Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ciorbă de miel reţetă. Pentru a prepara aceasta reteta de ciorba de miel cu macris sunt necesare urmatoarele ingrediente: macris, cap si coada de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, faina, ou, smantana, marar, zeama de lamiae.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorbă de miel reţetă cu macris

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • un cap de miel
  • coada de miel
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • o ceapa mijlocie
  • 56 gramajoare de macris sau de podbal
  • 2 linguri faina
  • un ou
  • 400500 ml smantana
  • o legatura marar verde
  • o legatura patrunjel verde
  • zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare

Se curata de piele capul de miel, se scot creierul si ochii si se transeaza. Ciorba se face din aceste oase curatate si din coada curatata si taiata, spalate in mai multe ape. Oasele se pun la fiert in 3 l de apa cu sare.

Cand carnea de pe oase este fiarta pe jumatate, se adauga zarzavatul dat pe razatoarea mare. Ceapa se taie cubulete. Cand zarzavatul e fiert, se adauga verdeata pregatita astfel: se curata macrisul, se rup coditele si se spala in mai multe ape. Verdeata se pune in oala si e lasata sa dea un clocot cu celelalte ingrediente.

Intr-un castron se pregateste un preparat din 2 linguri de faina amestecata cu 2 linguri de apa rece. Se bate bine oul si se amesteca cu smantana. Compozitia se toarna in oala si se lasa sa dea ultimul clocot.


Deasupra se pune patrunjel tocat, marar verde si zeama de lamaie dupa gust.

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia