Zacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ardei capia, vinete,...
Zacusca cu capiaGuliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare...
Salata de pui cu miere si lamaieSalata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 gr. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se...
Cocktail cu fructe de mareSe preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...
Franzelute (muffins) cu migdale si macSe amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...
Franzelute cu tarate si mereMamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...
Bulz ciobanescGaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...
Supa de gaina cu taietei de casaSe amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...
Saratele cu chimenSe pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...
Turta dulceBranzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...
Branzoaice de casaSe folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...
Pateu de iepureSe fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salauSosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...
Sos Bechamel originalSe face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie...
Prajitura cu bezeaPicioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....
Racitura (Piftie)Se ia o salata verde, se spala si se taie marunt. Se adauga putin ulei de masline sau ulei obisnuit. Se stoarce zeama de...
Salata verdeSe curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte...
Crema de castaneMuschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...
Rabdari prajite - specialitate JaponiaGalbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de...
Tort de apa - blatulSpaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente) Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se...
Spaghetti cu ciuperci1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...
Moussaka de moutonSe prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...
Varza a la ClujSe curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...
Supa-crema de telinaSe curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in...
Tort de mere1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...
AspicSarmalele moldovenesti difera fata de reteta clasica de sarmale prin faptul ca se fierb in vin, si au o perioada de asteptare...
Sarmale moldovenestiSe opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...
Purcel la tavaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce