supa-de-praz

Supe de legume

Supa de mazare uscata pasata

Se pune mazarea la fiert cu apa rece si cu ceapa. Se fierbe la foc domol ca sa nu se prinda pe fund. Dupa ce a fiert, se da...

Supa de mazare uscata pasata
Sosuri albe

Sos de smintina cu unt

Se rumeneste o lingura de faina cu o cantitate egala de unt si se subtiaza cu un pahar de supa de carne sau zeama in care au...

Sos de smintina cu unt
Sosuri albe

Sos alb pentru carne fiarta

O lingura de faina se rumeneste usor cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu supa de carne strecurata, in care a fiert...

Sos alb pentru carne fiarta
Mancaruri cu carne

Pirjoale

Cea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....

Pirjoale
Mancaruri cu peste

Stiuca cu rosii

Se curata ceapa si se taie marunt. Apoi se prajeste in unt, se amesteca cu bulion de rosii, se adauga 1/2 pahar de supa (sau...

Stiuca cu rosii
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos de oua cu unt

Ouale fierte tare se toaca si se amesteca cu unt fierbinte. Se adauga 2 linguri supa de peste, sare, patrunjel verde sau...

Sos de oua cu unt
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos alb

O lingura de faina se prajeste usor intr-o cratita cu o cantitate egala de unt, se subtiaza cu 2 pahare de supa de peste si...

Sos alb
Supe de legume

Supa pasata de morcovi

Se curata morcovii, se taie marunt, se pun in cratita impreuna cu patrunjel taiat si se inabusa cu 1 lingura de unt. Cind...

Supa pasata de morcovi
Borsuri

Bors ucrainean cu slanina

Se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30...

Bors ucrainean cu slanina
Supe de legume

Supa taraneasca cu boia

Se prajeste ceapa taiata marunt. Cind s-a rumenit se adauga rosii curatate si taiate marunt. Se continua prajitul,...

Supa taraneasca cu boia
Supe de legume

Supa pasata de cartofi

Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge...

Supa pasata de cartofi
Supe de carne

Supa de mazare

Se prepara o supa de carne. Mazarea tinuta la inmuiat se pune in supa si se fierbe cam 1 1/2 ore. Morcovul, patrunjelul si...

Supa de mazare
Ciorbe

Ciorba ruseasca

Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii...

Ciorba ruseasca
Supe de carne

Supa de carne

Carnea scoasa din supa poate fi servita impreuna cu aceasta sau poate fi folosita la prepararea diferitelor feluri de...

Supa de carne
Supe de carne

Supa ardeleneasca de pui clara

Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera...

Supa ardeleneasca de pui clara
Mancaruri cu carne

Pui cu legume

Se pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...

Pui cu legume
Supe de carne

Supa cu floricele

Se fierbe obisnuit o supa. Se strecoara lichidul si se pune in alt vas pe foc mic. Intre timp, se pregateste aluat pentru...

Supa cu floricele
Supe de carne

Supa din carne de vita

Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia, cu grija, toata spuma, apoi se adauga legumele bine...

Supa din carne de vita
Supa crema de mazare verde
Supe de legume

Supa crema de mazare verde

Se curata mazarea si se pun boabele cu apa la foc. Dupa citeva clocote, se adauga frunzele de spanac si de salata verde si...

Supa crema de mazare verde
Supe de legume

Supa crema de telina

Se curata telina si ceapa si se aseaza cu apa la fiert. Dupa ce au fiert 30 de minute se adauga cartofii curatati, spalati si...

Supa crema de telina
Supe de legume

Supa crema de praz cu cascaval

Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Se curata prazul, se spala si se taie in felii...

Supa crema de praz cu cascaval
Supe de legume

Supa crema de cartofi cu crutoane

Cartofii curatati, taiati felii, se fierb in 400 ml apa clocotita. Cind sint aproape fierti, se adauga faina, amestecata cu...

Supa crema de cartofi cu crutoane
Supe de legume

Supa de hasmatuchi

Se fierbe hasmatuchi cu cartofii si salata verde.

Supa de hasmatuchi
Supe de legume

Supa crema de dovlecei cu lapte

Morcovul se curata, se taie felii si se fierbe in putina apa. Dovleceii se curata, se taie felii si se fierb separat. Cind...

Supa crema de dovlecei cu lapte
Supe de legume

Supa-crema de dovlecei

Dovleceii, curatati si taiati bucati, se fierb in apa cu sare si se dau prin sita. Se amesteca cu faina desfacuta in lapte,...

Supa-crema de dovlecei
Supe de legume

Supa dulce

Rosiile taiate in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare, scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se...

Supa dulce
Supe de carne

Supa din carne macra si oua

Se pregateste o supa de carne care se strecoara si se pune la fiert. In aceasta supa se adauga carnea bine spalata, taiata...

Supa din carne macra si oua
Supe de legume

Supa crema de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala bine si se pune din ajun sa se inmoaie in de 3 ori mai multa apa rece. A doua zi, se schimba apa...

Supa crema de fasole uscata
Supe de legume

Supa taraneasca

Fasolea se alege, se spala si se fierbe cu o ceapa, apoi se trece prin sita. Zarzavatul se curata, se spala se taie bucatele...

Supa taraneasca
Supe de legume

Supa de stevie sau de macris

Se curata si se spala foarte bine in mai multe ape stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se taie fisii. Se...

Supa de stevie sau de macris
Supe de legume

Supa de mazare uscata

Se alege mazarea, se spala bine si se pune la inmuiat de cu seara. A doua zi, se schimba apa si se aseaza mazarea la foc...

Supa de mazare uscata
Supe de legume

Supa de dovlecei si rosii

Dovleceii, curatati si taiati bucati potrivite, se fierb in apa cu sare. In timpul fierberii, se adauga faina amestecata cu...

Supa de dovlecei si rosii
Supe de legume

Supa de morcovi cu napi

Se pun la fiert in apa rece legumele taiate in bucatele mici in afara de ceapa taiata marunt, care se fierbe separat intr-o...

Supa de morcovi cu napi
Supe de legume

Supa de sparanghel

Se rade usor sparanghelul, se taie in bucati de 2-3 cm. Se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind sparanghelul este...

Supa de sparanghel
Supe de legume

Supa de cartofi dreasa cu iaurt

Cartofii curatati si taiati cuburi, se fierb in apa sarata. In timpul fierberii, se adauga faina, amestecata cu laptele, si...

Supa de cartofi dreasa cu iaurt
Supe de carne

Supa cu carne afumata si fasole uscata

Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea...

Supa cu carne afumata si fasole uscata
Supe de legume

Supa verde cu stevie

Se curata verdeturile, se spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc in 3/4 din cantitatea de...

Supa verde cu stevie
Supe de legume

Supa de praz

Se curata zarzavatul, se spala bine, apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la foc. Cind zarzavatul este bine fiert, se...

Supa de praz
Supe de legume

Supa de zarzavat cu gris sau tapioca

Se inabusa legumele in putina apa si margarina. Dupa ce s-au inmuiat se adauga faina desfacuta in putina apa si restul de apa...

Supa de zarzavat cu gris sau tapioca
Supe de legume

Supa de salata verde cu marar

Se spala salata in mai multe ape reci, apoi se pune sa fiarba in 300 ml apa clocotita. Cind e bine fiarta, i se adauga...

Supa de salata verde cu marar
Supe de legume

Supa de gris

Morcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit,fara grasime, pina...

Supa de gris
Supe de carne

Supa de perisoare cu tarhon

Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul...

Supa de perisoare cu tarhon
Supe de legume

Supa de legume diverse

Se pun legumele la fiert in apa rece, la foc redus. Cind sint bine fierte se strecoara sau se zdrobesc, dupa preferinta....

Supa de legume diverse
Supe de legume

Supa cu taitei

Supa de zarzavat simpla, strecurata, se pune din nou la fiert si, cind clocoteste, se adauga o lingura de taitei de casa,...

Supa cu taitei
Supe de legume

Supa de fasole uscata

Se alege fasolea, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Cind fasolea este veche, ca sa fiarba mai repede, se pune de...

Supa de fasole uscata
Supe de legume

Supa crema de dovlecei

Se spala oasele, se sparg si se fierb bine in cantitatea de apa respectiva. Dupa ce au fiert 1 1/2-2 ore, se strecoara. In...

Supa crema de dovlecei
Supe de legume

Supa de zarzavat simpla

Se curata legumele, se spala, se taie in lungime si se pun sa fiarba in apa cu sare si untdelemn pina se inmoaie. Se ia spuma...

Supa de zarzavat simpla
Supe de legume

Supa crema de carote

Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama,...

Supa crema de carote
Supe de legume

Supa de varza dulce cu smintina

Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se...

Supa de varza dulce cu smintina
Sosuri condimentate

Sos picant de rosii cu mustar

Se pune faina in uleiul incins, amestecind repede cu o lingura de lemn; dupa 2-3 minute se stinge cu o ceasca de supa, se...

Sos picant de rosii cu mustar
Supe de legume

Supa de patrunjel

Se fierb in apa clocotita radacina de patrunjel, spalata, si cartofii curatati si taiati bucatele.

Supa de patrunjel