Corabioarele de ou pe sos de smantana sunt aperitive simple si decorative. Tocam verdeturile, le condimentam, le amestecam cu...
Corabioare de ou pe sos de smantanaChecul aperitiv cu sunca si cascaval este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv. Se bat...
Chec aperitiv cu sunca si cascaval
Checul aperitiv cu sunca si zarzavaturi este o mancare cu carne simpla si delicioasa ce se serveste ca si aperitiv....
Chec aperitiv cu sunca si zarzavaturi
Ardeii kapia umpluti cu branza sunt aperitive rapide si gustoase. Se curata ardeii de cotor, se umplu cu pasta din branza,...
Ardei kapia umpluti cu branzaCiorba de dovlecei cu smantana este delicioasa si simplu de preparat. Pentru aceste retete de ciorba trebuie sa folositi 1...
Ciorba de dovlecei cu smantana
Pentru chifle cu lapte se face un aluat la rece ca pentru painea cu lapte. Dupa ce a crescut, nu insa complet, se rastoarna...
Chifle cu lapte
Painea cu cartofi traditionala ese o paine de casa delicioasa si care se mentine proaspata pentru multe zile. Se fierb...
Paine cu cartofi traditionala
Pentru painea cu lapte se cerne faina in copaie. Se face loc la mijloc. Se pune drojdia frecata cu zaharul, apoi uleiul,...
Paine cu lapte delicioasa
Pentru prepararea suncii se scoate frumos pulpa, fara sa se rupa carnea si se taie cate putin din margini ca sa capete forma...
Prepararea sunciiChiftelutele cu dovlecei, vinete si ton sunt delicioase si usor de preparat. Puteti folosi ton din conserva, insa de...
Chiftelute cu dovlecei, vinete si tonGombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.
Gomboti cu prune si pesmetBrownie Cheesecake este o reteta deosebita de cheesecake pe care o puteti face cu orice ocazie.
Brownie Cheesecake
Pentru pelteaua de gutui se aleg gutui frumoase, de preferinta mici, galbene, coapte si fara pete. Se spala, se sterg cu o...
Peltea de gutui simpla
Pentru peltea de mere se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare. Cele fainoase se sfarama la fiert...
Peltea de mere
Pentru pelteaua de zmeura se alege zmeura si se stoarce cate putina odata, printr-o panza. Se lasa sa se limpezeasca.
Peltea de zmeura simplaPentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...
Serbet de cafea
Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...
Serbet de zahar ars simpluSerbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...
Serbet de ciocolata cu vanilie
Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...
Serbet de lamaie cu vanilie
Pentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...
Serbet de visine simplu
Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...
Serbet de trandafir
Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....
Serbet de zmeura
Pentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...
Serbet de capsuniBudinca cu Viermi pentru Halloween este o reteta simpla si delicioasa. Pentru aceasta reteta trebuie doar sa pregatiti...
Budinca cu Viermi pentru Halloween
Pentru dulceata de portocale se aleg portocale anume de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rade coaja galbena,...
Dulceata delicioasa de portocale
Pentru dulceata de gutui se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o...
Dulceata delicioasa de gutui
Dulceata de prune verzi este foarte buna si se face la fel ca si dulceata de caise verzi. Veti avea nevoie de prune verzi,...
Dulceata de prune verziPentru dulceata de caise coapte la 1 kg de zahar, se pune o farfune adanca plina de caise curatite. Se aleg caise frumoase,...
Dulceata de caise coapte cu lamaie
Pentru dulceata de caise verzi se alege o farfurie adanca plina de caise verzi, tinere, care nu au inca samburele format. Se...
Dulceata de caise verzi cu lamaie
Dulceata aromata de visine se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de visine, zahar, vanilie si zeama de lamaie.
Dulceata aromata de visineDulceata de cirese amare se face la fel ca cea de cirese albe. Veti avea nevoie de cirese fara samburi, zahar, vanilie si...
Dulceata delicioasa de cirese amare
Pentru dulceata de cirese albe aveti nevoie de o farfurie adanca, plina cu varf, de cirese fara samburi, zahar vanilie si...
Dulceata de cirese albe cu vanilie
Pentru aceasta dulceata se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi. Se aleg foile una cate una, rupand capatul alb,...
Dulceata delicioasa de trandafir
Dulceata de mure se face la fel cu dulceata de fragi, se adauga la fiert putina vanilie. Veti avea nevoie de mure, zahar,...
Dulceata buna de mure
Dulceata de zmeura se face la fel cu cea de fragi. Este foarte buna si usor de preparat. Veti avea nevoie de zmeura, zahar,...
Dulceata aromata de zmeuraDulceata de fragi este foarte buna iar pentru aceasta se aleg fragii unul cate unul, sa fie toti intregi si frumosi. Nu se...
Dulceata delicioasa de fragi
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata delicioasa de capsuni (reteta din Ardeal) se aleg capsuni mijlocii, frumoase...
Dulceaţă de căpsuni reţetă (reteta din Ardeal)
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata aromata de capsuni se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete. Se spala...
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Pentru pasta de gutui se spala gutuile, de preferinta mici, se taie in patru, se scoate casuta cu samburi si se pun sa fiarba...
Pasta de gutui (Chitonoaga)
Pentru marmelada de portocale se aleg portocale mari cu coaja groasa, se spala si se sterg.
Marmelada gustoasa de portocale
Marmelada delicioasa de pere se face la fel ca marmeleda de mere. Se poate face si amestecata din pere si mere. Este foarte...
Marmelada delicioasa de pere
Pentru marmelada de mere se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la...
Marmelada delicioasa de mere
Pentru magiun (povidla) se spala prune bine coapte, se scurg de apa si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata sau,...
Magiun (povidla)
Pentru marmelada de prune se curata prunele de coaja si se scot samburii. Se pun in tingirea de dulceata impreuna cu zaharul....
Marmelada de prune
Pentru marmelada de caise cu coaja se aleg caise bine coapte, se spala, se scurg si se rup in doua indepartand samburele.
Marmelada de caise cu coaja
Pentru dulceata de prune coapte se curata de pielite o farfurie adanca plina de prune nu prea coapte. Prunele se curata usor...
Dulceata de prune coapteChec de piept de pui este o reteta simpla si delicioasa pe care oricine o poate pregati. Aveti nevoie de 250 g piept de pui.
Chec de piept de pui
Prajitura Francisc este o reteta de prajitura foarte simpla. Pentru a pregati aceasta prajitura trebuie sa folositi 6 oua.
Prajitura FranciscCartofi copti legati este o mancare simpla si gustoasa. Pentru a face cartofii copti in acest fel va trebuie o rotita mica de...
Cartofi copti legatiPrajitura Sfaramata cu mere este delicioasa. Pentru aceasta reteta de prajitura cu mere trebuie sa folositi circa 1 kg de mere.
Prajitura Sfaramata
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori