Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se sti
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, apoi se adauga carnea, taiata in cubulete mici, lasandu-se sa se rumeneasca usor, dupa care se stinge cu o jumatate de cana de apa calduta. Se acopera si se lasa sa se inabuse, iar cand s-a patruns bine, se adauga faina, dizolvata in apa rece. Dupa ce da in clocot, se adauga smantana, sare si piper, precum si, dupa gust, ceva zeama de lamaie. Separat, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, se pune o lingurita de boia dulce si se lasa pe foc mic doua-trei minute, apoi se toarna peste tocana, fara sa se amestece.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte.
Alte retete mancaruri recomandate
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Ciuperci umplute
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii