Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti este o reteta de inspiratie indiana, rafinata si sofisticata, iar raita simpla de castraveti este o garnitura minunata pentru orice 2 cartofi medii

Complexitate
redusa
Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • Sare de mare
  • Piper
  • 3lg ulei vegetal
  • 250g spanac proaspat
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 1 lingurita piper de Cayenne
  • Faina alba
  •  
  • Pentru raita de castraveti:
  • 500g iaurt simplu
  • 1 castravete mare
  • ½ lingurita seminte de chimion
  • ½ lingurita de zahar tos

Mod de preparare

Pentru prepararea raitei veti bate usor iaurtul intr-un bol mare. Veti curata si rade castravetele, dupa care il veti stoarce de cat mai multa apa si il veti pune in bolul cu iaurt. Acum prajiti semintele de chimion, aproximativ un minut, pana incep sa emane un miros placut. Raciti-le si amestecati-le in raita impreuna cu zaharul. Puneti sare si piper dupa gust. Pentru un plus de savoare, raita se va lasa la rece cateva ore.

Pentru chiftelute: veti taia cartofii in bucati mari si ii veti pune intr-o oala mare cu apa rece si sarata. Puneti oala pe foc si fierbeti cartofii 10-15 minute. Scurgeti apa si puneti oala din nou pe foc pentru a usca cartofii. Cat sunt inca fierbinti, treceti-i prin masina de tocat sau pasati-i bine. Asezonati-i si lasati-i sa se raceasca.

Intre timp incingeti putin ulei intr-o cratita, adaugati spanacul si amestecati constant la foc iute pana se inmoaie. Stoarceti-i int-o strecuratoare. Puneti frunzele pe un prosop de bucatarie pentru a le usca mai bine, iar apoi tocati frunzele bucati mari.

Incingeti retsul de ulei intr-o tigaie, caliti mustarul si semintele de chimion pana incep sa sfaraie. Luati-le de pe foc si adaugati-le in pireul de cartofi racit. Puneti spanacul tocat si asezonati cu sare si piper Cayenne. Formati chiftelutele din amestec, aplatizati-le si pudrati-le cu putina faina.

Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie lata si prajiti chiftelele in mai multe reprize, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Scurgeti-le pe un prosop de bucatarie.


raita de castraveti se va servi langa chiftelutele calde.

 

Reteta Chiftelute de spanac si cartofi cu raita de castraveti a fost inspirata de Gordon Ramsey in cartea  Bucataria lumii - retete fantastice de pretutindeni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
4
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia