Punem carnea taiata marunt peste ceapa prajita in ulei. Asezonam cu foi de dafin, sare, piper, apoi turnam supa de carne....
Supa de campieCarnea curatata si taiata in cubulete (mici) se prajeste putin in ulei (pana se albeste). apoi se adauga morcovii, napii,...
Supa de potroaceLa ficatul curatat si fragmentat adaugam slanina taiata in cubulete marunte, si ceapa taiata merunt si prajita in unt pana...
Supa de bilute din ficat de BajorCarnea se spala si se toaca. Cartofii se curata, se dau pe razatoare, se adauga carnea, apoi se adauga faina cat cuprinde...
Supa de biluteSe caleste ceapa taiata marunt in 50 g ulei, apoi se frig si ciupercile taiate felii. Se stinge cu apa, se presara 1,5...
Supa de ciuperciTaiem crenvurstii felii subtiri (daca nu sunt umpluti in mate, se scoate pielea de pe ei), varza creata se spala si se taie...
Supa a la FrankfurtOasele taiate in prealabil, se oparesc, se spala si se pun la fiert impreuna cu carnea intr-un vas adanc, sare, piper boabe,...
Supa de carneSupa rece de capsune este cu siguranta adorata de copii, in primul rand pentru ca este o supa dulce. Capsunele spalate si...
Supa rece de capsuneSe curata mazarea, se spala. Se curata si se spala morcovul, patrunjelul, se taie cuburi sau rondele, ceapa se foloseste...
Supa traditionala de mazare verdeFierbem 1 – 1,5 l apa cu zahar, scortisoara si un varf de cutit de sare. Se adauga fructele spalate (visine, cirese, prune,...
Supa de fructeFierbem o supa concentrata de oase sau de bullion din cubulet, adaugam ghimbirul si fierbem timp de 5 minute pe foc mic....
Supa chinezeasca cu oua si porumbSpalam conopida foarte bine apoi se desface in buchetele si se fierbe in supa de oase (daca nu este, in apa sarata) pana se...
Supa de conopidaPunem la fiert din timp fasolea(cu 2-2,5 apa rece) cu ciolanul. Adaugam morcovii curatati si intregi, telina si carnatii, si...
Supa de fasole de JokaiPunem la fiert varza in 1,5 l apa rece. Adaugam fasolea proaspat scoasa din pastai (sau fasolea uscata pregatita...
Supa de varza cu fasoleSe taie pieptul de pui cubulete, se sareaza, se adauga piper, curcuma, boia, mirodenii, se amesteca bine si se lasa sa se...
Supa indianaLintea pregatita se pune la fiert in 1,5 l apa rece impreuna cu cepele rosii curatate, sarea si foaia de dafin. Din faina si...
Supa de linteSe taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in...
Supa de cus-cusPe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul...
Supa betivanuluiCuratam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora...
Supa de pesteIn amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnatiSe dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa...
Legume in aspicTaiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taiteiSe prajeste slanina taiata cubulete. In grasimea ramasa se prajeste cus-cusul, se adauga ceapa tocata marunt. Se continua...
Supa cu cus-cusSe desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva...
Supa crema de sparanghelSe taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macrisLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa de linteTocam marunt ceapa si o calim in ulei. Se adauga bucatile marunte de dovleac si morcovii si atata apa cat sa-i acopere. Dupa...
Supa de dovleac de coptLasam peste noapte fasolea la umflat in apa. Punem a doua zi la fiert ciolanul cu zarzavaturile taiate in patru in atata apa...
Supa de fasole uscata cu smantanaMazarea scoasa din pastai, se fierbe pana se inmoaie cu o lingura de zeama de oase indulcita cu zahar, (daca nu este cu apa...
Supa de mazareFierbem mazarea in apa cu vegeta. Facem un rantas din unt si faina. diluam cu lapte si fierbem pana se ingroasa putin....
Supa-crema de mazareSe curata fasolea verde si se taie in bucati de aprox. 2 cm, apoi se fierbe pana se inmoaie in zeama de oase (sau apa). Intre...
Supa de fasole verdeGaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare....
Supa de gainaPrajim carnea in unt pana se albeste. Adaugam in acelasi timp zarzavaturile, sarea si le lasam sa se inmoaie in putina apa....
Supa crema cu friscaCiupercile curatate se taie felii subtiri iar morcovii si zarzavatul alb se taie rondele. Ceapa taiata marunt se caleste in...
Supa de ciuperci cu smantanaFierbem pieptul de pui impreuna cu 1 cubulet de concentrat cu de supa de carne, apoi scoatem oasele din ele si le dam prin...
Pateu de puiFierbem din oase zeama. Prajim in untura ceapa rosie taiata marunt, adaugam toata carnea taiata cubulete, adaugam sare,...
Supa de carneTaiem in cubulete marunte morcovii si radacinile de patrunjel. Tocam ceapa rosie. Cartofii curatati ii taiem in cuburi...
Supa de legume si bilute de cartofiSupa de linte rosie cu rosii si ceapa este foarte buna pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post. Se adauga rosiile...
Supa de linte rosie cu rosii si ceapaAveti nevoie asa: Pentru rantas: 1 lingura de unt, 1 lingura de faina, 1 varf de lingurita de zahar, 200 ml supa de carne...
Gulii umplute cu carneMorcovii se taie betisoare de cca 5 cm lungime. Se incing 30 g margarina si se calesc morcovii. Se adauga mierea si se calesc...
Felii din piept de pui cu morcoviIntr-o oala cu presiune se pune ceapa, lintea, nautul, rosiile taiate marunt sau razalite, patrunjelul+telina, sarea,...
Supa HariraMacaroanele se pun intr-un castron impreuna cu zarzavatul de supa fiert si taiat felii subtiri. Se amesteca incet, se adauga...
Salata de macaroaneDovleceii umpluti sunt o mancare pe baza de legume foarte potrivita in zilele calde de vara, cand consumam mancaruri mai...
Zucchini umpluti fara carneCuratam zarzavatul, si il punem la fiert cu putina sare si apa calda cat sa-l acopere. Cand cartofii sint gata, se scot cu...
Salata de boeufCuratam bine zarzavatul, se spala si se pune intreg la fiert cu apa calda. Se ferbe acoperit, la foc mic 30 de minute, dupa...
Supa de chimenCuratam zarzavatul si se pune la fiert intreg, cu multa apa calda. Dupa o ora se scoate zarzavatul, se trece prin sita si se...
Supa pasata cu chimenCuratam frumos guliile de coaja tare, se taie felii si se pun la fiert impreuna cu doi cartofi curatati si taiati felii....
Supa de gulii pasataCuratam bine guliile de coaja tare, se taie fideluta si se calesc in unt, apoi se pun intr-un vas adinc si se sting cu supa...
Supa de guliiCuratam guliile, le taiem in patru apoi le punem la fiert in apa calda impreuna cu morcovii si telina taiate felii groase. O...
Supa de gulii cu galuste de ficatSe curata si se spala legumele. Se taie marutnsi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se toarna in supa niste...
Supa de legumeSpalam bine cartofii si se fierb in apa cu sare cca 20 min. Se scurg si se lasa sa se racoreasca; nu se taie felii. Se da in...
Salata de cartofi