Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunSpui sarbatoarea Craciunului, spui sarmale, cel putin eu asa am pomenit ca pe masa de Craciun sa existe sarmale...
SarmaleIntreaga casa o sa miroasa a scortisoara cand o sa incerci reteta noastra de turta dulce.
Turta dulceAcest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....
Chec cu morcov, nuca si stafideZilele trecute am pregătit câteva tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi...
Tarte de CraciunO rulada excelenta pentru Craciun
Picior de porc umplut cu jambon si carne tocataDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautÎn aşteptarea lui Moş Crăciun, am pregătit un sac delicios cu mere. E dietetic, fără zahăr, am grijă de silueta lui,...
Sacul lui Mos CraciunAm adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc...
Dulceata de citriceCarnatii de casa condimentati bine sunt senzationali. Daca nu ai mai facut pana acum e important sa iti toci singur carnea si...
Carnati de casaUn file de somon la cuptor cu capere si un sos de mustar e ideal pentru o cina romantica. Noi i-am pus langa un sparanghel,...
File de somon cu sos de mustarO mancare delicioasa, careia chorizo ii da un gust deosebit.
Mancare de fasole cu chorizo si carne de porcSaleuri fragede si delicioase pentru perioada Sarbatorilor de iarna
Saleuri de casaBiscuiţii coajă de copac erau prefaraţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de...
Biscuiti Coaja de copacUn chec dietetic cu portocală, scorţişoară şi cereale pe care l-am făcut pentru tata. Am înlocuit uleiul cu ulei de...
Chec cu portocala si scortisoaraCozonac împletit cu cacao, mieji de nucă rumeniţi, alune de pădure, coajă de citrice şi rahat.
Cozonac cu cacao, nuci si alune de padurePentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu...
Friptură pomana porculuiO prajitura super cremoasa cu mult cocos si lamaie....
Prajitura cu crema de lamaie si cocosUn dulce marca moldoveneasca fara de care nu trece nici o sarbatoare.
Cusma lui GugutaO reteta de fursecuri fragede facute la presa de aragaz care este foarte cunoscuta in zona Moldovei la Craciun.
Nuci umplute cu crema de cacaoUn tort super delicios cu blat de vanilie si de cacao, crema de iaurt cu fructe si crema de ciocolata alba cu...
Tort SnowmanDesert festiv
Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padureIn sezonul rece cand se taie porcul, nu exista an in care sa nu pregatim o asemenea bunatate, mai ales prajiti pe gratar...:x
Chisca MoldoveneascaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieInca o idee pentru un mic dejun reusit. Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici. Daca nu aveti...
Sandvis cu pastrama de porc si cornuri pufoase cu gem de piersici