Se bat bine smintina cu zeama de fructe sau siropul si se adauga treptat, amestecind mereu apa minerala
Limonada-crema la gheataIntr-un pahar se pun citeva cuburi de gheata peste care se toarna sucul de rosii. Se pun 2 picaturi de tabasco (la 200 ml de...
Suc de rosii cu tabascoSe prepara un sirop din apa si zahar; se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste zmeura, se adauga la...
Bautura racoritoare din zmeuraSe pune zaharul intr-un vas, se toarna apa rece si se amesteca mereu pina ce se topeste zaharul. Se adauga zeama de lamiie si...
LimonadaIntr-un litru de apa se stoarce zeama unei lamii, se adauga 6 lingurite zahar praf si coaja rasa de la lamiie. Se lasa la...
Limonada “Atena”Socată reţeta bunicii. Se pune intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamiia taiata felii, sarea de...
Socată reţeta bunicii cu sare de lamaieToate aceste componente se amesteca bine.
Limonada americanaZaharul se fierbe cu cele 3 cesti de apa pina se topeste. Intre timp, se pregateste o ceasca esenta de ceai rusesc foarte...
Punch la gheataSe amesteca mierea cu apa rece sau calda, in functie, dupa aceea se adauga sucul de lamiie si sarea.
Limonada cu miereSe amesteca mierea cu apa calduta pina se dizolva. Se adauga zeama de la grapefruit si se completeaza cu apa rece
Limonada de grapefruitPentru 1 litru de oranjada se storc 4 portocale si o lamiie, se adauga 250 gr. sirop (apa cu zahar) si miezul unei...
OranjadaSe da apa in clocot, dupa care se adauga sucul de la ½ de lamiie. Dupa ce se raceste putin se adauga o lingura de miere,...
FortifiantLimonada fierbinte, este foarte aromata, asa cum ii spune si numele, dar cel mai important este foarte sanatoasa, mai ales in...
Limonada fierbinte aromataSe amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se pune la fiert in laptele clocotit, impreuna cu vanilia, 8-10 minute. Se...
Chisel cu lapteSe curata cartofii si morcovii, se spala, se dau pe razatoare si se lasa sa stea citeva minute. Frunzele de spanac si salata...
Suc de legumeSe spala fructele uscate in apa rece, apoi se pun sa stea 10-12 ore acoperite, cu un pahar de apa rece. Se scurg, si zeama...
Chisel de fructe uscateSe amesteca sucul de struguri cu apa si zaharul, apoi se adauga stafidele si strugurii spalati.
Bautura cu struguriSe spala rosiile, se strivesc si se dau prin sita inoxidabila.
Suc de rosiiSe dizolva zaharul in apa, apoi se amesteca cu sucul de lamiie si feliile de portocala.
Bautura de fructe citriceSe pune la fiert 1/2 pahar suc de mere si, cind clocoteste, se adauga si amidonul amestecat cu o lingura de apa. Se lasa sa...
Chisel de mereSe spala sfecla, se curata, se da pe razatoare si se lasa sa stea pina cind incepe sa se scurga zeama. Se stoarce apoi intre...
Suc de sfeclaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce