Aceasta zacusca este una din preferatele noastre, se mananca cu mare pofta atat de cei mici cat si de cei mari.
Zacusca cu ciuperciAmestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se...
Vegeta de casaEste sezonul smochinelor, asa ca am pregatit o dulceata de care sa ma bucur la iarna. Aceasta dulceata are o aroma speciala...
Dulceata de smochineEste delicioasa aceasta silvoita si pentru ca au fost foarte dulci prunele nu a fost nevoie de nici un gram de zahar. Are...
Silvoita de pruneDupa ce am facut gemul de nectarine, parca nu mi-a venit sa arunc coaja si samburii, mai ales ca unii dintre ei aveau ceva...
Peltea de nectarineSunt deschisa la tot ce este nou in bucatarie, pregatesc tot ce vad sau aud, iar aceasta reteta am pregatit-o vazand intr-un...
Gem de nectarine cu lavandaO reteta usoara plina de legume si vitamine pe care o putem consuma si in timpul postului.
Tocana de legume cu orez pentru iarnaStiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati. Stiu ca fiecare are reteta ei, mostenita sau...
Bulion cu oreganoO reteta simpla si cu o aroma placuta.
Ardei iuti in otet cu miereO reteta simpla si foarte buna pe care v-o recomand cu drag.
Castraveţi bulgăreşti reţetă (fara conservanti)Ne place sucul de rosii sa il cosumam si ca atare fiind racoritor si bogat in vitamine si antioxidanti.
Suc de rosiiO reteta rapida ,fara conservanti si fara fierbere.
Gogosari in otetToata savoarea legumelor am adunat-o intr-un borcan.O salata delicioasa pe gustul familiei mele pe care o fac cu drag in...
Salata de toamnaSunt nascuta si crescuta intr-o comunitate de pescari de la Dunare si este imposibil ca sa-mi lipseasca asemenea bunatate din...
Zacusca de pesteMi-au placut bamele inca din copilarie,mai ales in ghiveci iar pentru conservarea lor,folosesc aceasta metoda dar si la...
Bame conservate in sos de rosiiIn urma cu ceva ani cand am facut aceasta zacusca pentru prima data,toata familia a ramas placut impresionata de gustul ei...
Zacusca de fasoleMustar de casa. De mentionat ca nu s-au spart toate bobitele, insa nu ma deranjeaza pentru ca oricum nu intentionam sa arate...
Mustar de casaO bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei . Ea adora toate chestiile acre , asa ca am zis sa ii fac doua, trei...
Dulceata de agrise si coacaze rosiiAm avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseO dulceata de toamna cu minunata gutuie si cu o aroma mai deosebita dar care se potriveste foarte bine :anasonul. Am venit...
Dulceata de gutui cu mere si anasonDovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...
Tocana de legume cu dovleceiCe pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai pufos…gen...
Cornuri cu untAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...
Sarmale de post