Strudel cu felii de mere este o reteta bazata pe reteta originala de strudel cu mere. Este o prajitura cu mere simplu de...
Strudel cu felii de mereTarta cu mere este o prajitutra foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti...
Tarta cu merePlacinta dulce cu dovleac contine aluat de foietaj, zahar scortisoara, nucsoara, frisca, oua si pulpa de dovleac.
Placinta dulce cu dovleacQuiche Lorraine este o reteta cu specific francez. Ingredientele pentru reteta sunt: kaizer, foi placinta, legume.
Quiche Lorraine cu aluat de foietajSe intinde jumatate din aluatul de foietaj intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace...
Placinta rumena si gustoasaSe intinde aluatul de foietaj si se taie in patratele.Se ung formele de tartine cu ulei si se imbraca cu patratele de...
Tartine cu ciuperciSe curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...
Muschi de vita in foietajSe intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate...
Piept de curcan in foietajSe trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietajDaca vrei sa pregatesti pateuri cu branza delicioase, alege aceasta reteta. Pentru a prepara aceste aperitive delicioase,...
Pateuri cu branza telemeaPoti pregati repede pateuri cu branza, daca folosesti aluat de foietaj. Aceasta reteta este excelenta.
Pateuri cu branza in amestecSe prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilieDaca astepti musafiri si vrei sa pui pe masa aperitive delicioase, pregateste pateuri cu branza sarata. Daca folosesti aluat...
Pateuri cu branza sarataSe taie un patrat de 10 cm pe 10 cm de aluat de foietaj si se pune intr-o tigaie in care sa pus ulei si se prajeste pe ambele...
Banana bumSe amesteca zaharul cu scortisoara si zaharul burbon. Pe masa de lucru punem o cantitate egala de zahar atat cat e foaia de...
Felii de foietaj caramelizatFoietajul cu ciuperci poate fi facut in diverse combinatii. Daca preferati cascaval in loc de feta sau nu doriti sa folositi...
Foietaj cu ciuperci, feta si rosiiMai intai se pregateste umplutura: Amestecam branza cu 2 oua,cascavalul ras,parizerul taiat bucatele,patrunjel,sare dupa...
Foietaj cu branza si parizerMerele trandafir, in foietaj, sunt desertul excelent pentru copii, dar nu numai. Prin prezenta aspectuoasa si cel mai...
Trandafiri cu mereDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajIntinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...
Foietaj cu mereIntinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...
Foietaj cu mereBranza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou. Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,...
Triunghiuri cu telemeaFileurile de somon le-am prajit usor pe ambele parti, iar intre foietajul frantuzesc si sosul de spanac am pus o tortilla -...
Fileuri de somon in foietajAceasta reteta este foarte delicioasa si se pregateste repede. Pentru a prepara pateuri cu branza avem nevoie de branza, oua,...
Pateuri cu branzaDecomgelam foietajul Se stoarce carnea din carnati. Se curata spanacul si se opareste; se stoarce, se toaca si se paseaza cu...
Foietaj cu spanacPlacinta cu cartofi si telemea este un tip de foietaj care cunoaste foarte multe variatii pe tot intinsul tarii, atat ca si...
Placinta cu cartofi si telemeaAluat Se poate folosi si aluat din comert (foietaj). Se amesteca bine toate ingredientele pana la formarea unui aluat...
Quiche cu ciuperci, pui si ceapaFoaia de foietaj am taiat-i in 2 mai mici si le-am intins pe fiecare cu sucitorul. Prima foaie am pus-o intr-o forma rodunda,...
Spanac in foietajAm luat un aluat foetaj (deja intins). Am mixat ceapa verde, patrunjel si marar, impreuna cu urda, branza de burduf si...
Coroana de branzeturi in foietajAluatul foietaj l-am taiat dupa cum se vede in poza si l-am incolacit pe niste rulouri de lemn. Crema: Am pus frisca la...
Rulouri cu cremaDried Cherries, Pecans and Rosemary Brie en Croute, adica o minunata reteta pe care trebuie sa o incercati. E foarte usor de...
Cirese, nuci, rozmarin si branza brie in foietajMascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe...
Foietaj cu capsuni si mascarpone1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se...
Foietaj cu piept de pui si spanacPlacinta de pui cu praz si foietaj la oala, este o reteta culinara a celebrului Jamie Oliver. Este o mancare cu pui si praz...
Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)Am luat aluatul de foietaj din comert, prazul putin tras in tigaie cu ulei de masline, sa aiba acel gust de ceapa putin...
Tarta cu praz, branzeturi si sunculitaPunem patratelul diagonal si il umplem cu cele spuse mai sus, parizer, masline, cascaval, ciuperci, inchidem patratelul pe...
Patratele de foietaj pentru mic dejun1. Merele se curata, scobesc de miez si se taie felii. 2. Intr-o cratita se topesc 2 linguri unt la foc mijlociu-tare, se...
Foietaj cu mereDin galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e...
Placinta cu branza (urda) - foietajIn fiecare pachet de aluat formam cate un rulou de 30 cm lungime si taiem felii de 1,5 cm-20 felii. Din 16 felii, usor...
Foietaj cu Philadelphia, legume si suncaO prajitura deosebita de casa, compusa din pandispan, foi de foietaj si crema de patiserie, ce in mod traditional este...
Zuppette - prajitura cu crema de patiseriePerele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...
Pere imbracate in aluatCiupercile si ceapa se inabusa in unt, se adauga sare, piper, vin, faina, dizolvata in 100 ml de apa rerce si se amesteca...
Tarta in foietaj cu ciuperciSe intinde aluatul intr-o foaie, care se asaza pe o tava tapetata cu faina. Se inabusa intr-un vas timp de 30 min. Andivele...
Andive cu jambon in foietajCeapa sunca si ciupercile se toaca marunt, se calesc in 2-3 linguri ulei si reci se amesteca cu verdeata si crema de branza,...
Foietaj umplutSe decongeleaza foile de foietaj. Galbiorii se pun in apa calduta. Ceapa se taie marunt. 400 gr. de ciuperci se toaca marunt,...
Muschi de vita "a la Wellington"