Carnea si osul se pun la fiert, in 2 litri de apa, la foc mic. Dupa 4-5 ore de fiert, se ia supa de pe foc si se inlatura...
Bulion albLegumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...
Supa cu legume a la grecRasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...
Supa din rasol de vacaGaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...
Supa de pasareSe spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...
Supa de visineSe pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...
Supa de arpacasCrupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...
Supa crema de ovazBoabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...
Supa crema de porumbDin legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...
Supa crema de grisCastanele se pun la oparit in apa fierbinte. Dupa aceea, se scot si se curata de coaja si pielita. Miezul de castane se pun...
Supa crema de castaneOrezul se spala, apoi se pune pe foc, intr-un vas cu unt. Se toarna peste apa fierbinte cu sare si se fierbe aproximativ 20...
Supa de orezPainea taiata cubulete mici se pune la prajit in unt. Dupa, se toarna peste aceste cubulete laptele amestecat cu zahar si se...
Supa rapida de ouaAndivele si prazul se taie rondele mici care se pun cu o lingura de unt intr-un vas sa se caleasca.
Supa de andive cu prazLegumele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un vas se topeste untul, se adauga peste legumele si se lasa sa se...
Supa de andive cu legumeBorsul de peste este delicios si foarte hranitor. O supa de peste foarte aromata si consistenta, perfecta pentru zilele cu...
Bors de peste (pastrav)Andivele si cartofii se spala, se taie in bucati si se pun pe foc, la fiert pentru o jumatate de ora. Se potriveste de sare...
Supa crema de andiveSpanacul se curata, se spala si se pune la oparit in apa fierbinte. Se scoate din apa, se strecoara si se toaca marunt....
Supa de spanac cu crutoaneMorcovul, ceapa, patrunjelul, telina, cartoful si varza se curata si se taie fideluta sau se dau pe razatoare. Supa de legume...
Supa de legume cu crutoaneSe curata, se spala si se taie fideluta sau se dau pe razatoare legumele, inafara de fasolea boabe si de rosii. Acestea se...
Supa crema de legume cu crutoaneMacrisului i se indeparteaza cozile, apoi se spala si se marunteste. Intr-un vas se pune unt la topit, dupa care se adauga...
Supa de macris cu crutoaneMorcovii, patrunjelul, telina, pastarnacul, ceapa, cartofii si fasolea se curata, se spala si se taie in jumatate. Se pun...
Supa de rosii cu legumeIntr-un vas se pune apa sa clocoteasca dupa care se adauga ceapa taiata marunt, mazarea si se potriveste de sare. Se lasa sa...
Supa crema de mazare cu crutoaneSe curata si se spala ceapa si morcovul, dupa care maruntesc si se pun la fiert impreuna cu fasolea boabe. Dupa ce au fiert,...
Supa crema de fasole boabe cu crutoaneSe curata, se spala si se taie marunt ceapa, morcovul, telina si patrunjelul. Se pun la fiert apoi impreuna cu fasolea boabe....
Supa de fasole boabeMorcovul, patrunjelul si telina se curata si se maruntesc. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot si...
Supa crema de legumeSe curata, se spala si se toaca marunt ceapa, morcovul, patrunjelul si telina. Se pun apoi la fiert in apa cu sare. Dupa ce...
Supa de zbarciobiSe curata si se maruntesc cartofii, ceapa si telina. Se pun sa fiarba intr-un vas cu apa. Cand au fiert, se scot din vas si...
Supa crema de cartofi cu crutoaneSe curata si se toaca foarte marunt ceapa. Se pune apoi intr-un vas, acoperit cu capac, cu unt, la calit, pe foc mic. Cand...
Supa de ceapa cu crutoaneDovleacul se curata de coaja, si se scoate miezul care se fierbe in apa cu putina sare. Dupa ce s-a fiert, se scurge si se...
Supa crema de dovleac cu crutoaneSe spala, se curata si se taie bucati salata verde. Apoi se pune intr-un vas cu 2 litri de apa fiarta. Separat, intr-o...
Supa de salata verde cu costitaSalata verde se spala si se taie bucati. Acestea se pun la innabusit in unt si se toarna peste ele supa in care au fiert...
Supa de salata verdeSe spala, se desface in buchetele si se opareste conopida. Intr-o tigaie, pusa pe foc, se pune untul si faina si se amesteca...
Supa crema de conopida cu crutoaneIntr-un vas se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se toarna apa si buchetelele de...
Supa de conopida cu crutoanePentru prepararea acestei supe e nevoie de paine veche, de cateva zile. Aceasta se taie bucatele si pe pune intr-un vas cu...
Supa crema de painePrazul, morcovii, varza si cartofii se curata, apoi se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoare,...
Supa taraneasca cu legumeLegumele se curata si se maruntesc: prazul se taie felii subtiri, morcovii se dau pe razatoate, cartofii se taie cubulete...
Supa taraneasca cu legumeLintea se spala si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt. Dupa ce au fiert, se scot, se trec prin sita...
Supa crema de linte si crutoane de paineSparanghelul se taie la varfuri si se pun la fiert in apa cu sare doar tulpinile. Duap ce acestea s-au fiert, se scot la...
Supa crema de sparanghelMorcovul si patrunjelul se curata, se spala si se dau pe razatoare iar ceapa se toaca marunt. Se adauga toate intr-un vas cu...
Supa moldoveneascaLegumele pentru supa se taie in bucati potrivite si se pun toate la fiert, in circa 2 litri de apa si o lingura de ulei....
Supa cu fulgi de ouSe curata rasolul, se spala bine cu apa rece si se pune la fiert cu putina sare. Se curata spuma de cate ori este necesar. Se...
Supa de frecateiSe toaca ceapa marunt iar apoi se pune la calit in unt. Cand s-a aurit, se adauga orezul si se amesteca totul bine. Se toarna...
Orez calit cu hreanOrezul se pune la fiert in apa timp de 10 minute, iar apoi se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert dar de data...
Rizi-biziSe toaca, se zdrobesc rosiile si se pun la fiert pana scade zeama. Intr-o oala se pune apa la fiert, in care se adauga...
Supa de rosii cu taitei de casaSupa de chimen se prepara foarte usor si este foarte sanatoasa si aromata. Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare...
Supa de chimenSe fierb anghinarele intregi, se taie in bucati si se pun in supa sau in apa cu cepele, cu piper, sare, vinul, frunza de...
Salata de anghinare cu maionezaCarnea se pune la fiert separat. Intre timp se toaca marunt legumele si se pun la calit, cu 2 linguri de ulei. Cand s-au...
Supa poloneza de puiSe curata ceapa, se toaca si se opareste. Se scurge, se pune cu unt intr-o tigaie, se toarna supa strecurata de legume si se...
Sos de ceapaSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos MaderaSe face sosul din faina si supa de carne si se lasa pe foc mic, amestecand pana ce sosul isi schimba culoarea si devine...
Sos brunDin 50 gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase tare, se adauga...
Sos catifelat