Pizza de post cu blat din mamaliga nu numai ca este incredibil de delicioasa, dar este foarte sanatoasa! Mamaliga nu trebuie sa fie banala daca este servita de post, preparate culinare extraordinare pot fi facute pe baza de mamaliga.
Puneti la fiert 750 ml. de apa cu 1 lingurita de sare.
Adaugati dovleceii curatati si taiati rondele (mai groase) si opariti-i timp de 1-2 minute.
Scoateti apoi dovleceii din apa si clatiti-i sub jet de apa rece.
Cand apa fierbe, presarati malaiul "in ploaie", micsorati flacara si fierbeti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand, pana ce compozitia se ingroasa. (Este fiarta cand se desprinde de pe vas)
Incorporati apoi margarina. Rasturnati mamaliga intr-o tava pentru friptura, de marime potrivita. Formati un strat uniform cu dosul unei linguri umezite cu apa, lasati sa se raceasca dupa care intindeti uniform un strat de sos de rosii cu legume.
Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C.
Peste stratul de mamaliga puneti porumbul fiert, dovleceii, ciupercile calite in putin ulei de masline (ca sa lase apa) cu sare si piper, rosiile taiate sferturi, frunzele de spanac, apoi presarati sare, piper si cimbru sau verdeturi italiene pentru pizza.
Daca este zi de dezlegare la peste puteti adauga si file-uri de peste din conserva. Pentru un plus de savoare se poate adauga si tofu.
Dati la cuptor pentru 20-25 de minute.
Lasati pizza de post cu blat de mamaliga sa se raceasca putin dupa care poate fi servita.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaIntr-o zi aveam o punga cu pulpe de pui prin frigider si nu stiam ce sa gatesc din ele. Eram intr-o pana totala de idei si...
Mancare de pui cu masline si rosiiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii