Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a iesit o super bunatate!
Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.
Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.
Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).
Pentru foi:
Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.
Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi.
Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora.
Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale.
Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.
Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:
Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Asamblare:
Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.
Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.
Pofta buna!
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii