Ciorbă de miel reţetă a la grec

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Ciorbă de miel reţetă a la grec

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 15 kg carne de miel,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 radacina pastarnac,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 tulpini de telina,
  • 2 lamai,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 leg patrunjel,
  • sare, piper

Mod de preparare

Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, taiati-o in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura sare rasa. 2. Curatati legumele si spalati-le. 3. Taiati in cubulete morcovul, telina, ardeiul gras si radacinile de patrunjel si pastarnac. 4. Ceapa tocati-o marunt, iar tulpinile de telina taiati-le in rondele. 5. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul, adaugati legumele si caliti-le 5 minute la foc mare, amestecand din cand in cand. 6. Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic. 7. Cand carnea este bine fiarta (se desprinde cu usurinta de pe oase) luati oala de pe foc. 8. Amestecati intr-un castron smantana cu galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie data pe razatoarea mica, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. 9. Puneti intr-un castron 2 cani din supa din oala, omogenizati bine, apoi turnati amestecul in oala cu ciorba, putin cate putin amestecand incontinuu. 10. Potriviti cu sare si piper.


Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia