miacori sibi - Rețete

Oua in malai ca la Meledic
Preparate cu mamaliga

Oua in malai ca la Meledic

Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 g din casul dat prin razatoarea...

Oua in malai ca la Meledic
Puricei
Preparate cu mamaliga

Puricei

Mamaliga pentru puricei trebuie sa fie rece ramasa de la masa precedenta si se frarama cu furculita cat mai marunt. Se pune...

Puricei
Puricei boieresti
Preparate cu mamaliga

Puricei boieresti

Mamaliga se sdrobeste cu furculita si se pune intr-o cratita peste untura bine incinsa. Se amesteca permanent pana cand...

Puricei boieresti
Extracte de oase
Sosuri albe

Extracte de oase

Pentru sosurile reci este necesar extract de oase. El se face din oase de porc, vita sau vanat. Oasele se scurata bune de...

Extracte de oase
Esenta de ciuperci
Sosuri albe

Esenta de ciuperci

La prepararea ciupercilor se vor folosi numai ciuperci proaspete intregi dar si zdrentele ramase dupa selectia ciupercilor....

Esenta de ciuperci
Esenta de ciuperci cu vin
Sosuri albe

Esenta de ciuperci cu vin

Cupercile bine spalate si tocate si frunze de marar, patrunjel si telina se pun la fiert in vin alb sec si zeama de lamaie...

Esenta de ciuperci cu vin
Extract de ciuperci
Sosuri albe

Extract de ciuperci

Se poate face dintr-o singura specie de ciuperci sau combinate. Ciupercile trebuie sa fie foarte proaspete. Dupa ce au fost...

Extract de ciuperci
Tochitura macelareasca Miacori
Mancaruri cu carne

Tochitura macelareasca Miacori

Tochitura macelareasca a la Miacori Ingredientele pentru 10 persoane. Mod de preparare: Intr-un ceaun, neaparat mai...

Tochitura macelareasca Miacori
Babic de Buzau
Mancaruri cu carne

Babic de Buzau

BABIC, este un un nume sarbesc care se citeste BABICI. Se spune ca cel ce a adus reteta de acest salam de casa a venit din...

Babic de Buzau
Rulada de cotlet cu pasta de mici
Mancaruri cu carne

Rulada de cotlet cu pasta de mici

Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtirecel mult 2...

Rulada de cotlet cu pasta de mici
Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata
Aperitive cu carne

Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face...

Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata
Mici deliciosi
Mancaruri cu cartofi

Mici deliciosi

Pentru ca micii sa iasa foarte buni cantitatea minima de carne prelucrata trebuie sa fie 7 kg. Toate ingredientele sunt...

Mici deliciosi
Salata portugheza
Salate din oua

Salata portugheza

Se fierb oualele tari. Dintr-un galbenus, uleiul si sucul de lamaie se face maioneza usor picanta. La rosii, se taie capacul...

Salata portugheza
Rasol in bors de iepure impanat
Mancaruri cu vanat

Rasol in bors de iepure impanat

Iepurele, dupa ce a stat la fezandat in piele 2 zile, se jupoaie si se tine la bait 12 ore. Dupa ce a fost scos de la...

Rasol in bors de iepure impanat
Bulz a la Miacori
Preparate cu mamaliga

Bulz a la Miacori

Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit cu apa si cand da in clocot...

Bulz a la Miacori
Platica cu saramura picanta de legume
Mancaruri cu peste

Platica cu saramura picanta de legume

Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza...

Platica cu saramura picanta de legume
Mici ca la Buzau
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
2
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
3
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Bulgur colorat cu snitele de soia
4
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce