmetii cu scortisoara se freaca o ceasca de caimac cu doua oua, unt topit, zahar vanilat, scortisoara, bicarbonat...
Pesmeti cu scortisoara
Pentru pesmetii cu iaurt se bate un pahar de lapte batut sau de iaurt, cu ulei si zahar pana se face ca o crema. Se adauga...
Pesmeti cu iaurt
Pentru pesmetii deliciosi se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, care se framanta cu o...
Pesmeti deliciosi
Pentru pesmetii Florina se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pun: caimacul, oul, zaharul pisat,...
Pesmeti Florina
Pentru pesmetii economici se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune uleiul, zaharul vanilat, doua...
Pesmeti economici
Pentru fursecuri macaroane cu migdale se dau prin masina migdale curatite de coaja sau nuci si se freaca bine cu doua...
Fursecuri macaroane cu migdale
Pentru cuiburile de randunele se bat albusurile pe marginea masinii. Cand sunt gata, se pune zaharul pisat si se bat din nou...
Cuiburi de randunelePentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...
Bezele simple si rapide
Limbile de pisica cu frisca sau smantana sunt fursecuri simple si delicioase. Se amesteca faina cernuta cu zahar vanilat si...
Limbi de pisica cu frisca sau smantana
Limbile de pisica cu vanilie sunt fursecuri delicioase si foarte simple. Se amesteca faina cu zaharul vanilat. Se cern...
Limbi de pisica cu vanilieBudinca de macaroane cu branza este o delicioasa reteta de desert. Pentru aceasta reteta de budinca aveti nevoie de 400 g...
Budinca de macaroane cu branza
Pentru biscuiti simpli cu vanilie se freaca untul pana se face spuma. Se adauga pe rand patru galbenusuri, apoi 200 g zahar...
Biscuiti simpli cu vanilieIslere cu gem este o reteta de prajituri simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 500 gr faina.
Islere cu gemCiocanele de pui cu dovleac si fasole este un fel de mancare foarte gustos. Puteti folosi orice fel de carne, nu doar pulpe...
Ciocanele de pui cu dovleac si fasole
Pentru biscuitii cu vanilie se freaca galbenusunle cu zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga faina si cele trei albusuri...
Biscuiti cu vanilie
Tocanita de vara cu aripioare de pui este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti pregati foarte usor.
Tocanita de vara cu aripioare de pui
Ciorba de stevie cu lapte batut este o reteta simpla pe care o puteti pregati si cu loboda sau macrici.
Ciorba de stevie cu lapte batut
Pentru biscuitii cu stafide se aleg stafidele, se spala si se pun intr-o ceasca cu trei linguri de rom. Se lasa sa stea cel...
Biscuiti cu stafide si rom
Scoarta de nuca este o prajitura simpla si delicioasa. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga faina,...
Scoarta de nuca simpla si delicioasa
Pentru prajitura cu visine se spala si se scot samburii la 1/2 kg visine. Se pun in sita de macaroane si se lasa sa se scurga...
Prajitura delicioasa cu visine
Pentru prajitura cu caise se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou, sare. Se...
Prajitura delicioasa cu bucati de caise
Pentru prajitura cu ulei se freaca intr-o cratita mica pe masina mierea cu bicarbonatul, tinandu-se pana ce mierea a devenit...
Prajitura cu ulei
Rulada cu crema este o prajitura simpla si delicioasa. Se freaca bine intr-un castron galbenusurile cu zaharul, pana se...
Rulada cu crema de unt
Rulada cu marmelada de mere este o prajitura simpla si delicioasa. Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul, se face loc...
Rulada cu marmelada de mere
Pentru checul cu marmelada se freaca marmelada cu doua linguri de lapte (sau de apa) pana se face ca o crema. Se adauga...
Chec cu marmelada
Pentru checul cu rahat si nuci se freaca ouale cu zaharul pana ce volumul creste simtitor. Se adauga treptat uleiul si...
Chec cu rahat si nuci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori