Multi au probleme cu distingerea dintre pastarnac si morcov alb. Daca morcovul si pastarnacul au frunze, le putem deosebi mai...
Suc din morcovi albi cu lapte si miere
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de mei
Asemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miere
Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta...
Gulii umplute
Framanta ingredientele pentru aluat si imparte-l in doua. Intinde o foaie si aseaz-o intr-o tava. Amesteca ingredientele...
Prajitura cu cartofi
Prajeste putin ciupercile feliate in unt, dupa care scoate-le. Adauga faina in grasime, toarna vinul alb si smantana, si...
Rulouri de sunca cu cascaval
Prepara umplutura din carne tocata, slanina, orez, oua si condimentele necesare. Scoate cu grija partile groase din mijlocul...
Sarmale
Parmezanul ras se amesteca cu untul la temperatura camerei, se adauga maioneza, usturoiul, patrunjelul tocat, oregano si...
Batoane cu usturoi
Cantitatea de dovleac pe care dorim sa il coacem, se spala, samburii se scot, apoi se taie in bucati patrate de sfert de kg....
Dovleac copt
Ceapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creier
Se taie ceapa felii subtiri si se caleste in putin ulei de masline. Se toarna vinul rosu. Acoperit, se fierbe putin la foc...
Ceapa cu vin rosu in stil frantuzesc
Tocati pieptul de pui (cu piele) si ciupercile. Se adauga restul de ingrediente si se framanta bine. Cu mana umeda se...
Chiftele de pui cu ciuperci
Se amesteca untul cu scortisoara, cuisoare, ghimbir si coaja de portocale razuita. Aceasta crema se amesteca cu zaharul pudra...
Cozonac cu ghimbir
Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.
Ardei umpluti cu rantas
Freaca spuma galbenusurile cu margarina si cu zaharul pudra. Adauga zeama si coaja rasa de lamaie, iar apoi faina amestecata...
Prajitura simpla
Ciocolata facuta in casa nu se compara cu ciocolata din comert. Pentru aceasta reteta de ciocolata de casa aveti nevoie de...
Ciocolata facuta in casaBatem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem...
Briose cu visineCuratam si spalam partea alba de la telina. O dam pe razatoarea cu ochiuri mici. O scurgem apoi de zeama, presand-o usor....
Telina cu maioneza
Toarna cate o lingura de ulei in palariile de ciuperci, presara piper si aseaza-le pe gratar. In uleiul ramas prajeste carnea...
Ciuperci umplute
Inabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati...
Ghiveci de dovleacSe iau cele 5 oua si se fierb, apoi cu ajutorul unei furculite se zdrobesc pana se obtine o pasta. Se amesteca cu mustarul...
Crema de oua
Se bate o spuma din ou si vin, iar apoi se adauga zahar, ghimbir, scortisoara si sare. Se adauga atata faina cat sa obtinem...
Caise prajite in aluat
Se condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legume
Se spala cartofii si se prajesc intr-o tava, la cuptor (cu coaja), pana cand se inmoaie miezul.
Cartofi la cuptor
Taie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si...
Fondue de cascaval
Pune grisul in laptele amestecat cu 200 ml de apa si amestecand repede, fierbe-l pe foc mic, pana devine dens. Pune grisul...
Gris cu fructe
Fierbe laptele cu apa si sare. Alege si spala orezul. Adauga zaharul si orezul in laptele in fierbere, amesteca si fierbe sub...
Orez cu lapte si capsuni
Alege pe cat posibil o forma de parfeu alungita, sau dreptunghiulara, deoarece este usor de portionat. Aseaza folie de...
Parfait de piersici
Toarna lapte peste cacao pudra, adauga zahar, sare si nescafe, fierbe amestecul pe foc mic, pana cand zaharul se topeste in...
Spuma de ciocolata cu rom
Spala fructele, curata-le de coaja, taie-le in doua si dupa ce scoti samburele, taie-le bucatele. Pune-le in robotul de...
Spuma de piersici cu rom
Curata de coaja si rade cartofii cruzi, amesteca-i cu ou si sare, adauga suficienta faina, incat sa obtii un aluat de...
Musaca de cartofi
Morcovul se trece prin razatoare, se adauga zaharul, coaja de portocala rasa si un pic de apa. Fierbeti compozitia la un foc...
Bombite din morcovi
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca. Se curata merele, se scot samburii si se tai felii foarte subtiri. Se pun...
Tarta cu mere
Se prajeste slanina taiata felii pana cand devine crocanta, dupa care se scoate din tigaie si se pastreaza intr-un loc cald....
Tocana de ceapa
Se frige caltabosul in mod traditional si se lasa sa se raceasca. Intre timp se prepara tocanita de cartofi cu mai multa...
Tocanita de cartofi cu caltabos
Din carne si restul de ingrediente (cu exceptia varzei) se prepara o tocana. Cand e pe jumatate gata, se adauga varza,...
Varza cu carneDam pe razatoarea mica morcovul, telina si sfecla. Radem mai mare marul, cu tot cu coaja. Punem totul intr-o sita si presam...
Cruditati cu maionezaFicat de pui folosim cat dorim iar bacon -cateo felie pentru fiecare bucata de ficat. Ficatul se spala si se lasa sa se...
Ficat de pui in baconBlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu...
Prajitura cu visine si bezea
Amesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine...
Budinca de caramel
Curata dovleceii, taie-i in doua si scoate-i miezul. Sfarama cu o furculita si presara cu sare. Pune-l deoparte. Inabuse...
Dovlecel de primavara
Pieptul de pui se taie cubulete. Se condimenteaza si se lasa sa stea 1-2 ore. Carnea condimentata se da prin faina si se...
Cubulete de piept de pui condimentat
Se spala bine piersicile, se curata de par, se tai in doua si se scot samburii. Astfel obtinem 8 jumatati. De pe fundul...
Desert de piersici cu inghetata
Se curata ciupercile si se tai feliute subtiri. Sunca se taie si ea bucatele mici. Cascavalul se taie felii. Se calesc...
Omleta cu sunca si ciuperci
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu oua, pesmet, patrunjel, se condimenteaza cu sare si piper, se plamadeste...
Perisoare in sos curry
Din carnea de porc se prepara o tocana traditionala, dupa care tocam carnea. La pasta de carne se adauga smantana, sare si...
Perisoare
Se amesteca bine untul cu zahar, oua si ghimbirul macinat. Praful de copt se amesteca cu faina si se framanta bine toate...
Prajituri cu ghimbir
Se pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga...
Pui cu ghimbir in wok
Se curata ciupercile si ceapa si se tai bucatele mici. Prima data se caleste putin ceapa, iar apoi se adauga ciupercile. Dupa...
Sandvici cald cu crema de ciuperci
Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...
Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean
Se dau biscuitii prin masina de tocat, iar cafeaua se fierbe. Se amesteca biscuitii cu romul si o cantitate de cafea racita,...
Salam din biscuiti
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc