Placinta cu varza, cartofi sau branza

O reteta minunata de placinte ce se fac in zona noastra, pe care am mostenit-o de la maicuta mea si ea de la bunica...

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
medie
Placinta cu varza, cartofi sau branza

Ingrediente

  • 1 kg de Faina de grau
  • 1 capatana Varza murata
  • 700 g cartofi
  • 300 g telemea sau cas de oaie
  • 1 lingurita rasa sare
  • 50 ml ulei (pentru aluat)
  • apa calduta( cata cuprinde)
  • ulei pentru prelucrat si copt

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu sarea si cu apa calduta (cit cuprinde) sa fie o coca moale .

Se framinta foarte bine 20 de minute . In timp ce framintati, adaugati uleiul, ca la maioneza.

Se curata si se fierb cartofii si se caleste varza taiata marunt (dupa ce a fost tinuta in apa la desarat). Aluatul se rastoarna pe masa pe care am pus putina faina.

Se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Se unge cite o foaie cu ulei, apoi se intinde cit de subtire se poate cu mina.

Pe o margine a foi intinse subtire, se pune un rind de cartofi, varza calita sau brinza razuita, apoi se ruleaza foaia si se stringe in forma de spirala (rotund).

Se intinde putin cu facaletul, pina se face de dimensiunea tigaii in care le coacem.

Se coc pe ambele parti pina se rumenesc frumos. Daca mai e nevoie se mai adauga ulei, dar putin.

Dupa ce s-au copt, cele cu brinza sau cu cartofi, pot fi unse deasupra cu putina smantina, inainte de a fi servite.

Pofta buna!... Sunt delicioase, mai ales asa calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia